Wie is toch die knappe kale?

Wie is toch die knappe blondine? Een vraag die je onder vrienden op een zonnig terrasje verwacht. Er zit altijd wel een blondine die er beter uit ziet dan de rest. Onder heren en onder bier is dat een legitieme vraag. Deze vraag rees echter naar aanleiding van … Prinsjesdag.

Jawel! Prinsjesdag! In de erewacht langs de route die de Gouden Koets aflegde stond een aantrekkelijke blonde dame. Ik geef toe: een zeer aantrekkelijke blonde dame. Er was reden genoeg om het over de plannen van het kabinet te hebben, maar Twitter ontplofte toch vooral met de vraag wie deze dame was. Heel Nederland wilde het weten!

De Telegraaf ging vanzelfsprekend met het publiek mee. Showbizzdeskundige Jan Uriot werd er fulltime bovenop gezet. Heel Nederland werd opgeroepen om met de sappigste details te komen. En ze hadden de primeur! Jan Uriot en de voltallige showbizzredactie zullen de dag vast en zeker met een glaasje champagne zijn begonnen.

Conclusie. De dame in kwestie werkt bij de Luchtmacht en doet daar iets met inkoop. Op Vliegbasis Woensdrecht nota bene! Niet eens zo'n stoere basis met Apaches of F-16's. Als je verder bij de Luchtmacht een beetje je best doet, mag je ook een keertje als erewacht optreden. Afgelopen dinsdag was het toevallig haar beurt, het is toevallig een leuke meid om te zien en Nederland ontplofte!

Wat had men gehoopt? Dat ze het ook nog stiekem met Koning Willem deed? Dat ze iets met webcamseks doet? Stiekem een fotomodel? Dat ze een miljoenendeal met L'Oréal Paris ambieert? Dat ze ondanks haar verblindende schoonheid toch had gekozen om op moedige wijze ons land te dienen?

Ze tikt verdorie inkoopordertjes! Ze bestelt voor tweeduizend man wc-papier!

Nu zie ik met Prinsjesdag wel meer erewachten langs die route staan. Véél meer zelfs! Merendeels mannen. Noem mij gek, maar volgens mij staan daar regelmatig ook best knappe kerels tussen. Enkelen zullen nog persoonlijk een zootje darmen met een bajonet uit een terrorist hebben gerukt. Of een Afghaanse woonwijk met één gericht schot op hebben geblazen. Me dunkt dat daar meer eer aan te behalen is voor een krant. Een mooie kop én heldendaden. Daar zit meer nieuwswaarde in dan in een 'tiepmiep' die voor de Luchtmacht gootsteenontstopper in moet slaan.

Maar goed. Toch gaat daar alle belangstelling heen. Een blonde stoot met een kek pakkie aan. Wat moeten al die kerels zich genaaid voelen! Tenminste: ik zou me stevig genaaid voelen. Heb ik daar met mijn blote handen, een knoflookpers en een breinaald een heel dorp bevrijd van de Taliban. Moet ik twee weken later voor die Willem en die muts van hem uren in de houding staan. En geen hond die vraagt wie ik nu eigenlijk ben!

“Wie is toch die knappe kale?”

Is dat nu echt te veel moeite op Twitter?