De Vrijmarkt

TitaToven stuurde via de submit de volgende column in.

Koning(inne)dag is alweer voorbij en zo ook het ene dagje per jaar dat je vrij op straat mag verkopen. Het is eigenlijk geen vrijmarkt meer te noemen. 30 april is voor de meeste gemeenten de ideale dag om een markt te organiseren waarop je dan tegen betaling met een deken op de weg kan gaan zitten. Geloof ook maar dat er streng gecontroleerd wordt op zwart-zitters. Hoezo vrijmarkt?!?

Als je dan weer over zo een vrijmarkt loopt, dan valt me elke keer weer op hoeveel rotzooi mensen hebben. Jullie hebben toch allemaal een zwarte bak of container voor de deur? Gebruik hem dan ook! Met grote rotzooi op een betaalde plek langs de kant van de straat gaan zitten en klagen dat je niets verkoopt. Welkom bij de vrijmarkt anno 2013. Waarom de vrijmarkt niet gewoon afgeschaft wordt is voor mij sowieso een raadsel. Met de moderne techniek is zoiets toch helemaal niet meer nodig? Die oude vaas of kinderfiets kan toch ook gewoon op Marktplaats of Speurders?

Het hele jaar vrijmarkt, wat een feest. Of ik nog wat uitgegeven heb op de vrijmarkt? Ja ik heb een zakje snoep gekocht voor een euro. Deskundig beet gepakt door een 8 jarig jongetje. Een vrijmarkt vol met eettenten, dat zou misschien nog wat kunnen worden. Lang leve de E.Coli en de Salmonella. Dat kan dan weer niet via Markplaats.

Schaf die vrijmarkt (in hoeverre we het nog VRIJmarkt kunnen noemen) nou maar gewoon af en gooi al je rotzooi op Marktplaats, of nog beter, flikker het meteen in de container. Die oude spullen zijn je mooie zonnige vrije dag toch niet waard? Oh en tot slot: gefeliciteerd Willem-Alexander en Maxima, nog veel succes samen.