Sexy cheerleaders

Ik ben opgegroeid in Duindorp. Dat is een wijk in Scheveningen. Eigenlijk is het een dorp op zich, want het is omringd door duinen, bos en een kanaal. Wij woonden vroeger tegenover een duin en daarachter was een bos en achter dat bos had je de Houtrusthallen en de voetbalvelden van onder andere Scheveningen Holland Sport. SHS, later omgedoopt naar Holland Sport was dan ook mijn club.

SHS is in 1954 opgericht als Profclub Den Haag en werd lid van de Nederlands Betaald Voetbal Bond. Bertus de Harder van Girondins Bordeaux werd onder andere gekocht. Wij kochten toen dus topspelers uit de Franse competitie. Dat is nu wel anders.  De KNVB moest in die tijd helemaal niets hebben van betaald voetbal. Het waren toen amateurs en eigenlijk zijn het dat nog, als ik van Oostveen soms hoor praten.

Ik ging vaak kijken bij de wedstrijden van Holland Sport. Ze hadden best een goed team. Bertus de Harder, de gebroeders Clavan, keeper Landman, het waren stuk voor stuk topvoetballers. Ze deden het ook goed in de competitie.

Het leukste was het als ADO op bezoek kwam. Het was altijd oorlog tussen Holland Sport en ADO en als HS won, dan vierde heel Scheveningen feest. ADO was meer de club van de geschoolde arbeider en HS was de club van de schollenkoppen. Verder had je nog de clubs van de betere buurten. HBS en Quick bijvoorbeeld. Ik werd als jongen niet toegelaten tot de elftallen van Quick omdat ik in Duindorp woonde. Dat was een slechte buurt. Dat ik in een van de betere buurten, de Vogelwijk, op school ging, maakte niet uit.

Helaas heeft HS maar kort bestaan en het ergste was dat ze gingen fuseren met de vijand, ADO. Daar kon ik natuurlijk nooit supporter van worden en dus werd ik maar uit armoede fan van Ajax, want mijn vader kwam uit Amsterdam en de club speelde op dat moment het beste voetbal van Nederland.

De laatste tijd krijg ik echter steeds meer waardering voor ADO en twee weken geleden werd die waardering nog groter. Normaal kijk ik alleen de wedstrijden van Ajax, PSV en Feyenoord, maar toen zag ik de wedstrijd ADO – FC Twente. De wedstrijd op zich deed me niet zoveel, maar tussen de reclame en het gelul van de voetbalanalisten door zag ik ze: de groen-geile meisjes van United Cheer uit Zoetermeer. Het woord ‘geile’  is hier natuurlijk Haags dialect voor ‘gele’. Dat snappen jullie zeker wel? Voor de wedstrijd en in de rust komen ze de toeschouwers vermaken met hun show. Ik dacht nog wel: Is dat niet een beetje te koud met die blote buiken? Voor je het weet heb je een blaasontsteking.

Wat een leuke meisjes zijn dat. Ik heb meteen een aantal YouTubefilmpjes bekeken. Je hebt het United Cheer showteam, de United Cheer Jaguars en de United Cheer Panthers. Het gaat natuurlijk om het showteam, want de Jaguars en Panthers behoren tot de jeugdopleiding, om maar in voetbaltermen te blijven. Het showteam zijn de oudere poesjes en die andere teams zijn de kittens.

Denk niet te min over deze United Cheer Cheerleaders. Ze zijn tweede geworden op het Europees Kampioenschap. Dat moet ADO nog maar eens zien te bereiken. Ze zijn ook Nederlands Kampioen in de categorie Cheerleading All Girls Elite. Dat is niet niks.

Je kunt ze ook boeken voor een bedrijfsfeest. Ik vier volgend jaar mijn vijftigjarig huwelijk. Ik denk er hard over om ze te boeken. Ze zeggen namelijk op hun website dat ze van plan zijn om nog meer van zichzelf te gaan laten zien. Daar ben ik dan wel erg benieuwd naar. Ze hebben al niet zo heel veel aan, dus als er nog meer uit gaat, dan wordt de show ook interessant voor bijvoorbeeld de Moulin Rouge. Bij de voetbal wedstrijden wordt het dan wel erg koud.

Met deze meisjes is iedere thuiswedstrijd van ADO een waar feest. Ik denk dan ook dat ik maar een seizoenkaart neem voor het seizoen 2016/2017. Niet voor de wedstrijden van ADO, maar voor die leuke cheerleaders. Ook al is het spel dan misschien soms niet om aan te zien, dan heb je toch altijd een leuke dag en zie je tenminste voorafgaande aan de wedstrijd en de rust wel kwaliteit. Want sexy of niet. Het is niet zomaar een groepje meisjes dat een showtje weggeeft.

United Cheer Cheerleaders is echte kwaliteit. Het team heeft internationale allure. Bovendien is er een uitstekende jeugdopleiding via de Jaguars en de Panthers, dus als de Haagse ooievaar langs komt bij één van de meisjes uit het showteam, dan is er voldoende kwaliteit achter de hand.

Ik weet niet of andere clubs ook cheerleaders hebben, maar die van ADO zijn beslist de beste en de leukste.

cheerleaders
cheerleaders