De mooiste vrouw

Voor wie niet bekend is met de instinctieve alphacultuur die doorgaans in mensen aanwezig is kan ik de volledige aflevering van Ape Man Alpha Male zeer aanbevelen.

Daarin vind ik eigenlijk het gedeelte van de monteurs nog het meest tekenend. Je status afbakenen door je postuur te verbreden, meer ruimte opeisen dan iemand anders, en dan vooral de reactie waarin er een vrouw binnen komt stappen. Op het moment dat zij de aandacht verlegt naar een persoon die overduidelijk als een mindere in de groep fungeert, valt de alpha direct van zijn voetstuk. In veel groepen zie je een dergelijke mini-rangorde, en de vrouw heeft daar enorm veel invloed op.

In onze globale samenleving, ook onze Westerse samenleving, zie je nog dagelijks in gedrag, vermomd onder diplomatie, cultuur en beschaving, onze primitieve instincten in actie. Deels of volledig onbewust gaan we mee in deze instincten en laten het acties en keuzes beïnvloeden of zelfs maken. Als er nou twee vrouwen binnen zouden lopen, waar er een overduidelijk mooier is dan de andere, gaat de alpha voor de mooiste vrouw. Status is daarin redelijk goed af te lezen. Waar je ook mannen met status ziet, als bekend of rijk acteur, crimineel, zakenman, het maakt niet uit, zie je dat deze hun status uit materiële zaken halen, maar ook uit de mooiste vrouwen, en soms ook het aantal. Aan beide kanten is het een drijfveer om het beste te krijgen. De man maakt het mooiste huisje, voorziet zich van hoge status, de vrouw zoekt instinctief de meest ideale man voor nageslacht, en heeft daarin concurrentie van vooral de mooiste vrouwen.

Onlangs zag ik ook het (naar mijn mening) grappige filmpje waarin een man een hot/crazy matrix had, daarna ook nog een cute/money matrix voor de vrouwen:

Natuurlijk is het vooral grappig bedoeld en met een hele grote korrel zout te nemen, maar het is ook grappig omdat er om een instinctieve reden waarheid in zit die je dagelijks kan zien. Het is ook te zien aan hoe enorm veel moeite modellen tegenwoordig moeten doen om nog maar enigszins uit te steken boven de vrouw in de straat, die zich ook steeds bewuster worden van hun uiterlijk. Photoshop en filters zijn nodig om de mensen weer te geven op een manier waarop er aandacht is vanuit een instinctieve kant. Een mooi of interessant uitziend persoon zal gewoonweg meer aandacht krijgen. Anderen proberen op een hele gekke, soms clowneske manier de aandacht trekken. Maar wiens aandacht wordt dan getrokken? Juist. Die van jou.

Ik denk ook niet dat dit echt nieuws is onder mensen, maar het besef van hoe instinctief mensen met elkaar omgaan met bewustzijn en welke lichaamstaal en gedrag je instinctief uit is een vrij handig bezit. De wereld is verder helaas niet anders dan dat deze is, maar hoe eerder mensen bewust zijn van onze drijfveer, hoe meer er een soort omslag kan zijn. De vrouwen zowel als de mannen, kunnen soms echt in dubio zijn met wat ze instinctief willen doen, en wat ze eigenlijk willen doen. Dat veel vrouwen iets meer twijfelen dan de mannen is algemeen bekend, maar ik denk dat veel twijfel ook komt omdat we onze instinctieve kant niet willen zien of zelfs ontkennen.

Ik denk ook dat het denkbeeld of de oorsprong van de boerka of de hoofddoek daarin een soort van botte bijl-methode is om dit soort instincten te onderdrukken. Ik denk juist dat het hedendaagse, waarin een zeer grote hoeveelheid zeer mooie vrouwen in al hun glorie over straat mogen gaan ons juist in contradictie een beetje op een goede manier beïnvloedt waarbij we onze instinctieve lat wat verschuiven en die minder van invloed is. Een bewust en beschaafd volk vindt daarin ook zijn tevredenheid in seksualiteit en acceptatie van instincten, waarin we alle instincten kunnen vieren in de plaats van bestrijden puur door ervan bewust te zijn. Ik wil daarbij graag afsluiten met iets grappigs maar toch relevants wat ik onlangs op Comedy Central heb gezien, iets wat fans van Bill Hicks ook wel zeker zullen waarderen: oe-a-aaa-myyy name is Flip