Badr Hari: geld is op

Even met het huis van die lellebel gebeld: “Goedemorgen, Oplopers hier. Tatjana in de buurt?”

De werkster vroeg mij om een ogenblik geduld. Mevrouw de Balkansnol was even bezig, zichzelf voor de spiegel te bewonderen. Maar na enige tijd kreeg in de zelfingenomen naaktmevrouw aan de lijn. Bits vroeg ze, wat ik van haar wilde. “Tatjana, ik wil helemaal niets van je. Ik bel je even op om mijn verbijstering te melden over het feit dat je nogal met twee maten meet.” Tatjana antwoordde dat mijn verbazing onterecht was, aangezien iedere man in Nederland haar maten toch wel wist. Maar dat was niet, waar ik op doelde. Dus ik legde uit: “Nee, dat bedoel ik niet. Cijfers en letters is misschien wel een leuk ouderwets televisiespelletje, maar met betrekking tot jou kan het me niet schelen. Ik bedoel de twee maten waarmee jij meet in publicitair opzicht, wanneer het gaat over de volgende miljonair die door jou wordt uitgekleed.” Op hoge toon snerpte Tatjana dat ze schoon genoeg heeft van al die speculaties over haar liefdesrelatie met haar Lex van Hessen. Fout. “Pech, Tatjana. Zoals een smeris 24 uur per dag politieman of -vrouw is, en dus ook in zijn vrije tijd niet stomdronken achter het stuur kan kruipen, zo is een BN’er 24 uur per dag een publiek persoon. Dus jij bent ook de hele dag en elke dag een publieke vrouw. Je kan niet de ene keer voor veel geld je hele niksie in een blootblaadje laten afbeelden of meedoen aan een of ander flutprogramma op TV, en de andere dag zeggen dat je privacy zo belangrijk is.” Tatjana gilde dat ze het storend vond dat iedereen altijd maar met een mening over haar toekomst klaarstond en dat ze heel veel van haar Lex hield. Weer mis: “Hou op, Tatjana. Het kán niet bestaan dat iemand zich echt enorm aangetrokken voelt tot een bejaarde die rijk geworden is door de productie van worstenvellen. Het gaat niet om die man, het gaat niet om zijn worst, het gaat slechts om zijn lollige banksaldo!” Woedend verbrak de aftakelende Balkansnol de verbinding.

Niet dat Tatjana de enige golddigger is, uiteraard. Estelle Cruyff-Gullit-Hari. Die weet er ook wel raad mee, als het om leegschudden van sukkels gaat. Naar verluidt is het banksaldo van geweldcrimineel Badr Hari inmiddels net zo laag als diens IQ, en voor slechts een paar tientjes doet Estelle het natuurlijk niet. Dus heeft Estelle het uitgemaakt. Dat gefrunnik van al die celebreties heeft wel erg veel weg van een horde palingen in een emmer snot. Heeft die Badr Hari iemand invalide getrapt nadat diegene tegen Estelle had gezegd “Zo, is het geld van Ruud op?”, moet ‘ie nu leven met de gedachte dat Estelle steeds opnieuw wordt geconfronteerd met de vraag of het geld van Badr op is. Ik vind dat een mooi cirkelvormige rechtvaardigheid. Al die kerels, of ze nou vellendraaier zijn, of voetballer of vechtersbaas, die zich in de luren laten leggen door een of andere peroxidesnol. Het leven is echt heerlijk, als je dat als columnist van een afstandje mag gadeslaan.

Of die Youp van ’t Hek. Slaat ook alles van een afstandje gade. Mag weer een keertje de oudejaarsconference doen. Nee, niet dit jaar. Volgend jaar pas. Youp is nu eenmaal niet meer zo snel. En sowieso een beetje de weg kwijt. Hele verhalen over sneue mannetjes die wilde dromen hebben over het meisje van de informatiebalie op kantoor. Totdat hij zelf in een Eindhovense garderobekast werd betrapt met het snolletje van de vestiaire van de schouwburg. Ik zie nog die verzuurde rotkop, toen een journalist dáár een keer naar vroeg. Echt, wie zonder zonde is, werpe de eerste steen.  Dat de VARA niets beters kon vinden dan een hypocriete bebrilde bejaarde voor het eindejaarspraatje, dat vind ik, eh, nou ja, tamelijk teleurstellend.

Dat vond Mark Rutte ook. Teleurstellend. De resultaten van de VVD in de tussentijdse gemeenteraadsverkiezingen waren hem lelijk tegengevallen. In alle gemeenten waar werd gestemd, kreeg de VVD een enorm pak slaag. Doet me deugd. Iemand die in de politiek het liegen alsof het gedrukt staat tot norm heeft verheven, kan in het stemhokje niet hard genoeg worden gestraft. Liegen alsof het gedrukt staat: Rutte schijnt zelfs recht te hebben op een bijdrage van de krantensubsidie, qua gedrukt. Maar goed, op al dat gelieg en gejok van Mark kom ik dit weekend in onze prachtrubriek Plat Haags nog wel even terug.

O ja, nog even over dat debatje tussen Okaht uit Den Bosch en Zonnetje40 uit Amsterdam. Mij is wel duidelijk hoe het zit. Ik las dat er in een Bossche parkeergarage een stel Neanderthalers was aangetroffen. Klopt. Ze bumperkleven, halen rechts in en rijden als gekken. Ongemanierd boerenvolk, die Brabo’s!