Eerste keer met een kleintje

Hij was wel een beetje nerveus toen hij het luiertje afdeed. Het zou z'n eerste keer worden. Zijn vrouw was er niet en dat gaf hem deze zeldzame kans. Hij twijfelde nog wel, misschien kon hij het beter maar niet doen. Gewoon deze kans voorbij laten gaan en wachten tot de vrouw weer terug was. Hij staarde nog eens naar de mooie roze babybilletjes en overdacht hoe hij hét het beste zou kunnen aanpakken.

Lichtjes trillend naderde de top de babybilletjes en hij voelde een vreemde opwinding gemengd met enige angst. Kon dit zo wel of… hij twijfelde. Hij had er ook geen ervaring mee, dit zou zijn eerste keer worden en daarmee ook de hare natuurlijk. Hij twijfelde, straks zou ze het misschien niet prettig vinden en het op een huilen zetten. Dan was het nog maar de vraag of hij haar weer stil kon krijgen voor dat vrouwlief weer thuis was.

Hij dacht er nog eens over na. Was er misschien nog iets wat hij kon doen om het allemaal nog wat prettiger en soepeler te laten verlopen? Als het dan toch moest gebeuren, dan maar op zo'n aangenaam mogelijke wijze. Waar hij natuurlijk ook niet op zat te wachten was dat zijn vrouw vroegtijdig zou ontdekken wat hij had gedaan. Hij wilde het haar pas vertellen als hij daar aan toe was en een huilende baby verkleinde die kans aanzienlijk.

Het leek wel of de top steeds harder ging trillen naarmate hij de roze billetjes dichter naderde. Er vormde zich zelfs enige zweetdruppels op zijn voorhoofd en ook zijn rug voelde klam aan. Hij kreeg zelfs een beetje eng gevoel tussen zijn eigen billen nu zijn daad zo dicht de uitvoering naderde. Hij bekeek het geheel nog eens aandachtig en bedacht zich geschrokken dat hij helemaal de vaseline was vergeten.

Ai, dat was maar net op tijd. Er moest wel vaseline op natuurlijk, anders was die top veel te stroef voor dat kleine kontje. Hij keek om zich heen waar het potje stond. Ah daar zag hij het al, het stond naast de babyolie. Voorzichtig draaide hij de dop van het potje en stak zijn vinger er in om die er met een flinke klodder vaseline weer uit te halen. Omzichtig smeerde hij de top en schacht dik in. Beter te veel dan te weinig dacht hij. Een restant van de klodder dat nog aan zijn vinger kleefde veegde hij voorzichtig tussen de babybilletjes van zijn dochter. De kleine meid probeerde verbaasd brabbelend achterom te kijken wat daar allemaal gebeurde.

Toen er zich verder geen nieuwe sensaties voordeden daar achter richtte ze haar aandacht weer voorwaarts. Voorzichtig bracht hij met een hand de nu dik ingesmeerde top richting de kleine billetjes terwijl hij met de ander diezelfde billetjes probeerde te spreiden. Dat viel nog niet mee. Met een duim op de ene en drie vingers op de andere bil probeerde hij ruimte te maken zodat hij er goed bij kon en ook goed zicht had om zich op dat kleine plekje dat hij voor ogen had te richten. Dochterlief bewoog een beetje onder die handeling en hup, daar was het doel al weer uit zicht. Hij probeerde het nog een keer. Deze keer bleef ze wel rustig liggen.

Een aardige zweetfilm had zich ondertussen op zijn rug gevormd en ook de druppels op zijn voorhoofd groeiden aanmerkelijk. Hij vond dit toch wel veel spannender dan hij had verwacht. De trillende top naderde zijn bestemming. Nu of nooit dacht de man en bracht de dik ingevette top voorzichtig in. Daarna schoof hij rustig en voorzichtig door tot een stukje van de schacht.

De kleine meid keek verrast achterom naar wat daar allemaal gebeurde aan haar achterwerkje en ze liet een verbaasd gebrabbel horen. Tijdens het wachten op het resultaat van zijn actie hield hij haar nauwlettend in de gaten om haar reactie te peilen, maar tot nu toe leek het allemaal goed te gaan, ze vond het kennelijk niet zo erg. Dat stelde hem wel weer gerust. Hij wachtte geduldig op het resultaat en toen zich dat melde trok hij daarna terug om het met voldoening te bekijken.

Gelukkig, geen koorts of verhoging. Hij was trots als een pauw dat hij geheel zelfstandig voor de eerste keer haar temperatuur had gemeten