FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Captain America: The First Avenger

Film

Steven Rogers (Chris Evans) meldt zich aan bij het Amerikaanse leger om te vechten tegen de Nazi's in Europa. Hij is echter heel zwak en vaak ziek, dus wordt hij geweigerd. Een legerofficier wil hem echter toch een kans geven om deel te nemen aan de oorlog tegen de nazi's. Hij kan meedoen met een geheim project genaamd Operation Rebirth.

Als Steve akkoord gaat, wordt hij naar een geheime lokatie in Washington gebracht waar hij Dr. Abraham Esrkine ontmoet. Hij wordt wekenlang onderworpen aan testen en dan is het zover. Hij kan zijn verandering ondergaan en wordt in een transmittor gezet. Als hij eruit komt, is hij ongekend sterk en is er niets meer over van het iele mannetje dat hij was.

Captain America werd in 194o geïntroduceerd, aan het begin van de Tweede Wereldoorlog. Hij was al meteen een van de populairste superhelden van wat stripgigant Marvel Comics zou worden.

De casting van deze film heeft nog heel wat voeten in de aarde gehad. Zo waren vele Amerikaanse fans het absoluut niet eens met het feit dat Chris Evans, een geboren Amerikaan maar opgegroeid in Engeland, de rol van de Amerikaanse superheld ging spelen.

Ook werd de film in vele landen uitgebracht als 'The First Avenger'. Zo werd het overduidelijk pro-Amerikaanse imago omzeild.

Genre Actie, Thriller
Scenario Christopher Markus & Stephen McFeely
Regie Joe Johnston
Cast Chris Evans, Hugo Weaving, Tommy Lee Jones, Samuel L. Jackson, Dominic Cooper, Stanley Tucci, Sebastian Stan, Natalie Dormer, Derek Luke, Neal McDonough, Toby Jones, Richard Armitage, Hayley Atwell, JJ Feild, Anatole Taubman, Kenneth Choi
Speelduur 117 minuten
Land van oorsprong Verenigde Staten
Label Marvel Enterprises, Marvel Entertainment, Marvel Studios
Releasejaar 2011
Bioscooprelease NL 28-07-2011
IMDB-score 6.9
Aantal stemmen IMDB 579428
Meer informatie FilmTotaal
Meer informatie FilmTotaal
Kijkwijzer Vanaf 12 jaarGeweld
Waardering 6.9
User-waardering 7.3
Aantal stemmen37
Verdeling van de stemmen
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.