Mijn net niet ingedaalde teelbal

Het blijft een mooi vak. Columnist. Je mening over ieder willekeurig onderwerp spuien en dat verpakken in een leuk stukje tekst. Ik kan het hebben over mijn net niet ingedaalde teelbal. Over de onkunde van vrouwen om mijn overweldigende charme op waarde in te schatten. Of over de zoveelste mondscheet van Sander Dekker. Als ik het een beetje leuk inpak – en fatsoenlijk Nederlands schrijf - kan ik het gewoon publiceren. Wat de lezer er van denkt? Dat kan me eigenlijk geen reet schelen.
 
Nu is dat 'leuk inpakken' wel enorm subjectief. Ik vind mezelf tenslotte altijd zeer grappig en gevat. Hilarisch zelfs. Maar dat maakt de lezer uiteindelijk zelf wel uit! Over smaak valt te twisten en dat doen mijn lezers héél graag. Twisten bedoel ik dan. Als ik mijn net niet ingedaalde teelbal niet nauwkeurig specificeer als de linker- of de rechterbal, scoor ik zomaar 100+ reacties onder mijn column over dat ene specifieke vraagstuk.
 
"Was het zijn linkerbal? Was het de rechter? In welke mate was de daling van de betreffende bal dan wél gevorderd? Is het politieke correctheid om de zijde en kleur van de teelbal achterwege te laten? Welke invloed heeft die niet helemaal ingedaalde teelbal op het asielbeleid in Nederland?"
 
Jawel. Mijn lezers zijn zéér creatief.
 
Laat me eerst even duidelijk stellen dat mijn teelballen allebei geheel zijn ingedaald en mijn ontwikkeling gedurende mijn pubertijd nooit in de weg hebben gestaan. Maar dat is dus ook wel een grappig dingetje met columns: ik kan verhalen volledig uit mijn duim zuigen (geil) en toch duizenden mensen over mijn teelballen na laten denken. Sterker nog: over de invloed van mijn teelballen op de complete wereldpolitiek! (ook geil)
 
Stel je voor dat ik naast teelballen ook nog tieten zou hebben! Heel Nederland zou naar aanleiding van mijn al dan niet ingedaalde teelballen en mijn al dan niet ongelijke tieten elke mogelijke maatschappelijke kwestie in debat kunnen brengen! Heel Nederland - en Vlaanderen niet te vergeten - zou een constructieve bijdrage kunnen leveren aan de oplossing van ieder denkbaar politiek probleem.
Enkel en alleen door mijn goddelijke doch asymmetrische lichaam.
 
Nog even voor wat meer duidelijkheid. Mijn linker teelbal hangt wel net iets hoger, maar voldoet verder aan de normen van een gezonde daling. Beide ballen bevinden zich volledig in de balzak, wat feitelijk de exacte wetenschappelijke definitie van ingedaalde teelballen is. En ik heb geen tieten. Dat was puur ter illustratie. Ik heb wel een beetje 'man boobs', maar die zijn wel degelijk symmetrisch. Nauwelijks een discussie waardig eigenlijk.
 
Hallo! Ik ben alweer eenenvijftig jaar! Mag het onderhand?
 
Ik ruik het nieuwe debat alweer.
 
"Is eenenvijftig zo oud dan? Ben je niet zelf verantwoordelijk voor je eigen overgewicht? Dat krijg je als je de godganse dag maar linkse columns zit te tikken! Ga eens aan het werk lamzak! Al die zure policors zijn even vadsig!"
 
Nogmaals. Dat kan me allemaal echt geen reet schelen. Mijn ballen. Mijn tieten. Mijn columns. Hoewel ik nog steeds niet kan bevatten dat iemand een column over mijn teelbal helemaal uitleest.