Politiek-correcte globalisering

‘Stel je voor dat er geen landen zijn. Het is niet moeilijk. Niets om voor te moorden of voor te sterven. En ook geen religie. Stel je al de mensen voor, hun leven levend in vrede.’ John Lennon zong het al in de jaren 70. De hele wereld zal dan in vrede leven.

Geen landen, geen religie, geen bezittingen, geen gierigheid, geen honger, geen reden om je leven ergens voor te geven. Oftewel geen mening, geen ambitie, geen reden om voor te leven. Je kop boven het maaiveld van de burgerlijke matigheid en je wordt afgemaakt. Levend als robots, zonder vrije wil. Het klinkt echt als het ideale plaatje. Want de hele wereld zal dan een zijn.

Toch wordt dit liedje elke keer weer kapot gedraaid na een aanslag en wordt het gezien als het ideaalbeeld voor een nieuwe wereld. De idealisten die dit liedje draaien lijken geen flauw benul te hebben wat de tekst eigenlijk inhoudt. Daarnaast lijken ze te denken dat het helpt om als hulpeloze, angstige schapen bij elkaar op te hopen en elkaar te vertellen dat je vooral maar tolerant moet zijn jegens andersdenkenden.

Je mening en cultuur zijn totaal niet belangrijk, wat dat kan mensen tegen de haren instrijken. Sterker nog, de westerse cultuur en leefwijze is erg slecht, want ze zijn anders dan andere culturen en staan dus wereldvrede in de weg! Weg met die mening, weg met ons, weg met cultuur! Weg met wapens en grenzen, die zorgen alleen maar voor oorlog! Eigen mening, eigen levensovertuiging? Niet belangrijk! We moeten openstaan voor intoleranten en onze grenzen openzetten, zodat zij zich ook hier kunnen vestigen. Huh, wil jij dat zij zich ook aanpassen?! Dat betekent dat je een mening hebt, racist!

De kromme redeneringen, nare ideaalbeelden en het pad naar zelfvernietiging zouden voldoende moeten zijn voor elk weldenkend mens om hiertegen ten strijde te gaan. Het is al van de zotte dat deze ideeën nog steeds bestaan anno 2017, in een wereld waar om de haverklap mensen doodgaan aan intolerantie. Binnen de EU blijkt dat deze verregaande tolerantie leidt tot een aanval op onze normen en waarden, naast de letterlijke aanslagen die de afgelopen jaren al honderden levens hebben verwoest.

Toch is dit de basis voor de VN, voor Unicef en zelfs voor de EU. Geen grenzen, rechten die universeel voor elk mens gelden, grenzen open voor vijanden van onze waarden en democratie. Met een welhaast religieus aandoend fanatisme strijden deze idioten voor een wereld zonder blijdschap. Het is breed geaccepteerd dat religie kinderen indoctrineert, maar van jongs af aan worden in kinderliedjes en tv-programma’s voor kinderen een grenzenloze wereld gepropageerd. Het immens populaire liedje “Hallo Wereld” is hier slechts een van de vele voorbeelden van.

Het gevaar van politiek-correcte, linkse globalisering wordt zwaar onderschat. De blinde haat jegens onze normen en waarden en de tolerantie voor intoleranten doet Europa baden in het bloed van onschuldigen, maar de hunkering naar zelfdestructie zal ons allen meeslepen in hun val als wij het niet verhoeden.