PNVD-ers door politie weggestuurd bij demonstratie

Vanmiddag zijn vier leden van de partij voor Naastenliefde, vrijheid en diversiteit (PNVD), ook bekend als de Pedopartij, door de politie weggestuurd bij een demonstratie in Den Haag.

Zaterdag 11 oktober 2008 is uitgeroepen tot internationale actiedag. Vandaag werd er  wereldwijd gedemonstreerd tegen de groeiende invloed van de overheid. Ook op Het Plein in Den Haag werd gedemonstreerd.  

Toen de  vier aanhangers van de PNVD een spandoek ontvouwden keerden enkele demonstranten zich tegen de vier. "Gaan jullie zelf niet weg, dan helpen we een handje.", werd als keuze gegeven. Omdat de openbare orde verstoord dreigde te worden greep de politie in. De vier leden van de PNVD moesten het terrein verlaten of ze werden gearresteerd. Twee van hen werden staande gehouden en moesten hun personalia geven.

De PNVD geeft in een verklaring aan niets te begrijpen van het besluit om de aanhangers weg te sturen. "De PNVD is van mening dat zij gewoon had moeten kunnen blijven en dat de politie de agressors had moeten wegsturen. Ons spandoek ging immers over het besluit om data langere tijd op te slaan en de EU grondwet; niet over off-topic issues."