Wippen met Fatima de Moreira de Meló

Of seks met een molenpaard binnenkort ook onder het verbod op dierenporno valt, dat weet ik niet. De vraag kwam bij mij op tijdens een rondje boodschappen doen op de markt. Want voor mij liep een mevrouw met een onvoorstelbaar chagrijnige rotkop en een stel behaarde modderpoten. “Mevrouw, u gebruikt de verkeerde pil hoor,” sprak ik, behulpzaam als altijd, “die nieuwe anticonceptiepillen zijn veel beter. Je wordt er niet dik van, je humeur blijft op peil en met die ongewenste haargroei valt het ook wel mee.” Ze barstte in snikken uit. “Ik vreet al 30 jaar de pil, maar niemand wil me,” snotterde ze. “Volkomen tevergeefs stop ik mijn lijf vol chemicaliën. En waarom: ik zie er niet uit, om de haverklap heb ik een pesthumeur, niemand die me wil, en sterker nog, ik heb helemaal geen zin in seks.” Zie daar de uitwerking van de ouderwetse pil. Nee, dan die moderne variant, waar in Italië aan wordt geknutseld: naast het uitblijven van vervelende bijverschijnselen heeft die nóg een groot voordeel. Ik vind het geweldig. Vrouwen die die pil slikken, krijgen extra veel zin in seks. Knettergeil zitten ze te soppen in het plaatselijke dranklokaal, op zoek naar een prooi. Naar verluidt zijn ze werkelijk niet te houden, en is geen kerel veilig voor ze. Er is één probleempje mee: de Gristenunie en de SGP blijven zich verzetten tegen die in hun ogen al te losbandige seksuele moraal.

Ach ja, die seksuele moraal… Die schijnt vooral te heersen onder hockeymeisjes en overjarige televisiesterren. Rare naam trouwens, Fatima Moreira de Meló. Klinkt als een meisje dat de pisbakken op het Centraal Station schoonmaakt of zo. Maar nee hoor, kirrend vertelt ze op televisie dat we de Rabo-bank moeten hebben. En ze hockeyt niet onverdienstelijk. Ze schijnt tegenwoordig te neuken met een of andere tennisser terwijl haar vriendje even in het buitenland zit. Vieze gore slet. Bah. Maar ja, de kerels staan voor in de rij om een potje met Faatje te wippen. Of die Linda de Mol: na tien jaar uitgekeken op haar vriend. Wedden dat die binnenkort gewoon met de tennisleraar ligt te krikken? Maar wat is erger? Die losgeslagen seksuele moraal, of de zaken proberen onder het vloerkleed te vegen?

Een combinatie van losgeslagen seksuele moraal en onder het vloerkleed vegen vinden we in de gemeente Westland. Even met meneer van Heteren van de Gristelijke Gemeenteraadsfractie gebeld. “Zeg eikel, wat krijgen we nou? Wil je het erotische homokanaal verbieden? Waarom? Het zit netjes achter een decoder, dus kleine kinderen kunnen het niet zien. Niets anders dan vuige censuur.” Tsja, ik dacht dat ik vorige week wel genoeg herrie over reli-censuur had gemaakt, maar ze zijn nogal hardleers, daar in de Bible-belt. Vreemd trouwens, want de Gristenunie had zopas een van haar gemeenteraadsleden verboden om homo’s nog langer te beledigen “want iedereen moet zelf weten wat ‘ie in de slaapkamer doet, daar gaan wij als politieke partij niet over.” Raar, in de slaapkamer mag je dus wél homo zijn, maar in de keuken niet? Terwijl die mietjes vaak zo heerlijk kunnen koken… Wat ik vind? Ach, zolang een sekskanaal achter een decoder zit zodat kinderen er tijdens het zappen niet mee worden geconfronteerd, en zolang in de vieze filmpjes geen minderjarigen figureren, is het wat mij betreft okee en mag het op de kabel.

Ook op de kabel tegenwoordig: burgerjournalistiek. 'Ikoptv' heet dat programma, waarin gewone mensen zelf hun filmbeelden van bijzondere gebeurtenissen op straat kunnen laten zien. Geweldig toch? Weer eens wat anders dan dat braaf gepolijste NOS-journaal of die liegpartijen in het programma van fraudemakelaar Harry Mens. Maar niet iedereen is er blij mee. Ik zag een Haags gemeenteraadslid van de VVD. Zij is tegen. Want het is zo vervelend als je ongewild op tv komt. Tsja, dat zal die meneer uit Den Haag die betrokken was bij een dodelijke vechtpartij ook wel hebben gevonden. Iemand had wat beelden gemaakt en die verschenen overal op internet. Burgerjournalistiek. Of recentelijk die smeris die met een mobieltje achter het stuur zat te bellen. Pontificaal in beeld en niet handsfree. Ook burgerjournalistiek. Ik vind het een uitstekende vorm: gewoon laten zien wat er gebeurt. Trouwens, weet u zich de beelden van de executie van Sadam nog voor de geest te halen? Burgerjournalistiek! Wat ik ook leuk zou vinden is een filmpje van de laatste minuten van het leven van die meneer Holleeder, wiens advocaat zegt dat ‘ie dood gaat aan syfilis aan zijn hartkleppen. Lijkt me echt een geweldig staaltje burgerjournalistiek. Maar ja, dát kan helaas niet. Want Holleeder zit in de lik, en dus kan je hem niet filmen. Per ongeluk toch een soort censuur.

Maar de schandaligste censuur komt natuurlijk uit de koker van mijn gezworen vijand Geert Wilders. De waterstofperoxide heeft nu definitief zijn hersenfuncties verpest. In het nieuwe parlementaire jaar gaat hij zich hard maken voor een verbod op de Koran. Partij voor de Vrijheid? Partij voor de Censuur zul je bedoelen! Ach, ben ik verbaasd? Nee. Geert mijmert 's avonds laat terwijl hij aan de kapfatel zit om zijn prachtige kapsel te bewonderen wel eens over zijn grote voorbeeld. Anton Mussert. Die was immers geen haar beter.