FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Komt een vrouw bij de dokter

Film

Stijn en Carmen (Barry Atsma en Carice van Houten) behoren tot de absolute jetset van Amsterdam. Ze zijn de eigenaars van een goedlopend bedrijf, wonen in een mooie yuppenbuurt en zijn de trotse ouders van de eenjarige dochter Luna. Het geld komt met bakken binnen, en ook aan hippe vrienden geen gebrek. Ze leven als God in Amsterdam.

Maar dan wordt er bij de mooie en immer optimistische Carmen borstkanker ontdekt. Vanaf die dag is niets meer hetzelfde, en hun leven verandert in een hectische gang langs ziekenhuizen, oncologen, en operatiekamers. We zien Carmen?s aftakeling en lijdensweg, en de uitwerking die dit heeft op de rest van haar omgeving, met name Stijn.

Voor het oog van de onwetende toeschouwer lijkt Stijn de ideale man, die elke dag trouw met zijn vrouw meegaat naar de chemokuren en bestralingen, maar ?s nachts is hij een losgeslagen man die zijn lusten botviert op de vrouwen van het Amsterdamse nachtleven, en daarna van Breda en zelfs Miami.

Centrale thema?s in dit verhaal zijn zowel ?ongeneeslijke ziekte?, maar ook ?onvoorwaardelijke liefde?. Ook valt eens temeer te zien dat ?liefde? en ?lust? niet per sé samengaan, en dat Stijn zelfs nadat hij zijn seksuele heil bij andere vrouwen zoekt, nog altijd oprecht zorg heeft voor zijn aftakelende vrouw.

?Komt een Vrouw bij de Dokter? is gebaseerd op de gelijknamige debuutroman van de Nederlandse schrijver ?Kluun? (Raymond van Klundert). Het is een gedramatiseerde autobiografie over wat hij en zijn vrouw meemaakten nadat bij haar borstkanker werd geconstateerd.

Genre Drama, Romantiek
Regie Reinout Oerlemans
Cast Carice van Houten, Barry Atsma, Anna Drijver
Land van oorsprong Nederland
Label Eyeworks Film & TV Drama
Releasejaar 2009
Bioscooprelease NL 26-11-2009
DVD-release NL 27-04-2010
IMDB-score 6.8
Aantal stemmen IMDB 4573
Meer informatie FilmTotaal
Meer informatie FilmTotaal
User-waardering 7.1
Aantal stemmen2
Verdeling van de stemmen
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.