Seks met je mobieltje

Een vriendin van me heeft een obsessie. Ze wil koste wat kost een relatie. Dat zou makkelijk moeten lukken want ze is knap, heeft een lekker lichaam en is bloedgeil. Toch lukt het steeds niet. Daar zijn een aantal redenen voor. Ten eerste wil ze een relatie meteen volledig claimen als ze die heeft en daar houden veel mannen niet echt van. Ten tweede valt ze eigenlijk over het algemeen op mannen die minstens twintig jaar ouder zijn en een relatie hebben, dus die gaan alleen voor de seks. Ten derde valt ze op de verkeerde types als ze op vrijgezelle jongere mannen valt, want dat zijn dan meestal players.

Ze heeft al voorspellende horoscopen laten maken door me tot aan 2022 om te zien of er al een vaste relatie aan zit te komen, maar ze vergeet dat ze zelf meestal de reden is dat zo’n relatie niet lang duurt. Ze heeft namelijk ook nog eens bindingsangst en gaat al twijfelen op het moment dat het iets lijkt te gaan worden. Kortom, het zal wel nooit wat worden, maar dat moet ze zelf maar uitvinden. Ik zou haar ook alleen maar voor de seks willen hebben en zeker niet voor een langdurige relatie.

Zeker drie keer in de week chatten we samen op Facebook en altijd komt de eventuele relatie ter sprake. Meestal vertel ik haar weer dezelfde dingen. Dat ze niet meteen te veel een claim moet leggen op de partner, dat ze niets heeft aan mannen die al in een relatie zitten en dat ze niet te veel naar de horoscoop moet kijken. Bovendien is ze zangeres en een goede ook. Dat weet ik want tien jaar geleden zong ze in mijn band. Ze was toen achttien en is nu dus achtentwintig. Ze verkeert dus veel in de kringen van de muzikanten. Als er één categorie mannen is die niet snel een langdurige relatie wil, dan is het die wel. Dat weet ik, want ik ben zelf muzikant, maar dan wel toevallig eentje met wel een langdurige relatie. Het lijkt dus allemaal hopeloos voor haar.

Maar nu zag ik deze week bij de reclame op tv ineens iets waardoor ik een geniaal idee kreeg dat voor haar en voor veel meer mensen een prima oplossing zou kunnen zijn.

Het was een reclame van Samsung waarin men vertelde dat de Nederlanders veel meer naar hun mobieltje keken dan naar hun partner. En dat klopt ook. Ik ga wel eens uit eten en dan zie je heel vaak stelletjes die tegenover elkaar aan het tafeltje zitten en beiden naar beneden kijken in plaats van naar elkaar. Ze praten dan ook niet met elkaar, maar kijken op hun mobieltje, zelfs onder het eten.

In Kijkduin worden kinderen omver gelopen omdat mensen op dat moment volledig geobsedeerd zijn van wat er op hun schermpjes te zien is. Dat is dan waarschijnlijk een of andere Pokémon. Hardlopers hebben hun mobieltjes bij zich voor de muziek. Fietsers ook. Automobilisten kunnen de weg niet meer vinden als ze ergens heen willen zonder de navigatie van hun mobieltjes.

Je hebt dus eigenlijk veel meer aan een mobieltje dan aan een partner blijkbaar. Waarom dan nog een relatie beginnen met een man of een vrouw? Begin lekker een relatie met je mobieltje. Je hebt het altijd in de hand en dat kan je van een partner niet zeggen.

Ik heb nooit een relatie met mijn mobieltje die langer duurt dan twee jaar. Dan ruil ik het in voor een beter en moderner mobieltje. Dat kun je met een vaste partner niet zomaar doen.

Een mobieltje doet normaal gesproken alles wat jij wilt. Hoeveel mannen gaan na hun huwelijk niet meer ergens een lekker pilsje pakken met hun vrienden vanwege hun vrouwen? Daar heb je met je mobieltje geen last van.

Je hoeft nooit dingen te doen van je mobieltje. Je kunt dus gewoon altijd doen wat je wilt en als je het mobieltje even zat bent, dan doe je het gewoon uit. Probeer dat maar eens bij een partner. En waarom zou je met je partner uit eten gaat, als je er toch niet mee lult en alleen maar op je mobieltje kijkt? Ga gewoon alleen uit eten en doe wat je gewend bent. Dat scheelt behoorlijk in de prijs, want je mobieltje hoeft niet te eten. Ja, het eet stroom, maar die kan het thuis krijgen. De enige keren dat je niet voor het diner van een partner hoeft te betalen in een restaurant, is tijdens een actie met restaurantzegels van Appie. En dan kom je niet altijd in de gezelligste en lekkerste restaurants en kun je niet bestellen wat je maar wilt. Dat kan met een mobieltje wel.

Je kunt met een mobieltje altijd leuke spelletjes spelen. Het mobieltje heeft nooit hoofdpijn, is nooit ongesteld en heeft ook nooit net ruzie met zijn baas gehad. Het mobieltje gaat niet vreemd, maar jij mag pakken wie je wilt.

Ja, die reclame van Samsung heeft me de ogen geopend. Nu weet ik wat ik die ene vriendin moet aanraden. En als ze dan vraagt met wie ze dan moet neuken, dan weet ik daar ook wel een antwoord op. Nee, ik bedoel niet de trilfunctie van het mobieltje.