Dader familiedrama Almere goed voorbereid

De dader van het familiedrama van afgelopen zondag, waarbij een vader zijn twee dochters en zichzelf om het leven bracht, bleek goed voorbereid te zijn. Dit  meldt de politie van Almere. Zo schreef de vader meerdere afscheidsbrieven.

Hoewel niemand uit de omgeving het drama aan zag komen bleek de dader goed voorbereid te zijn, meldt het AD. Zo werden er in de woning verschillende afscheidsbrieven gevonden en trof de politie ook ‘andere aanwijzingen’ aan die duidden op een goed voorbereide actie.

Bij het drama kwamen de 3-jarige Bridget en de 7-jarige Chelsea om het leven. De vader verhing zichzelf na zijn daad. Toen de moeder bij het ophalen van haar kinderen voor een gesloten deur stond, brak de politie de deur open die de lijken vond. Het is is het tweede familiedrama dat zich in korte tijd voordoet, afgelopen maand vermoordde een vader uit Zwijdrecht ook zijn gezin.

Het rechercheteam van politie Flevoland stelt vast dat de vader géén schulden had en dat hij een vaste baan had, eveneens was hij géén bekende van de politie. De politie meldt dat er sprake was van een incident tussen de vader en een lid van de schoonfamilie, maar de politie is nooit eerder bij het huis geweest.

De vader bleek wel op eigen initiatief onder behandeling te zijn bij een maatschappelijke zorginstelling. Het onderzoeksteam denkt dat de daad in verband staat met 'ingrijpende persoonlijke omstandigheden' en hevige opgelopen emoties.