Zet Marokkaanse families het land uit

In de rubriek Plat Haags nemen FOK!-columnisten en submitters het Nederlandse politieke en maatschappelijke landschap onder de loep.

Jantje staat in de tuin, en spuugt over de heg heen een voorbijganger in het gezicht. De voorbijganger staat machteloos. Als hij aanbelt om de ouders van Jantje even op het gedrag van hun kind te wijzen, doen de mama en papa van Jantje niet open, en in de tuin mag hij niet komen om Jantje dan zelf maar even een welverdiende draai on zijn oren te geven. Juridisch is dit verhaal geheel waterdicht, maar ieder weldenkend mens begrijpt dat er toch iets niet helemaal goed zit.

We schakelen over naar Den Haag. En dan bedoel ik niet die politieke kaasstolp op en rond het Binnenhof, nee, we nemen een kijkje in het zuidwestelijke deel van de stad.

Langdurig geterroriseerd door een bende van dik 70 Marokkaanse criminelen. Berovingen, bedreigingen, inbraken, vernielingen. Bij een gerichte actie lichtte de politie de 11 hoofddaders van hun bed. De overige 60 worden nog wel opgepakt. Mooie actie.

Ik was verbijsterd door een bericht in Trouw. De familieleden van de voortvluchtige Marokkaanse criminelen verlenen de heren onderdak, zodat ze kunnen schuilen voor de politie. Dit doet mij erg denken aan het verhaal over spugende Jantje in de tuin.

Niet slechts Marokkaanse individuen, maar hele families zijn dader of medeplichtig aan ernstige criminaliteit. Daarmee zijn zij allen verantwoordelijk voor de grote problemen. We weten allemaal dat een groot gedeelte van de criminaliteit in ons land op het conto van Marokkaanse daders kan worden geschreven. In één Haagse wijk al 70 daders. Als we dat doortrekken naar heel Den Haag, kom je uit op zo’n 300 criminele Marokkanen. Amsterdam telt zo’n 600 draaideurcriminelen, waaronder eveneens een flink aantal Marokkanen. En Utrecht. En heel wat middelgrote provinciesteden. Enorme aantallen Marokkaanse daders, die er door hun families dus bij worden geholpen om uit handen van de politie te blijven.

Op Facebook riep ik meteen dat wat mij betreft niet alleen de daders, maar ook hun broers, zussen, vaders, moeders, ooms, tantes, neven en nichten als ongewenst vreemdelingen ons land moeten worden uitgezet. Dat was natuurlijk tegen het zere been van de politiek-correctie, stekeblinde wereldverbeteraars. Want de daders en hun families het land uitschoppen, dat was rechtsongelijkheid, en dat mag niet. Nee, dan is het beter om je door Jantje over de heg in je gezicht te laten spugen en dat maar te accepteren. Want de rechtsstaat.

Maar als een probleem uit de hand loopt, is aanpassing van de wet geboden. Sterker nog: het leeuwendeel van de Nederlandse wetten is ontstaan om misstanden tegen te gaan. Om de maatschappij te beschermen tegen uitwassen. Dat begon al met een paar van die wetten die Mozes ooit van een berg naar beneden heeft gesleept. Niet stelen, niet moorden, handen af van de buurvrouw. Dat zeg ik dus: wetten om uitwassen tegen te gaan. Daarom bepleit ik de snelle komst van de mogelijkheid om buitenlandse families als ongewenst vreemdeling het land uit te zetten indien een van de leden meermalen ernstige misdrijven heeft gepleegd.

Twee voordelen. Allereerst zal dat leiden tot een daling van  de misdaadcijfers in ons land. Maar er is nóg een voordeel. Nu worden Marokkanen in ons land met de nek aangekeken en vaak gemeden als de pest. Discriminatie? Nee. Statistiek. Wanneer je het rotte deel van het Marokkaanse volksdeel uit onze samenleving verwijdert, zal aan de resterende, goedwillende, Marokkanen in ons land (en vergeet niet: dat gaat nog altijd om een meerderheid) dat nare imago niet langer kleven. Dus, hoe vreemd het ook klinkt, de Marokkaanse gemeenschap heeft belang bij een harde aanpak van die Marokkaanse gemeenschap.

Dat is nu precies de fout die de PVV maakt. De Engerds Van Wilders scheren alle allochtonen over één kam. Met gelul over een kopvoddentax en een bepleit OV-verbod voor vrouwen met hoofddoekjes zet je de hele gemeenschap in een hoek. Ook die aardige doktersassistente. Die nauwkeurige boekhoudster. Die handige automonteur. Die slimme marktonderzoeker. Al die goedwillenden. Beter is het, om de jacht te openen op degenen die een spoor van mishandeling, berovingen, intimidatie en inbraken trekken. Tegen die mensen moet je optreden. En hard. Maar gericht! En ruim uitsnijden. (En ja, ook tegen witteboordenboeven moet je optreden, en tegen hun families, indien zij mededader of profiteur zijn, eveneens. En autochtone families die ernstige overlast geven, leg je een gebiedsverbod op met een straal van 100 kilometer. Mogen ze fijn in Delfzijl of Voerendaal gaan wonen.)

Dus allochtonen die serieus wat van hun leven willen maken: van harte welkom. Allochtonen die zich schuldig maken aan ernstige criminaliteit: inpakken en wegwezen. En nee, dat is geen rechtsongelijkheid. Zolang een allochtoon nog het paspoort van een ander land bezit, is hij hier te gast. Meer niet.

Als je interesse hebt, stuur dan een column van jouw hand naar Zonnetje40. Of stuur een PM. Je krijgt z.s.m. een reactie.

Eindredactie FOK!columns