Alberto Stegeman siert politieposter

Journalisten van dagblad De Pers deden een opmerkelijke ontdekking toen zij voor een afspraak op een politiebureau in Utrecht kwamen. Op meerdere bureaus in het korps Utrecht hangt een poster van undercoverjournalist Alberto Stegeman, bekend van het SBS-programma Undercover in Nederland.

Volgens een politiewoordvoerder willen ze zo de medewerkers waarschuwen voor Stegeman, die eerder al ontdekte dat de beveiliging van Schiphol en defensie niet deugden. Door medewerkers van het bureau attent te maken op het uiterlijk van de journalist, hopen ze hem buiten de deur te houden. De politiewoordvoerder wil benadrukken dat de poster alleen achter de schermen te zien is.

Stegeman kan er zelf wel om lachen. Hij had al via politiebronnen vernomen dat hij aan de muur hing met een stukje plakband, maar dacht dat het een grap was. "Het is natuurlijk prima dat de politie alert is, maar ik vraag me af of zo'n poster bijdraagt aan de beveiliging", reageert Stegeman. Tot nog toe heeft de politie niks te vrezen gehad, want "Ik heb nog geen pogingen ondernomen", zegt de undercoverjournalist.

Of Stegeman vindt dat dit kan in Nederland, is onbekend.