Teutje Kreukel gaat sporten (slot)

Hier lees je deel 3

Hier lees je deel 2

Hier lees je deel 1

'Wat zal het zijn, Teutje? Ik neem een biertje en heb ook wel trek in een lekkere hotdog.' John keek vragend naar Teutje. Teutje had pech gehad in de sauna. Net toen ze dacht dat John een leuk spelletje met haar zou gaan doen, was er iemand anders binnengekomen. Ze hadden elkaar aangekeken en waren in de lach geschoten. John had haar toen maar uitgenodigd om wat te gaan drinken. En zo zaten ze op het terrasje van een lunchroom. Er waren niet veel mensen op het terras, want het was niet echt warm meer. John wilde echter liever buiten zitten en met de jasjes aan ging het wel. Teutje had eigenlijk best zin in een hotdog, maar dat was natuurlijk niet zo best voor de lijn, dus koos ze voor een Spaatje rood.
Even later zat John aan zijn hotdog en Teutje zat er verlekkerd naar te kijken. Ze moest zich echt inhouden om niet ook zo'n ding te bestellen. Tot overmaat van ramp vroeg John ook nog met een geile stem of ze misschien ook een stukje van zijn hotdog wilde. 'Nee, dank je, John. Ik heb wel trek in jouw hotdog, maar deze is niet goed voor de lijn.' Het was eruit voor ze het wist.

En toen gebeurde het. John had zijn hotdog op, spoelde de laatste restjes weg met het bier, veegde zijn mond af en schoof met zijn stoel tot vlakbij Teutje.
'Eigenlijk ben je wel een lekker ding, Teutje', fluisterde hij in haar oor en begon eraan te knabbelen. Teutje werd ineens heel verlegen met de situatie. De arm van John lag om haar heen. De hand van de andere arm ging richting haar hoofd en even later trok hij haar naar zich toe en kuste haar vol op de mond. Teutje voelde zijn tong naar binnen gaan en kwam in een soort roes terecht. Het leek of de kus een eeuwigheid duurde. John liet haar los en zei: 'Ik moet even naar het toilet en daarna lijkt het me een goed plan om naar mijn huis te gaan.' Teutje was te zeer overrompeld door de opmerking om meteen te reageren. Toen John weg was, bedacht ze dat ze het eigenlijk helemaal niet zo'n goed plan vond. Ze was nog nooit vreemdgegaan en dat zou dan beslist gebeuren, want ze had geen afweer tegen John, merkte ze. De hele situatie beviel haar ineens niet meer. Die kus had haar wakker geschud. Dit was niet de bedoeling. Toen schoot haar de oplossing te binnen. Nu weg gaan. Dat was het. John was toch nog op het toilet. Ze moest wel opschieten, want hij kon natuurlijk ieder moment terugkomen. Snel afrekenen en weg. Ze wilde haar portemonnee uit haar tas pakken en zag toen dat deze open was. Dat was gek. Ze wist zeker dat de tas dicht was geweest toen ze hem aan de stoelleuning had gehangen. Zenuwachtig zocht ze in de tas naar haar portemonnee. Maar tevergeefs. Lijkbleek zat ze even voor zich uit te staren. Nog eens zocht ze, maar geen portemonnee en ze merkte dat haar mobieltje ook weg was. Even later drong de waarheid tot haar door.

Met een waas voor haar ogen stond Teutje op en verliet het terras. Al vrij snel hoorde ze iemand achter haar roepen. 'Mevrouw, u moet nog betalen!' Teutje schrok. Ja, dat moest ook nog. Daardoor wist ze dat haar portemonnee was gestolen. Zelfs de € 7,50 voor de hotdog, de spa en het biertje had ze nu niet.
Gelukkig geloofden ze bij de lunchroom haar verhaal, want de serveerster wist dat ze samen met een man was gekomen en dat hij de hotdog en het biertje had besteld.
'U moet meteen aangifte doen. En uw rekening blokkeren. Wie weet wat hij al heeft gedaan met uw pinpas', zei het meisje bij de kassa. Shit, dacht Teutje. Dat was waar ook. Ze hoopte maar dat John nog niet het papiertje met de pincode van haar pinpas had gevonden dat ze altijd in het hoesje van de pinpas bewaarde. Gelukkig wilde het meisje bij de kassa wel even naar de bank bellen. De hoop van Teutje veranderde meteen in wanhoop, want natuurlijk bleek haar rekening al te zijn geplunderd. Gelukkig verzekerde de bank haar dat ze het geld zou terugkrijgen en de rekening werd meteen geblokkeerd. Daarna liet het meisje het mobiele nummer ook blokkeren. Teutje was haar zeer dankbaar en beloofde de rekening te komen betalen als ze weer geld had en dan zou ze ook een leuk cadeautje voor het meisje meenemen.

