De minst gelezen column: Europese Verkiezingen

Welkom bij de nu al minst gelezen column van dit jaar! Deze fantastische column wordt u niet aangeboden door het Europees Parlement. Wel geeft onze host van vanavond u enkele geweldige quizvragen. En u kunt weer meespelen! U kunt thuis, met behulp van uw eigen computer, smartphone of iPad met ons meesurfen naar de antwoorden. Laten we dan snel beginnen met Rrrrrrronde… één!

Ronde 1: de financiën
Jawel dames en heren, de portemonnee moet toch gelijk getrokken worden als het gaat om de toekomst van Europa. Daarom voor u de volgende vragen:

1. Europa kent banenfabrieken, maar ook vele bananenrepublieken. Welke bananenrepubliek levert de minste bonnetjes voor de ontvangen subsidies?
2. Dit is een benaderingsvraag. Hoeveel Polen hebben inmiddels de arbeidsplaatsen van Nederlanders ingenomen in de transportsector, tuin-, landbouw- en havenindustrie?
3. Worden de bovenstaande Polen volgens u:
   A. Supergoed betaald inclusief bijbehorende bonussen
   B. Lekker uitgebuit – dat zullen ze wel verdiend hebben!

Ronde 2: de landen
Nou, die bovenste ronde was niet mis! Bent u er nog bij? Wees niet bang als u bepaalde antwoorden nog niet heeft kunnen vinden. U heeft nog tot donderdag 22 mei de tijd om de juiste gegevens aan ons door te sturen om nog kans te maken op schitterende prijzen. En dan nu door naar… rrrrrrrronde twee!

1. In hoeveel van de aaneengesloten landen van de Europese Unie bent u al op vakantie geweest?
2. Hoeveel woorden kunt u maken van het Euro-ezelsbruggetje “SMS ff bondige clips”?
3. Waarom verhuist de Europese Unie toch steeds 4 dagen per maand naar Straatsburg?
   A. Wegens acute vormen van geldverspilling
   B. Wegens een verzoening tussen Duitsland en Frankrijk na de Tweede Wereldoorlog waar alleen de ouders van de huidige parlementariërs nog iets van weten
   C. Vanwege de grote tieten van Chantal die de lokale croissanterie runt

Ronde 3: Wat doet Europa voor ons in Nederland?
Sorry dames en heren, uw host van vanavond is haar kaartje kwijtgeraakt. Er is per ongeluk een blanco kaartje uitgegeven. Wacht, de regie geeft nog wat informatie door via het oortje… Er schijnt een communicatieprobleem te zijn tussen Europa en Nederland, waardoor nu niet bekend is wat Europa concreet voor Nederland doet. Nou ja, als u het antwoord weet, mag u het insturen. De deadline is op donderdag 22 mei. Doe nu mee en win fantastische…

Ja. Nee. Laat maar. Er is toch niemand die iets wil lezen voor de Europese Verkiezingen. Hopeloze zaak. Ik had nog om blauwe M&M's moeten vragen in de kleedkamer, maar ik snap nu waarom dat er niet eens vanaf kon. Mag ik gewoon naar huis?