'Virusuitbraak is een complot'

Volgens de Texaanse arts dr. Marcus Gitterle is de uitbraak van Mexicaanse griep in de VS veel erger dan officieel gerapporteerd wordt. Hij zegt dat 10 tot 25 keer meer mensen getroffen zijn door de griep dan autoriteiten melden. Volgens hem worden de werkelijke aantallen bewust achtergehouden voor het publiek.

Gitterle: "Nadat ik gisteren terugkwam van een vergadering met plaatselijke overheden en vertegenwoordigers van scholen in Coman County en Hays County over de publieke gezondheid, stelde iemand voor dat ik een email zou sturen aan mijn patiënten in dat gebied, omdat wat ons in privé verteld wordt door het CDC (Centers for Disease Control) en het ministerie van Volksgezondheid, anders is dan wat we in de media horen."

Mogelijk nog erger is het feit, dat de mensen volgens Gitterle doelbewust misleid worden, dat degenen die besmet zijn, weer snel herstellen. Veel Amerikanen zijn, na geïnfecteerd te zijn, volgens hem juist ernstig ziek geworden: "Ze draaien er om heen door te zeggen dat het 3 dagen kost om een bevestiging van het CDC te krijgen, dat het inderdaad om Mexicaanse griep gaat, maar gebaseerd op epidemiologische gegevens weten we dat er voor ieder officieel besmette persoon nog zeker 10 anderen ziektegevallen zijn."

De arts vreest dat ziekenhuizen de toestroom van zieken de komende weken niet meer aan zullen kunnen. Gitterle zegt dat de situatie zo ernstig is, dat de drempel van de definitie van een alarmfase 6-pandemie, zoals vastgesteld door de Wereld Gezondheids Organisatie, al overschreden is: "In het leven van ons allemaal is dit nog nooit voorgekomen. We komen in onbekend gebied terecht." President Obama zou binnenkort zelfs mogelijk de staat van beleg aankondigen door de virusuitbraak.

Complotdenkers hebben ondertussen in de Mexicaanse griep een nieuw paradepaardje gevonden. Onderzoeksjournalist en voormalige medewerker van de Amerikaanse NSA (National Security Agency) Wayne Madsen verklaart dat een belangrijke VN-wetenschapper tegenover hem belangrijke onthullingen heeft gedaan over de herkomst van het virus.

Madsens bron is er van overtuigd dat de uitbraak het resultaat is van de introductie van een door mensen gefabriceerd pathogeen (ziekteverwekker van biologisch oorsprong), die zou kunnen ontaarden in een wereldwijde pandemie, met potentieel catastrofale consequenties voor de internationale handel, verkeer en economie.

Jay Bryson, econoom bij de Amerikaanse bank Wachovia: "Dit is opnieuw een negatieve schok op een moment, dat de economie dit totaal niet kan gebruiken." Over de hele wereld worden vluchten van en naar Mexico geschrapt, en hebben Rusland, China en Zuid Korea de import van Noord Amerikaans varkensvlees verboden, ondanks het feit dat de Mexicaanse griep zich niet via varkens en varkensvlees zou verspreiden.

Neil MacKinnon, hoofdeconoom bij de ECU Group PLC in London, is het met Bryson eens: "Boven op de wereldwijde financiële en economische crisis, is een uitbraak van Mexicaanse griep het laatste wat we nu nodig hebben."

"Zelfs een milde pandemie zal aanzienlijke gevolgen hebben voor de wereldeconomie", schreven Australische onderzoekers in een rapport in 2006, dat overgenomen werd door de Wereld Bank. Vorig jaar becijferde de Wereld Bank, dat een uitbraak zoals van de Spaanse Griep in 1918, de wereld 3,1 biljoen dollar kan kosten.

Mexicaanse griep ook besproken in The Glenn Beck Program