Vingerende tienermeisjes verenigd op internet

Masturberende tienermeisjes zijn hard op weg uit het verdomhoekje te kruipen. Reden hiervoor is de internetgroepering 'We masturbate', die het taboe rond vingerende meisjes wil doorbreken. En met succes, want de club telt inmiddels ruim zestienduizend leden. Het gaat hierbij om een groep op de profielensite Netlog, het Belgische equivalent van het Nederlandse Hyves.

De Netlog-pagina brengt de meisjes dichterbij elkaar. Rukkende pubers zijn daarbij niet welkom, want alleen meisjes worden toegelaten. Op de pagina 'We masturbate' kunnen de meisjes met elkaar vingeroefeningen uitwisselen. "De pagina is bedoeld als statement en richt zich tot tieners", vertelde de 25-jarige blogster Imke Dielen. "De Netlogpagina 'We masturbate (yes we do)' is een van de hipste dingen die er op het internet te vinden zijn." Inmiddels heeft de pagina al 16.135 leden en trok deze al 132.219 belangstellenden.

Psychologe Sandra Van den Eynde vindt het niet meer dan logisch. "Netlog is immens populair bij tieners. Dat zijn net de mensen die op zoek gaan naar hun seksuele identiteit. Voor jongeren tussen de veertien en de achttien is het internet een belangrijke bron van informatie en ze gaan dus ook daar experimenteren."

Dat het nu juist meisjes zijn die zo open zijn over masturbatie vindt de psychologe niet zo vreemd. "Omdat bij meisjes de voortplantingsorganen inwendig zijn, moeten ze hun eigen lichaam bewuster ontdekken. Bovendien krijgen ze bij hun eerste menstruaties nog vaak de boodschap dat dat vies is, waardoor ze zich minder aantrekkelijk voelen. Jonge meisjes willen met die vooroordelen breken door masturbatie ook voor zich op te eisen. Dat is het statement dat ze maken."

De initiatiefnemers van  'We masturbate' houden het niet alleen bij het internetprofiel. Zo brengen zij tegenwoordig ook T-shirts en stickers met hun logo aan de vrouw. Het logo, een hand met twee vingers in de lucht, gaat hier vergezeld van de tekst 'We Masturbate, Yes We Do'.