Domme dief mist trein en vergeet de buit

De Roemeen Radu Ion Iancu stapte woensdag met een koffer vol juwelen op de trein naar Milaan. Bij een tussenstop verliet hij even de trein om te roken en een kopje koffie te drinken, hij liet de koffer echter in zijn coupé staan. Intussen was de trein opnieuw vertrokken zonder hem. Hij bedacht een oplossing, en dacht dat het wel verstandig zou zijn om aan de bedienden van het station te melden dat hij zijn koffer was verloren.

Iancu nam daarna de volgende trein naar Milaan, om zijn koffer op te pikken bij de spoorwegpolitie. Zij hadden de koffer inmiddels al in hun bezit. De dief zag echter over het hoofd dat de agenten zijn bagage wel eens preventief doorzocht konden hebben. Dat hadden ze ook gedaan, en vonden in de koffer 700 juwelen welke zo'n 800.000 euro waard zijn. De juwelen waren gestolen uit de villa van een juwelier in de buurt van Rome, die trouwens gefolterd en daarna vermoord werd. Aangekomen in Milaan werd de Roemeen onmiddellijk onderworpen aan een kruisverhoor.

Eerst werd hij enkel beschuldigd van heling in gestolen juwelen. Een getuige kon hem echter wat later identificeren als één van de twee daders die werden gesignaleerd aan de uitgang van de villa in Rome, waar de juwelier werd vermoord. De kompaan van Iancu werd een dag later al opgepakt in Rome.