Het werkt allemaal samen

Het werkt allemaal samen.

Al weken waren een goede vriend van mij en ik ermee bezig. Mijn wens was een succesvol jaar.
In mijn geval knopen doorhakken en naar buiten treden met lezingen, schrijven en dergelijke voor een groter publiek dan ik gewend ben.

Allebei zijn we bevriend met een Astroloog en hebben aangestuurd op een verjaardagshoroscoop.
Welke plek je je verjaardag doorbrengt, heeft invloed op hoe je jaar zal verlopen.
In het nieuwe levensjaar valt mijn maan in boogschutter, wat gunstig is om naar buiten te komen met lezingen. Ascendant Leeuw maakt je op zich ook heel mooi, trots en zelfverzekerd naar buiten toe. Ascendant betekent vorm, de indruk die iemand maakt.
Bij mijn geboorte viel mijn maan in Steenbok, waardoor ik van nature gereserveerd en koel overkom. De 'pokerface'. Terwijl ik in mijn hart gevoelig en betrokken ben.
Als ik in Nederland bleef, zou mijn maan wel in het twaalfde huis vallen, wat staat voor de innerlijke psyche en afzondering. Ik zou dan de neiging hebben om me terug te trekken en mijn inzichten en talenten voor mezelf te houden. Dan zou ik toch weer achter de schermen blijven.
Veel gunstiger in dit geval is Maan in 11, het huis van groepen en netwerken. Daarvoor zou ik een stuk naar het Oosten moeten, naar de stad Wismar (of daar in de buurt) in Duitsland.

Ook als ik in Nederland zou blijven zou het een mooi jaar worden. Het twaalfde huis staat ook voor eenwording met de natuur of het kosmos.
Alleen zou mijn leven rustiger verlopen. Als ik meer tijd nodig had om zelfvertrouwen op te bouwen, dan zou het prima zijn om in Nederland te blijven.
Ik was echter toe aan een dynamisch jaar, met doorbraken. Ik was klaar voor lezingen voor een groter publiek.

Persoonlijk ben ik niet zo thuis in de astrologie en geloofde ik er niet echt in, maar ik wilde ervaren wat er zou gebeuren. Hoe je leven loopt, is ten slotte deels afhankelijk van de omgeving en de atmosfeer waarin je leeft. Waarom zouden de standen van de planeten geen invloed kunnen hebben? We kunnen ons voordeel doen met deze kennis.
Met mijn goede vriend ging ik op stap. Hij vond het leuk om de reis te regelen. Voor hem is het ook een avontuur. Hij zorgde ervoor dat het me aan niets ontbrak. We aten lekker en gezond, met veel fruit en salades. Met mijn verjaardag trakteerde hij me op gebak.
We hebben overnacht in een biobakkerij.
Via CouchSurfing*, vonden we ook nog twee andere logeeradressen. (We konden maar één nacht in de biobakkerij terecht).
Of beter gezegd de astroloog wist de adressen, omdat hij zelf ook reist met beperkte financiele middelen.
We waren welkom bij een energieke vrouw met vijf kinderen.
Een andere keer overnachtten we bij een moeder met een dochter van acht jaar. Een wijs en bijdehand kind. Ze had iets leeftijdsloos.

We reisden verder naar Wismar, een havenstad in Duitsland. Niet heel mooi, maar wel pittoresk, met roze, gele, groene en blauwe huizen. Ook hebben we de Sint Marien kunnen bewonderen, een toren die ons qua vorm aan een piemel deed denken ;-)
Er was er een ontspannen sfeer. De mensen leken tevreden. Ook de kinderen in wandelwagens hadden een open blik en leken tevreden.
Als een baby huilde werd hij (meestal) opgetild en was er aandacht. Anders dan ik gewend ben in Nederland, daar laten mensen een baby 9 van de 10 keer in de kinderwagen liggen en proberen het stil te krijgen door de wagen heen en weer schudden, een fopspeen toe te stoppen of de deken goed te leggen.
Zijn mensen bang voor liefde? Sommige baby's drinken zelfs alleen en moeten in de wagen blijven liggen, terwijl de moeder of vader met iets anders bezig is.

Het was moeilijk om de geboortetijd precies vast te stellen. Na telefonisch overleg met de astroloog, besloten we dat we een stuk terug naar het Westen moeten. Dan zou ik (bij nader inzien) in de 16e graad Steenbok terecht komen. Het is een mooie graad, die een ruiter op een paard toont, beheerst en waardig. Op de achtergrond een acrobaat op een ongezadeld paard.
De eerste ruiter staat voor discipline, fierheid en moed. De andere ruiter voor speelsheid en creativiteit. Afhankelijk van de situatie kan ik de eerste ruiter 'zijn' of de acrobaat.
De zeventiende graad Steenbok die ik anders zou 'krijgen'(Het beeld van een koning en zijn bediende) vond ik te extreem.
Het eerste beeld staat voor autocratie, statigheid en eerzucht. Ook staat het voor intelligentie en door hard werken je doelen bereiken, wat op zich wel weer positief is.
Volgens het tweede beeld zou ik midden in een bos uit de kleren kunnen gaan en een rondedans maken, om me te bevrijden van de keurslijf.
We 'moesten' dus weer gaan bewegen en gingen, nu richting Grevesmühlen. We belandden bij een strandje aan de Oostzee, met bomen, grassen en gezellige huisjes erom heen. De zon ging net onder en de hemel kleurde roze.
Vanaf het strand konden we het eiland Poel al zien.
Volgens de astroloog zat ik tussen de paarden (symbolisch dan). Ik kon de energie voelen en het hoefgetrappel bijna horen.
(Voor de goede orde: Ascendant leeuw 'kreeg' ik bij mijn geboorte en die houd ik mijn hele leven, waar ik ook ben. Steenbok is de ascendant voor dit levensjaar. Die verandert met de lengte- en breedtegraad waar ik me bevind.)