Bij de sportschool schrokken ze zich rot. Ze hadden John wel gezien. Hij was binnengelaten omdat hij zich zogenaamd wilde oriënteren. Hij had gezegd dat hij erover dacht om een abonnement te nemen, maar dat hij eerst eens wilde kijken wat er allemaal was. Vervolgens was hij waarschijnlijk meteen naar de sauna gegaan om te zien of hij een vis kon vangen en had inderdaad een lekkere vette vis aan de haak geslagen. Maar dat zeiden de mensen van de sportschool maar niet. Ook Roel dacht er echter het zijne van. Hij vond Teutje wel erg naïef.
Teutje wilde graag dat degene die John had gezien met haar meeging naar de politie om een signalement te geven, maar dat wilde men niet. De sportschool wilde niet betrokken raken bij diefstal buiten de sportschool zelf. Dat zou ze een slechte naam bezorgen. Teutje was laaiend op ze. Er zat echter niets anders op dan zelf maar naar de politie te gaan. En hoe zou Aloysius reageren? Ze ging echt niet zeggen hoe de diefstal had plaatsgevonden. Aloysius zou haar niet vergeven dat ze met een vreemde kerel had zitten zoenen.

'En Teutje, is er al veel af?' vroeg Aloysius met volle mond. Teutje schrok van de opmerking van haar man. Er was inderdaad veel af, maar niet van haar gewicht. De rekening was zo goed als leeg. Aloysius had er echter nogal laconiek op gereageerd, toen hij hoorde dat ze alles vergoed zouden krijgen van de bank. Ze had gezegd dat de diefstal in de sportschool had plaatsgevonden. Het kluisje met haar spullen was opengebroken, had ze gelogen. Soms was liegen een goede zaak en voorkomt het een hoop narigheid. Nu zaten ze aan tafel. Teutje had nog maar eens een groene salade gemaakt, maar eigenlijk had ze helemaal geen zin meer in afvallen. Met de sportschool was ze ook wel klaar na die weigering om een signalement van John aan de politie te geven. Bovendien was ze in al die weken nog vrijwel geen reet afgevallen. Hij was nog steeds te dik. Maar ja, wat dan te doen?

'Het is helemaal niet zo erg om wat overgewicht te hebben, als je maar genoeg beweegt. Een halfuur per dag is al voldoende.' Teutje was van blijheid bijna gaan dansen, toen ze de arts op de radio deze woorden hoorde spreken. Volgens de arts was bovendien wandelen de meest effectieve beweging. Een halfuurtje wandelen met de hond was voldoende. Teutje zou de man om de hals zijn gevlogen als deze bij haar was geweest. Maar ja, daar zouden dan weer andere problemen door zijn ontstaan natuurlijk. Meteen toen Aloysius thuis kwam van zijn werk, vertelde ze wat ze had gehoord.
'Ik heb nu ook echt trek in een lekker sappige, grote, dikke worst, Aloysius', zei ze met een geil lachje. 'Oh nee, Teutje. Nu geen seks, hoor. Ik ben net thuis', zuchtte Aloysius. Teutje zette echter grote ogen op. 'Hoe kom je er nou bij dat ik seks wil? Ik wil gewoon een lekkere vette rookworst met boerenkool of met andijviestamppot. Als ik seks met je had willen hebben, dan had ik wel gezegd dat ik trek had in een bierworstje.'
En zo was alles weer bij het oude.