[F1] Het seizoen begint nu echt!

Aankomend weekend is het dan eindelijk zover. Het seizoen gaat wat mij betreft echt beginnen. Want hoe je het ook wendt of keert, Sochi ligt in Europa. De seizoensopener in Melbourne is uiteraard de start en dat is inmiddels een opener om je bed voor uit te komen, maar de Formule 1 is toch wel Europees georienteerd. Persoonlijk geef ik trouwens de voorkeur aan het Circuit de Catalunya, maar hier kan ik mee leven. 

Uiteraard is een fijne bijkomstigheid dat we komende zaterdag en zondag een beetje kunnen uitslapen. Maar dan het weekend. De Formule 1 komt dit weekend pas voor de derde keer in Rusland en de voorgaande twee edities werden door Lewis Hamilton gewonnen. En hoewel ik vooraf mijn twijfels had heb ik in 2014 en 2015 toch wel leuke races gezien. Tel daarbij op dat de eerste drie races dit seizoen ook zeer vermakelijk waren, mede dankzij het nieuwe bandenreglement. Als je een trouwe F1-fan bent dan heb je komende zaterdag en zondag vanaf een uur of 12 je agenda geblokkeerd. 
 
Komend weekend wordt een belangrijk weekend. Voor iedereen. En niet alleen op het circuit wordt het interessant, ernaast gaat ook genoeg gebeuren: er moeten belangrijke beslissingen worden genomen omtrent de 'looks' van de auto van volgend jaar. Er is veel gezegd, geschreven en gefilmd. Sky heeft een zeer interessant item gemaakt dat je hieronder kunt kijken. Overigens ben ik voorstander van de nieuwe reglementen, omdat de auto's er gewoon gaver uit gaan zien, maar ik heb mijn twijfels. Waarom wordt overigens niet gekeken naar de IndyCar? Daar heb ik zondagavond ook wel een leuke race gezien.
 
Sky over de auto van 2017 (Bron: YouTube)
 
Maar zoals altijd is het zondagmiddag wel weer het moment waar de punten worden verdeeld. Persoonlijk hoop ik dat we een weekend zonder problemen hebben voor de toppers. Red Bull, Ferrari en Mercedes die alle zes na de kwalificatie potentieel de race kunnen winnen. Iedereen netjes en beleefd de eerste bocht door en daarna allemaal vrij racen. Het weekend lijkt nu droog en zonnig te worden. Persoonlijk zou ik het niet erg vinden als Nico Rosberg eens niet wint, maar een sterke voorkeur voor een winnaar heb ik niet. Een probleemloos weekend heeft wel de voorkeur. En wat zou het fantastisch zijn als in een eerlijk gevecht de Red Bulls en de Ferrari's voor de beide Mercedessen kunnen finishen. Andere suggesties mogen in de comments. 
 
Komend weekend ga ik er in elk geval goed voor zitten en zet ik het volume op 10. Tot dusver is het seizoen zeer interessant verlopen en kijk ik enorm uit naar het vervolg. En het heeft er alle schijn van dat het wel eens een van de leukere seizoenen kan worden sinds een een aantal jaar met meerdere coureurs die wereldkampioen kunnen worden. Fijn weekend!