FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Contagion

Film

Beth Emhoff (Gwyneth Paltrow) keert terug naar Minneapolis van een zakenreis naar Hong Kong. Ze denkt last te hebben van een jetlag als ze zich niet lekker voelt. Twee dagen later sterft ze op de intensive care. De doktoren vertellen haar echtgenoot Thomas (Matt Damon) dat ze geen idee hebben waaraan zijn vrouw is overleden.

Kort na het overlijden van Beth worden meer mysterieuze sterfgevallen bekend. Daarbij krijgen meer en meer mensen last van dubieuze kwaaltjes zoals extreem hoge koorts. De ziektegevallen komen niet alleen voor in de Verenigde Staten, maar ook in Europa, Japan en Hong Kong. Het mysterieuze virus slaat wild om zich heen en de gevreesde, wereldwijde pandemie wordt waarheid.

Amerikaanse onderzoekers werken hard aan een geneesmiddel voor het onbekende virus. De baas van het Amerikaanse centrum voor Ziekten en Preventie, Dr. Ellis Cheever gespeeld door Laurence Fishburne, moet zijn team van specialisten aansturen terwijl hij in zijn eigen leven ook wordt geconfronteerd met overlijdensgevallen. Hij stuurt de jonge dokter Erin Mears (Kate Winslet).

Ook andere landen werken aan een medicijn, zo leidt Dr. Leonora Orantes (Marion Cotillard) het medische team van de Wereld Gezondheidsorganisatie. En hoewel het belangrijkste doel is het vinden van een oplossing, spelen prestige en concurrentiestrijd ook een grote rol in het leven van de onderzoekers.

Genre Actie, Thriller, Science Fiction
Regie Steven Soderbergh
Cast Matt Damon, Gwyneth Paltrow, Kate Winslet, Jude Law, Marion Cotillard, Laurence Fishburne, Bryan Cranston, Sanaa Lathan
Land van oorsprong Verenigde Staten
Label Warner Bros. Pictures, Participant Media, Imagenation Abu Dhabi FZ
Releasejaar 2011
Bioscooprelease NL 20-10-2011
IMDB-score 6.6
Aantal stemmen IMDB 194321
Meer informatie FilmTotaal
Meer informatie FilmTotaal
Kijkwijzer Vanaf 12 jaarAngst
Waardering 7.0
User-waardering 7.3
Aantal stemmen8
Verdeling van de stemmen

april 2012

oktober 2011

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.