Geerts Haagse herfst

Geert stond op het podium en liet zijn blik over het Buitenhof dwalen. Het waren er nog veel meer dan hij had durven dromen. Ook het Spui liep vol en als hij naar links keek, zag hij dat de Lange Vijverberg ook al wit van de mensen zag. Het protest zou massaal zijn.

Maanden geleden had Geert het al aangekondigd. Hij wilde deze dag een protest laten horen tegen het beleid van het kabinet. Oorspronkelijk had hij op het Plein willen demonstreren, maar al snel bleek dat het Plein te klein zou zijn. Het Buitenhof met zijtakken naar het Spui en de Lange Vijverberg was beter geweest en nu stond hij daar als een vorst op het grote podium.
Hij luisterde naar de leuzen die de mensen riepen. 'Rutte oprutten' en 'Nederland uit Europa' en het klonk hem als muziek in de oren.

Hij stond bovendien niet alleen op het podium. Veel bekende Nederlanders zouden hem graag een dolk in de rug steken, maar een aantal bekende Nederlanders was juist gekomen om hem een hart onder de riem te steken. Pierre Kartner, Gordon, Willem Holleeder, Harry Mens, Joop Braakhekke: allemaal waren ze gekomen. En natuurlijk waren de fractiegenoten er. Zijn onderdanen in Den Haag.

Fleur stond wel heel dicht naast hem. Hij snoof haar heerlijke parfum op. Een verleidelijk geurtje. Hij had geen verstand van geurtjes, maar wist dat het 4711 was, want dat had hij haar zien gebruiken toen hij haar een keer thuis was komen ophalen voor een reclamespotje in een bootje. Hij was er bijna door bedwelmd, maar was te verlegen geweest om haar te kussen. En hij wilde haar best graag een keer kussen. Hij wilde nog veel meer met haar doen. Maar de lijfwachten waren er altijd bij, dus hij kreeg nooit de gelegenheid.
Hij droomde vaak dat hij alleen met Fleur was. Dan had hij een pakje aan van een Romeinse centurio. Fleur was gekleed in een verleidelijk stewardessenjurkje. Ze legde eerst de halsband om de nek van Geert, daarna deed ze het leren tuigje met mondknevel voor zijn gezicht. Dan pakte ze haar paddle, schoof zijn tunica omhoog en begon met het billenkoekplankje zachtjes te slaan. Geert genoot van deze vorm van spanking. Maar het bleef bij dromen.

Geert probeerde zich weer op iets anders te concentreren. Wat zag hij daar op het Spui? Een lange rij motoren. Mannen met veel tattoos en leren jacks met allerlei symbolen. Hells Angels blijkbaar. Wat kwamen die nu doen? Vanaf de Lange Vijverberg kwamen mannen met honkbalknuppels. Dat was niet de bedoeling. Wat nu? Zou de politie gaan ingrijpen als er relletjes kwamen? Dat zou ten koste kunnen gaan van zijn populariteit. Maar hij kon niets doen. Zijn lijfwachten waren te gering in aantal. Tot nu toe was alles rustig verlopen, maar zou het zo blijven?

De hel was losgebroken. De mensen trokken op naar het Binnenhof. Dat zou natuurlijk een confrontatie worden met de ME. Die was verzameld op het Binnenhof. En het duurde dan ook niet lang of er werd gevochten. De ME hakte op de menigte in, maar de mannen met de honkbalknuppels en de Hells Angels vochten terug. Het gevecht werd steeds grimmiger. Er vielen gewonden, misschien wel doden. Geert raakte toch een beetje in paniek. Daar kwam vanaf het Spui een waterkanon dat zich een weg door de menigte spoot. Mensen vluchtten gillend weg. Vooralsnog liepen de mensen op het podium geen gevaar, maar hoe lang zou dit zo zijn?

Ineens zag Geert dat overal militairen opdoken. Werden er nu legereenheden ingezet tegen de eigen bevolking? Het leek wel Egypte. Geert was bang dat de militairen zouden gaan schieten en dat er veel doden zouden vallen. Dat was toch niet zijn bedoeling geweest. Hoe zou dit in godsnaam aflopen?
Maar de militairen schoten niet. Ze herstelden de rust doordat ze met velen waren. En ineens trokken ze samen met wat burgers en de ME het Binnenhof in. Geert was verrast. Wat was dit nu? Een militaire coup?

Mark Rutte en Lodewijk Asscher werden door de militairen meegesleurd naar de Gevangenpoort. Maar er waren niet genoeg militairen bij hen om ze te beschermen tegen de wild geworden menigte. Op de kruising van de Lange Vijverberg en de Plaats werd het drama voltooid. Lodewijk Asscher bezweek onder de slagen met de honkbalknuppels die de militairen niet konden verhinderen. Ze deden er ook niet echt hun best voor om het te verhinderen, want ook zij waren het beleid van de regering zat. Mark Rutte werd even later met messen afgeslacht. Ze werden door de woedende menigte uitgekleed en ondersteboven opgehangen aan een lantaarnpaal. Geert had niets kunnen doen. Dit had hij niet gewild. Blijkbaar voelde Fleur de pijn van Geert aan, want ze kneep stevig in zijn hand.

Met een gil werd Geert wakker. Even moest hij een beetje bijkomen van zijn nachtmerrie. Hij keek op de wekker. Kut, verslapen. Als hij nu nog maar op tijd was om bij de Tweede Kamer te reageren op de nieuwe lening aan Griekenland. Eens kijken, wat zou een leuke tekst zijn?
Het was prachtig weer deze dag en dat was het al een paar dagen. Meteen wist Geert wat hij zou zeggen. 'Twee dagen zon in Nederland en het kabinet heeft nu al een Griekse zonnesteek.' Dat zou wel in de media komen. Hij dacht nog even aan zijn nachtmerrie. Gelukkig was het slechts een droom geweest.