De volgende dag bezochten we het eiland Poel en daar ervoeren we een heldere, haast tintelende energie. Ik kwam dichter bij mezelf. Het werd stil en vredig. Emoties losten zich op. Al zou ik niets doen, op zo'n plek zou ik toch veel leren. Mijn reisgenoot heeft dit ook ervaren en kreeg het gevoel dat zijn hersens weer normaal werkten.
We bezichtigden een schuur waar talloze zwaluwen een nest hadden gebouwd. De dieren scheerden over het terrein. Wij telden wel honderd nesten.
Langs een baai met helder water, ontwaarden we tientallen kwallen die daar rondzwommen.

Op het eiland bleken wilde paarden te leven, die deel uitmaken van het ecologische evenwicht.
We kregen een goed contact met een paard in de wei. Het leek een soort inwijding. Eerst gaven we de twee dieren kruidensnoepjes (die voor paarden bedoeld zijn). Toen begon een van hen ons te besnuffelen. Uit dankbaarheid?
Paarden schijnen lichamelijke en emotionele klachten te kunnen weghalen. Dat had mijn reisgenoot al eerder ervaren. Een paard hapte in zijn haren en zijn hoofdpijn verdween.
De volgende dag zijn we naar een ander mooi natuurgebied geweest, als vergelijking, maar daar voelde de energie veel vlakker. Het was veel gewoner.

Ik kreeg een beeld hoe mensen en dieren in harmonie naast elkaar kunnen leven en samenwerken, in plaats van dat dieren uitgebuit worden. Om met de natuur te leven, is er een bewustzijnsverandering nodig. Dat mensen zich laten leiden door liefde, intuïtie en waarheid, in plaats van angst, hebzucht en macht.
Huisdieren zijn niet alleen 'gezellig'. Zo blijken mensen die samenleven met een dier minder kans te hebben op een hartaanval. Liefdevol contact met een dier, ontspant. Mensen gaan minder vaak naar de dokter.
Dieren kunnen een brug slaan voor kinderen die bang zijn voor de wereld of in zichzelf opgesloten zitten. Kinderen kunnen meer zelfvertrouwen krijgen en contact maken met de omgeving.

Tijdens zwemmen in zee heb ik ervaren dat ik beter kan meebewegen met de natuurkrachten, dan ertegenin gaan. Meedeinen met de golven, als een surfer. Als ik me schrap zet, dan slaat de golf over me heen. Niet prettig. Als ik het ritme van de golven volg, kan ik de kracht en schoonheid ervaren en me bewust worden van mijn eigen levensstroom.

Langzaam werd ik me ervan bewust dat ik meer wil ervaren en beleven en me minder wil afvragen of ik wel goed bezig ben. Mijn wens is om speelser te worden en oude ballast los te laten.

Of dit een goed jaar wordt? Ik merk het nog niet. Meestal ben ik moe en leef ik in een soort trance. Zo voelt het. Alsof ik nooit echt wakker ben. Misschien komt dit door het veranderingsproces, dat energie kost. Uit de comfortzone komen en afrekenen met oude pijn.
Maar wie weet hoort het erbij, dat de klachten eerst erger worden (Herxheimer effect), voordat je je helder en energiek voelt. Dus blijf ik positief.

www.goedgevoel.be/gg/nl/9/Gezondheid/article/detail/1795250/2014/02/17/Hond-met-drie-poten-en-jongetje-met-spierziekte-redden-elkaar.dhtml

www.sdier-en-natuur.infonu.nl/huisdieren/71364-het-houden-van-huisdieren-is-goed-voor-je-gezondheid.html

*CouchSurfing is een Internationaal netwerk dat gebaseerd is op gastvrijheid en kunnen reizen.
Door een profiel in te vullen kun je je aanmelden. Je kunt mensen een berichtje sturen of je bij hen kunt overnachten. Ook kun je zelf een slaapplek aanbieden.

Het netwerk is voor een groot deel gebaseerd op vertrouwen. Zo kunnen bezoekers ook hun ervaring met een logeeradres plaatsen.

De website is vrij transparant.

mijn-kijk-op.infonu.nl/reizen-en-recreatie/62627-wat-is-couchsurfen-en-hoe-doe-je-dat-veilig.html