Zet je tanden in Victoria Beckham

Driek (DriekOplopers)
Even met Yvette Lont gebeld. “Goedemiddag, Oplopers hier. Zeg, je hebt je plekje in de deelraad van de Bijlmermeer opgegeven? Mooi zo. Vertel eens, vind je nou écht dat homo’s minderwaardige sekspatiënten zijn, die uit openbare functies moeten worden geweerd? Sorry hoor, we maken in ons land geen onderscheid op basis van ras, geslacht of seksuele geaardheid. En dat is een heel goede regel, die niet voor niets is verankerd in artikel 1 van onze Grondwet! Heeft er gedurende je arbeidsverleden als temeier iemand weleens gezegd dat je ongeschikt bent voor een baantje omdat een zwarte hoer niet kleurt bij het behang? Nee? Nou dan!” Tevreden hing ik op. Dat wijf is echt totaal de weg kwijt. Begon ze deze week op een of ander partijcongres wéér te mekkeren dat Rouvoet te mild is voor homo’s. Maar gelukkig, ze is opgerot uit de deelraad, haar ChristenUnie-zetel wordt ingenomen door iemand anders.

Homoseksualiteit is sowieso een heikel punt in de religieuze wereld. U kent dat wel, die fundamentalistische Moslims die in plaats van dwergwerpen voorstander zijn van homogooien. En in het Nederlands Dagblad las ik dat er binnen de gereformeerde gemeenschap in Nederland nu een stuurgroep is ingesteld die scholen gaat begeleiden bij de omgang met homo’s. Flikker toch op! Alsof daar een stuurgroep voor nodig is… Volgens mij passen de gedragsregels op een half velletje papier:
1. We smeren geen stront aan zijn voordeur,
2. We weigeren hem niet het onderwijs waar hij slim genoeg voor is, en
3. We keren hem nooit de rug toe.
Klaar. Sowieso stom om de goede kanten van de homo niet te willen zien. Ze zijn altijd handig als je een leuke mohairtrui wil kopen of een goed recept in de keuken nodig hebt… Want verstand van lekker eten hebben ze wel, die mietjes…

Over lekker eten gesproken. Een Britse chocoladefabriek heeft paaseieren verkocht met de gezichten van Bekende Britten. Zo kun je bijvoorbeeld ongegeneerd je tanden in Victoria Beckham zetten. Lijkt me onbegonnen werk voor de Nederlandse markt. Want zoveel fraais loopt er nou niet rond, qua Bekende Nederlanders. Stel je voor: een paasei in het model van Willeke Alberti. Nee dank u! Arme Willeke. In de nadagen van haar carrière speelt ze nog een armetierig rolletje in Goede Tijden Slechte Tijden. Begon je je loopbaan als actrice in de rol van Marleen Spaargaren in de schitterende dramaserie “De Kleine Waarheid”, eindig je als bejaarde in de bordkartonnen debielensoap GTST. Tamelijk lullig. En wat dacht u van een paasei dat is vormgegeven naar Geert Wilders? Bij voorbaat al verzuurd en dus niet te vreten. Of model Erica Terpstra? Dat lukt natuurlijk niet: zoveel chocolade past er niet in de mengmachine… Maar ik zie één lichtpuntje. De paaseierenfabriek hoeft geen modelletje van onze premier uit te brengen. JP is zelf al een ei…

Ook een ei is de burgemeester van Leiden. Die is zijn ambtsketen kwijtgeraakt. Vrij lullig, want zonder ketting stel je in zijn beroepsgroep natuurlijk niets voor. Bij de plaatselijke feestartikelenwinkel heeft ‘ie een vervangend exemplaar gehaald, en er zijn vragen in de raad… Maar het kan erger. Voetbalvereniging VVV raakte zelfs een speler en een fysiotherapeut kwijt. Men was vergeten, de heren mee te nemen in de bus na de verloren wedstrijd tegen Feyenoord. Ik vraag mij al jaren af, wie er nou stommer is: de voetballer of de hooligan… Naar verluidt werd het incident veroorzaakt doordat de trainer, die altijd voor de bus vertrekt de koppen moet tellen, qua cijferwerk niet verder komt dan 11.