FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Cloverfield

Film

Het afscheidsfeestje van de New Yorkse yuppie Rob wordt bruut verstoord als er tijdens het feestgedruis een enorm gebrul de kop opsteekt dat door merg en been gaat. Het lawaai komt uit de richting van het centrum van de stad. Meteen haasten alle feestgangers zich naar het dakterras om te kijken wat er aan de hand is. Dan zien zij een kolossale explosie in Manhattan, en kleinere vuurballen ontsnappen uit de inferno. De paniek breekt uit en iedereen rent de straat op. Vanuit het centrum van Manhattan komt een donker object de straat ingeslingerd? Het blijkt om het hoofd van het Vrijheidsbeeld te gaan. New York wordt aangevallen, zoveel is duidelijk. Maar door wie of wat??

De marketingcampagne van deze mysterieuze monsterfilm werd al maanden voor het uitkomen van de film gezien als één van de meest brljante ooit: zonder dat iemand ooit van de film had gehoord ging de trailer draaien voor aanvang van ?Transformers?, één van de grootste zomerfilms van 2007. De titel van de film werd in de trailer niet eens genoemd. Heel filmgaand Amerika vroeg zich af ?Wat is hier aan de hand?!?!? en de interesse van een miljoenenpubliek was gewekt. Sindsdien werden geregeld nieuwe sites gelanceerd die iets met de film te maken zouden hebben en internetfora van filmsites barstten uit hun voegen door alle verhitte discussies tussen eigenwijze bloggers die precies meenden te weten waar de film over zou gaan.

Genre Actie, Avontuur, Mysterie, Science Fiction, Thriller
Scenario Drew Goddard
Regie Matt Reeves
Cast Lizzy Caplan, Jessica Lucas, Odette Yustman, Michael Stahl-David, Mike Vogel, T.J. Miller, Anjul Nigam, Margot Farley, Theo Rossi, Brian Klugman, Kelvin Yu, Liza Lapira, Lili Mirojnick
Speelduur 85 minuten
Land van oorsprong Verenigde Staten
Label Bad Robot, Paramount Pictures
Releasejaar 2008
Bioscooprelease NL 24-01-2008
DVD-release NL 12-06-2008
IMDB-score 7
Aantal stemmen IMDB 361456
Meer informatie FilmTotaal
Meer informatie IMDb
Meer informatie FilmTotaal
Kijkwijzer Vanaf 16 jaarGeweldAngst
User-waardering 7.3
Aantal stemmen62
Verdeling van de stemmen

september 2012

augustus 2010

januari 2010

juli 2008

januari 2008

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.