Boerkiniseks

Ik geef het maar toe. Waar zeg ik niet, maar ik heb seks gehad met mijn vrouw in een zwembad. Het was niet eenvoudig, maar wel enorm geil. Er was een soort snelstromend water via een soort rivier in dat zwembad, voor sommigen zal er nu een lampje gaan branden. Maakt niet uit, het was heerlijk. Dit was echter nooit gelukt wanneer mijn vrouw een boerkini had gedragen. Want? Te veel kleding, lange pijpen, lange mouwen, alles lang en vooral ontoegankelijk voor eenieder die wil aanraken of kijken. Nu had mijn vrouw ook geen enkele reden een boerkini te dragen, want ze is geen moslima. Maar dat terzijde. Maar wat is je punt, Dick? Nou… Waarom moet een vrouw totaal bedekt zijn terwijl de man in kwestie (moslimman) wel alleen een zwembroek draagt? Ik weet het, ik weet het, het is je geloof en zo hoort het nu eenmaal. De vrouw is onderdanig aan de man en ze luistert naar hem. Geloof en al die shit, je kent het wel.

Toch is er in sommige Franse kustplaatsen een boerkiniverbod uitgevaardigd door de betreffende burgermeesters (de helden). Omdat sommige moslimmannen het niet oké vonden dat hun boerkinivrouw gefotografeerd werd. Buiten het feit dat er helemaal niets van waarde te fotograferen was, ontstond er toch weer een kleine oorlog tussen de altijd heetgebakerde moslimmannen en de lokale bevolking. Want de Fransen laten zich geen enkele wet voorschrijven, ook niet die van moslims. Nederlanders overigens wel. De slachtoffers fotografeerden niet eens die lappen stof met vrouwen erin, maar gewoon de omgeving. Is het nu zo verschrikkelijk als er gefotografeerd wordt? Dat is het niet volgens mij. Het is hun angst, die constante angst, niet serieus genomen te worden in deze wereld en dan met name hun geloof. Maar wij nemen deze moslimmannen tegenwoordig juist heel serieus. Want hun krankzinnige dominantie op een willekeurig strand in Europa is één, een krachtige spijkerbom in een kinderrijk publiek is twee.

Conclusie? Boerkini’s dienen een doel in het land waar het geloof het verbiedt om gedeeltelijk bloot te gaan. Voor de Europeaan zeggen ze alleen dat een vrouw bij dertig graden of meer op het strand en in het water aangekleed dient te zijn. Totaal tegennatuurlijk voor de meesten in Europa. Boerkini’s zijn de uitdrukking van onderdrukking. Ik kan hier een uitvoerige onderbouwing geven van het waarom, maar dat geeft nog steeds niet een menselijke, acceptabele reden. Wat er de afgelopen week in Frankrijk is gebeurd aan de stranden van sommige kustplaatsen is dominantie in haar puurste vorm: ‘Ik heb een geloof en jullie zijn menselijk afval’. Of is het wat anders? Is het een letterlijk diep ingeslagen angst je te conformeren of er voor eeuwig buiten te vallen?