'Obama ligt in bed met Wall Street'

De Amerikaanse president Barack Obama krijgt steeds meer kritiek van invloedrijke Amerikaanse columnisten en commentatoren, die normaliter grote Obama-fans zijn, dat hij in één bed zou liggen met Wall Street. Eerder werd president Bush al verweten veel ex-bankiers in zijn inner circle te hebben.

Obama's minister van Financiën Timothy Geither was voormalig president van de New York-afdeling van de Federal Reserve (de Fed) en Larry Summers, voorzitter van de nationale economische raad van president Obama, zou goede vrienden zijn met de top van de Amerikaanse bank Citigroup. Ook Robert Rubin, voormalig minister van Financiën en economisch adviseur van Obama, was enige tijd topman bij Citigroup.

Door deze verwevenheid met Wall Street, zo is de kritiek, blijft Obama nog steeds terugschrikken voor de meer onorthodoxe oplossingen die uiteindelijk goed zijn voor de Amerikaanse economie, maar op korte termijn slecht voor de bankrekeningen van de bankiers. De meest in het oog springende 'onorthodoxe' oplossing zou volgens economen en financiële experts de (tijdelijke) nationalisatie zijn van Amerikaanse banken.

Ook volgens de complottheoriën-scene is Obama één en al Wall Street