Ochtendspits lijkt mee te vallen

De ochtendspits tot 07.00 uur valt vandaag mee. Dat zegt de VerkeersInformatieDienst. Treinreizigers komen er slechter vanaf.

De ANWB gaf gisteren een spitsalarm uit omdat een spits van meer dan vijfhonderd kilometer werd verwacht, twee keer zo veel als normaal. De VID zei toen al dat het waarschijnlijk wel mee zou vallen.

Het grootste deel van het slechte weer is vanochtend volgens de VID al over Nederland getrokken. De waarschuwingen voor een drukke spits zouden er wel voor kunnen zorgen dat mensen eerder vertrekken. Door het regenachtige weer kan het verkeer daardoor vroeger vastlopen dan normaal, waardoor het volgens de VID alsnog drukker dan anders kan worden.

Of de treinreizigers er ook zo goed vanaf komen moet nog blijken. De NS verwacht overvolle treinen. ProRail vreest in het hele land vertragingen door het slechte weer. Rond Amsterdam wordt sowieso al een vertraging van een half uur verwacht. Daar kampt men nog met de nasleep van de ontsporing van een goederentrein gisteren.

Tussen Gouda en Den Haag was door een sein- en wisselstoring geen treinverkeer mogelijk. Even voor 07.00 uur werd dit probleem opgelost, het treinverkeer komt daar langzaam weer op gang.