De Kreukeltjes gaan naakt (slot)

De eerste aflevering lees je hier
De tweede aflevering lees je hier

Het water was aangenaam toen Aloysius eenmaal door was. Het zwembad liep van ondiep naar ongeveer twee meter. Aloysius had even in het diepe gedeelte gezwommen, maar hij had water in zijn neus en ogen gekregen en stond nu in het ondiepere gedeelte zijn neus te snuiten. Plotseling schoot er iets langs hem heen en iemand trapte hem tegen een plek waar een man liever een zachtere massage wil hebben. 'Sorry, ik heb hem hopelijk niet omgeschopt?' Het was een hese, hete vrouwenstem die hij hoorde. Hij wreef zijn ogen uit en keek in de richting van de stem. Zij was het. Het meisje van de kassa. Ze glimlachte naar hem en de pijn werd meteen een stuk minder. Als hij vroeger ergens pijn had, gaf zijn moeder er altijd een kusje op en dan was het snel over, maar dat durfde hij haar toch niet te vragen.

'Dat wel, maar hij staat alweer', loog Aloysius en hij probeerde een lach op zijn gezicht te toveren. Even later stonden ze op de rand van het zwembad. Aloysius kon nu ook het nog onontdekte gebied zien. Ze had een streepje voor en bij Aloysius voortaan ook. Ze bood nogmaals haar excuses aan. Ze vertelde dat ze ook in het animatieteam werkte en vroeg Aloysius of hij die avond naar de buitenbar kwam. Er zou livemuziek zijn en er kon gedanst worden. Als hij wilde, kon hij ook een spelletje schaken of dammen voor de muziek begon. Aloysius had best zin in een spelletje schaken of dammen, maar dan eentje waarin hij de koning was en zij de koningin en waarin ze dan samen een dam nadeden. Toch stemde hij toe, want dit schatje kon hij niets weigeren. Hij moest alleen Teutje nog zien mee te krijgen.

Aloysius voelde ondertussen dat de kleine Aloysius al een beetje in de pubertijd was beland dus verexcuseerde hij zich en liep snel weer naar Teutje. Die lag nog steeds te snurken, maar haar benen waren niet meer zo gesloten als eerder. Aloysius deed de handdoek maar een beetje omhoog, zodat het zicht op haar afvoerputje werd ontnomen.

Na het dagje zwembad gingen de Kreukeltjes op weg naar het restaurant. Teutje liep een beetje langzaam, want ze was behoorlijk verbrand en haar huid voelde wat strak aan. Ze had wel een wijde rok aangetrokken, maar toch trok de huid behoorlijk. Het was best pijnlijk, maar ze wilde niet toegeven aan de pijn. Het was per slot vakantie. Ze hadden dit keer dus wel kleren aan. De eerste dag waren ze erachter gekomen dat de mensen in het restaurant wel gekleed waren. Ze hadden echt voor lul gezeten in hun nakie. Tijdens het eten hadden ze zich niet op hun gemak gevoeld. Dit keer dus wel kleren aan, helaas voor Teutje, want ze had nu juist liever niets aan haar lijf.

'Zullen we zo nog even naar de buitenbar gaan, Teutje? Er is livemuziek en er kan worden gedanst', vroeg Aloysius terwijl hij een mossel naar binnen zoog. Ze aten mosselen met patat. Teutje had dat uitgekozen omdat ze hoopte dat haar man daar zin van zou krijgen om na het eten ook nog een andere mossel te proeven. De buitenbar kwam dus eigenlijk niet zo goed uit, maar ze bedacht ineens dat er door haar verbrande huid ook wat problemen zouden zijn als de aap in de mouw moest. Met haar pijnlijke lijf was recht op en neer sowieso niet haalbaar en Aloysius was niet zo creatief, dus dat zou beslist pijn gaan doen. Ze besloot dus maar mee te gaan naar de bar.

