iPad Mini: de start

Ik ben nooit een groot fan geweest van Apple. Het probleem ligt niet zozeer bij Apple als product zelf - ook al heb ik daar ook genoeg over te klagen - maar vooral bij de grote groep 'fans' van het bedrijf. Een grote groep die graag de menigte volgt en alles naschreeuwt wat ze op het internet leest zonder een eigen mening te vormen. Helaas voor mij zijn deze mensen de laatste tijd een nieuwe richting aan het volgen, namelijk Android. Maar goed, dat terzijde. 

Android2

Ik ben al jaren een groot Android-liefhebber. Ten eerste omdat het ooit (lang lang geleden) nog een product was voor een enkeling. De grote massa ging voor het simpeler Apple (simpeler als in makkelijker in gebruik) en alleen de echte wizzkids kochten een Android-product. Ik houd er wel van om net even de andere richting op te gaan, dus mijn keus voor Android was snel gemaakt. Met de tijd kwam ik erachter dat Android ook gewoon een ontzettend fijn product is om mee te werken. Je hebt ontzettend veel vrijheid in je doen en laten (iets wat ook nadelig kan werken overigens). Wilde ik de interface van Windows 7 toepassen, dan kon ik gewoon een launcher installeren. Vond ik de Apple-looks mooi, dan downloadde ik weer een andere launcher. Was ik de applicaties beu die standaard geïnstalleerd waren, dan flashte ik mijn telefoon en gooide ik er een andere ROM overheen. 

Daarnaast vond ik het gebruik van Widgets ontzettend fijn. Ik keek lachwekkend toe hoe mijn vader met zijn iPhone een applicaties-icon op zijn 'bureaublad' moest plaatsen die hij daarna moest openen om de inhoud te zien. Ik kon het nieuws volgen, Twitter-berichten lezen, de weersvoorspelling zien en zelfs instellingen aanpassen direct vanaf mijn bureaublad. Ik overtuigde mijn vader een jaar later om toch een Android-telefoon te kiezen, waarna hij voor de Samsung Galaxy S2 koos. Een week later kreeg ik een kwaad telefoontje dat de telefoon niet deed wat hij wilde en dat dit de slechtste beslissing was geweest van het afgelopen jaar. Zelfs nu (anderhalf jaar na aankoop) krijg ik klaagtelefoontjes van hem waarom hij niet alsnog voor de iPhone had gekozen.

iPAdMini

Goed, ik ben dus een beetje anti-anti wat Apple betreft maar eigenlijk heb ik geen recht van spreken. Ik heb nog nooit een Apple-product bezeten. Zelfs de oude iPhone van mijn vader heb ik nooit aangeraakt. Ik kan eigenlijk helemaal niet zeggen of mijn 'haat' jegens Apple wel gegrond is. Toen FOK!games een iPad Mini te leen kreeg van Apple, besloot ik om alsnog de gok te wagen. Ik wilde wel eens zien of Apple daadwerkelijk zo goed is als de grote massa beweert. In een huishouden waar ik het gebruik van Apple altijd keihard verboden heb (mijn vriendin heeft ook een Galaxy S2) gaat dan binnenkort alsnog een Apple-product binnenkomen.

In de komende maanden zal ik enkele reviews, columns, vergelijkingen en conclusies posten over mijn ervaring met de iPad Mini. Dat zal niet alleen een review worden van het apparaat, maar ook het gebruik van het operating system. Daarnaast zal dit mijn eerste tablet zijn, al zal ik ook daar meer over vertellen. Ten slotte ben ik van plan om begin volgend jaar een Android-tablet aan te schaffen en wil ik een vergelijking maken tussen de twee producten.