Naef links tuig

De deugmens ziet zichzelf overal bovenop de barricaden. Zij vechten in de “goede strijd”. Tegen islamofobie, fascisme en vooral tegen racisme. Dat ze vaak geen idee hebben waar ze tegen strijden, blijkt uit het geschreeuw in de ruimte dat we zo vaak horen.

Een heel leuk voorbeeld is de ruzie tussen Hilbrand Nawijn en Lennart Feijen. Nadat Hilbrand Nawijn zich uitsprak tegen islamitische scholen, noemde Lennart Feijen hem een racist. De laatste keer dat ik het opzocht, was de Islam nog het geloof van de vrede en niet een ras. Nadat de rechter Nawijn gelijk gaf, publiceerde Feijen een artikel waarin hij tevergeefs probeerde zijn uitlatingen te onderbouwen.

Ook Anne Fleur kan er wat van. Nadat ze mensen opriep haar te helpen “500 stenen op Wilders te gooien”, rolden ook bij haar de doodsbedreigingen binnen. In plaats van dat te zien als gevolg van haar eigen doodsbedreiging, is ze op hoge poten naar de politie gestapt om haar gelijk te halen.

De deugmens ziet niet alleen zichzelf als slachtoffer, ze denken ook dat ze zogenaamd kwetsbare groepen moeten beschermen. Volgens Anne Fleur zijn moslims zelfs “vogelvrij”, wat zij er dan ook mee mag bedoelen. Elke vorm van kritiek op één van de kwetsbare groepen wordt afgedaan als racisme, onderbuikdenken of onzin.

In oktober 2014 kwam al in het nieuws dat er terroristen onder de vluchtelingen bevinden die naar Europa trekken, in september 2015 werd dat nogmaals bevestigd en er werd aangegeven dat er duizenden terroristen al in Europa zijn. Echter werd dat ontkent door deugmens Judith Sargentini van GroenLinks. Onder die zielige vluchtelingen kunnen zich toch geen mensen bevinden die misbruik maken van de mogelijkheden die wij ze geven? Nu heeft zelfs de NCTV toegegeven dat de vluchtelingenstromen veelvuldig worden gebruikt door terroristen, maar volgens haar moeten er zelfs nog meer vluchtelingen worden opgenomen.

Zo zijn er nog honderden prominente deugmensen te vinden. De aanslagpleger in Nice is geen echte moslim, de veelvuldige moord in Duitsland is slechts een incidentje en de andere aanslagen zeggen niks over het gewelddadige karakter van de islam. Nederland gaat kapot aan deze mensen. Elk gevaar ontkennend om maar de morele hooggrond te hebben. Stel je voor dat je iets kwaads zegt over een godsdienst en haar volgelingen!

Om echt wat aan de problemen te doen die ons continent bedreigen, kunnen we deze deugmensen missen als kiespijn. Het is tijd om de problemen te benoemen en aan te pakken. Daarbij kan je het niet iedereen naar de zin maken en zijn de morele hooggronden wellicht niet altijd te bereiken. Echter gaat het hier om mensenlevens en het voortbestaan van ons land. Een harde aanpak kan hierbij niet ontberen.