Er waren al aardig wat mensen bij de buitenbar. De livemuziek was nog niet begonnen, maar er was wel muziek. De Kreukeltjes namen plaats aan een tafeltje en bestelden een biertje. Aloysius keek of hij het kassameisje zag. Ze was er inderdaad, maar ze was met een paar meisjes bezig op het podium. Ze gaf ze dansles. Ze dansten echter op een hiphop nummer van Chamillionaire en de bewegingen van hun onderlichamen deden Aloysius besluiten om zijn benen maar over elkaar te slaan.

Het bleek een goed idee te zijn geweest om naar de buitenbar te gaan. Er trad een zanger op die Nederlandse liedjes zong en dus niet de hiphop van eerder. Daar waren de Kreukeltjes wel blij om, want hun grote ster was altijd de Zangeres Zonder Naam geweest. De stemming zat er al snel flink in en de apotheose kwam met een polonaise op 'Ik heb hele grote bloemkolen'. Aloysius en Teutje liepen natuurlijk mee in de rij en Aloysius vond het lied wel toepasselijk op de vrouw die achter hem liep, want hij werd er voortdurend door in zijn rug geprikt. Teutje werd ook geprikt, maar niet door een bloemkool. Het was gelukkig wel op een plekje dat niet was verbrand. Een tijdje later liep het kassameisje achter Aloysius. Ze bleek een beetje tipsy, want ze liep niet echt recht meer. Op een gegeven moment fluisterde ze iets in zijn oor. Niet lang daarna liepen ze niet meer in de rij en waren ook niet meer in de buitenbar. Teutje had echter niets in de gaten, hoewel dat niet veel scheelde, want de man achter haar was niet echt klein geschapen.

De dag na de polonaise regende het en de drie dagen die de Kreukeltjes daarna nog op de camping restten ook. Aloysius vond het niet erg. Hij was regelmatig 's middags in de bibliotheek van de camping te vinden. Daar kwamen namelijk vrijwel nooit mensen en er was een groot toilet waar hij samen met Lisa, het kassameisje, wat hoofdstukken uit de Kama Sutra doornam. Ze had hem tijdens de polonaise ingefluisterd dat ze op oudere mannen viel. Later had ze er echter wel aan toegevoegd dat ze wel wat extra zakgeld kon gebruiken.

'Waar zit je toch iedere middag, Aloysius?' vroeg Teutje nadat ze haar man drie middagen had gemist. 'In de bibliotheek, schatje. Het is toch slecht weer en jij kunt niet veel doen met je verbrande lichaam, dus ik ga maar wat boeken lezen daar. Het is er rustig en ik heb een spannend boek gevonden dat ik uit wil hebben voordat de vakantie afgelopen is en dat is morgen al. Maar als je zin hebt dan kunnen we nu ook wel even naar het binnenbad.' Teutje had echter geen zin in het binnenbad, want daar was het met dit slechte weer ontzettend druk en dan kon ze toch het water niet in met al die wilde kinderen die niet uitkeken. Ze vond het bovendien niet zo erg dat Aloysius 's middags weg was. Dan kon ze haar eigen gang gaan met haar Leo. Dat ging nog net zonder dat het pijn deed.

En zo verliep de vakantie naar ieders zin en brak de dag aan dat ze weer naar huis moesten. Na verschillende keren verkeerd te zijn afgeslagen, kwamen ze uiteindelijk toch thuis. De volgende dag ging Teutje maar eens kijken hoe de financiën er voor stonden en ze schrok hevig. 'Jezus, Aloysius. Wat hebben we achterlijk veel uitgegeven! Daar snap ik niets van. Zo duur waren dat restaurant en de supermarkt toch niet?' Het zal altijd wel een raadsel blijven voor Teutje waar het geld is gebleven. Ze waren anders zo spaarzaam. Teutje wist natuurlijk niet dat Aloysius het geld wel in een gleuf had gestopt, maar niet in die van een spaarvarkentje.