Een luxecel voor Fritzl

Het Oostenrijkse incestmonster Josef Fritzl, mag zijn straf in een luxecel doorbrengen als hij geen beroep aantekent tegen zijn vonnis. Fritzl krijgt dan een eigen cel en kan zich ontspannen met tennis, voetbal, fitness en darts. Voor minder sportieve gedetineerden zijn er zang- of kooklessen.

De Oostenrijkse bevolking is woedend. De Austrian Times vindt het een belediging voor Elisabeth: 'Elisabeth Fritzl heeft 24 jaar in een kelder moeten doorbrengen, zonder ramen en zonder regelmatige maaltijden of ontspanning.' Mocht Fritzl toch beroep aantekenen dan kan hij in het zwaar beveiligde Goellersdorf terechtkomen, waar een jonge gedetineerde kannibaal al gezegd heeft Josef Fritzl te zullen opeten.

Fritzl heeft zijn hoop gevestigd op een relatief korte straf van tien jaar, het maximum voor verkrachting in Oostenrijk. Hij maakt ook kans veroordeeld te worden voor opsluiting, slavernij en moord. Eén van de zeven kinderen stierf in de kelder. Maandag begint het proces tegen de 73-jarige Fritzl.


Opa Fritzl