Live Column, dronken zonder spellcheck

Hier komt vanaf nu een column

2.08

Gelukkig nieuwjaar, voor de tiende keer vanaf het Acaciaplein in Schagen. Vijf hoog, met uitzicht op de stad. Ik geloof dat ik de afgelopen 10 jaar ook alle 10 nieuwjaren hier heb gevierd. Nee, negen keer. Een keer was bij vriend Remco. Maar negen keer. Dat moet wel een leuke stek zijn, dat Acaciaplein. Zou je denken.

Nouja, wel met oudjaar/nieuwjaar. De beste plek om vuurwerk te kijken is vanaf flat 1 op het Acaciaplein. Verder interesseert het hele oudjaar me niet zozeer. Het is toch aftellen en terugblikken en vooruitkijken. Slechte tv, veel drank, lekker eten. Maar goed, laten we eens terugblikken. 2007 bracht mij vooral veel werk. Sinds ik dit jaar met Thomas en Danny FOK!tv heb opgepakt is het lekker druk geworden. En dan ook nog wekelijks een column. En een fulltime baan. En een vriendin. Maar je hoort mij niet klagen, want ik wil niet anders.

Werken is het beste wat me 10 jaar geleden toen ik op de Acaciaplein kwam wonen is overkomen. Ik ben nu 37, en in de ziektewet op je 27 is niet echt waar je van droomt als tiener.

Anyway, 2007. Leuk jaar maar het ging veel te snel. Ik had zoveel plannen waar ik niet aan toe ben gekomen. Een leuk Video/Audio-project met DJ Sandstorm bijvoorbeeld. Of een week naar Amerika om daar een par mooie repo's te maken. Afvallen, een kilo of 40.
Geen idee waar de tijd blijft en hier zit ik nu na tig nier een kutcolumn te schrijven terwijl Extince op de speakers dreunt. Hoi, ben ik weer, benibenikbenikbenikweer. De tijd gaat zo snel dat ik zelfs moest nadenken hoe oud ik ook al weer werd. (verwacht je nog een boodschap of clou?) 37 dus, over 13 jaar ben ik fucking 50.

2.20 uur

Een boodschap heb ik niet. Wie zit er uberhaubt op mijn wijze woorden te wachten om 2 uur 20 op 1 december?

Ik woon hier 10 jaar en zag 9 keer vanaf de vijfde verdieping het jaar wisselen. En elk jaar heb je weer een jaar voorbij zien gaan met kansen en een jaar zien komen met nog meer nieuwe kansen. En hoeveel goede voornemens je ook hebt, er komt nooit wat van terecht.

Dus ik laat de goede voornemens voor wat ze zijn en ga door met waar ik in 2007 ben begonnen. Veel werken, FOK!tv, columns, lezen, films kijken en lekker op vakantie.
Uiteindelijk is het daar waar elk jaar om draait. Dat je zulke leuke dingen doet dat het jaar zo snel omvliegt dat je denkt, ik had nog zoveel dingen willen doen. Maar als je er even bij stil zou staan zou je je rwaliseren dat je al heel veel leuke dingen hebt gedaan. Maar ja, dan is het nieuwe jaar al begonnen met weer leuke nieuwe dingen.

Misschien dragen mijn columns en FOK!tv toe aan die paar minuten leuke dingen in 2008. En misschien vind je er geen fuck aan. Dat kan ook. Dat mag ook. Hoe dan ook, mij boeit het niet want het zijn jouw eigen kostbare minuten.

Jij beslist in 2008.

Veel succes. Ik hoop voor je dat je met drie keer knipperen alweer in 2009 bent aangeland, 365 dagen na deze column. Want dan heb je zoveel dingen gedaan dat je geen tijd hebt gehad om je te vervelen.

Alvast een gelukkig 2009.