Marokkanenprobleem 2.0

Ik vond het niet bijster origineel om als columnist mee te liften met één uitspraak van Wilders en twee dooie overvallers. Als ik dáár nog een echt slimme draai aan had kunnen geven, hadden ze me vast bij DWDD uitgenodigd. En zoals bekend: ik zit nog steeds eenzaam te te stinken achter mijn eigen laptop.

Maar toch. Al dat gedoe riep wel vragen op. Steeds vaker vroeg ik me af hoe geweldig Nederland wel niet zou moeten zijn zonder Marokkanen. Als ik de publieke opinie en de reacties bij het nieuws een beetje volgde, bleek zo'n beetje ieder probleem wel te worden opgelost, als we die lui uit Marokko kwijt waren.

Je snapt haast niet dat er bij de gemiddelde politicus niet een lichtje gaat branden. Je belooft gewoon dat je alle problemen op gaat lossen, je zorgt dat je gekozen wordt, je flikkert al die Marokkanen het land uit en vervolgens hou je gewoon een perfect Nederland over. Kat in het bakkie!

Zonder Marokkanen zou zo'n beetje alle criminaliteit verdwijnen. Alle werklozen hadden meteen een baan. Meisjes en vrouwen zouden nooit meer worden nagefloten, aangerand, misbruikt of mishandeld. Ons zorgstelsel werd in één klap betaalbaar. InHolland kon zonder fraude alle studenten af laten studeren.

Dat wil zeggen: als ik al die reacties moet geloven. Je staat er werkelijk versteld van hoe creatief zowat ieder bericht in de media aan een Marokkaan kan worden gekoppeld. Bij de eerste de beste knokpartij in het centrum van een willekeurige stad werd bij de eerste reactie al gesuggereerd dat het wel Marokkanen zullen zijn. Omdat ze met veertien man drie slachtoffers aanvielen. Terwijl het bericht over slechts tien betrokkenen sprak.

Maar zo kan dus blijkbaar ieder probleem wel aan een Marokkaan worden gekoppeld. De prijs van brood. Overlast op een kinderdagverblijf. Problemen bij de NS. De sluiting van Philip Morris. Het feit dat jij géén Hollandse, blonde stoot kunt versieren. Je haperende USB-kabel. Gordelroos. Je hoeft niet eens met argumenten te komen! Een simpel “Het zal wel een Marokkaan wezen” voldoet al!

Dus. Flikker ze er gewoon allemaal uit en je houdt geen probleem meer over. Zo simpel is het blijkbaar. Op voorwaarde natuurlijk dat de overige Nederlanders zich vanaf dat moment 100% voorbeeldig gaan gedragen. Geen gezeik meer met pedofielen. Geen akkefietjes met motormuizen. Geen gezeur over ADHD kutkinderen. Geen Jantje Smit op vol volume na 23:00 uur. Alle jongeren dienen met diploma de school te verlaten. De Biblebelt incestvrij. Geen zolders vol wietplanten. Voorbeeldig gedrag op snelwegen. Geen openbare dronkenschappen. Geen vrouwenhandel. Geen sekscam geouwehoer met kinderen. Ieder Nederlander een eerzaam beroep of koffie schenken in een bejaardenhuis.

Want daar moeten we dan wel weer consequent in zijn. Als alle ellende in Nederland wordt veroorzaakt door Marokkanen, staan we stevig voor lul als wij achteraf toch niet zo volmaakt blijken te zijn. En ik vrees toch echt het ergste.

Volgens mij zou dat het Marokkanenprobleem 2.0 zijn. Dat ene moment waarop je ontdekt dat je samenleving zonder Marokkanen ook niet bepaald perfect functioneert.

Heb je zelf een column geschreven die je graag op FOK! gepubliceerd wilt hebben? Twijfel dan niet om 'm in de submit te gooien!