Route Dorknoper

In de rubriek Plat Haags nemen TheGrandWazoo, Driek Oplopers, Petertjeprik, ArchEnemy en harry64 het Nederlandse politieke landschap onder de loep.

Hoi Harry! Jij kijkt er ook al zo naar uit om weer het idee te mogen hebben met je rode potloodje een aardverschuiving teweeg te brengen in Nederland? Je vraagt je mistroostig af of de arme politici nog wel weten waar ze mee bezig zijn? Ik durf te beweren dat ze dat nog nooit geweten hebben.

Van de week begon het me echt op te vallen hoe de linkse gemeente op de frontpage momenteel haar best doet de hele multiculturele puinhoop krijsend op de schouders van de liberalen te gooien; ten tijde van de hoogtijdagen van de politieke correctheid zat de PvdA immers niet in de regering! Hoe kan het dan de schuld van links zijn dat het beleid rondom de Arabische volksverhuizingen haar afgedwongen steun is kwijtgeraakt? Dat links overal bestuurde behalve in de tweede kamer wordt natuurlijk schamper afgedaan als 'bijzaak', want uit dat argument blijkt dat links wel degelijk de touwtjes in handen had. Ze heerste in de papieren en elektronische media, in het (hoger) onderwijs, in de kunsten en bij de ambtenaren. De enige plek waar links niet de baas was was de Tweede Kamer, een groot schandaal, blijkbaar zaten er nog 'rechtse mensen' in Nederland die de linkse hegemonie in gevaar brachten.

Met verbazing lees je het gedram van de bekende kabouters, stuk voor stuk wonen ze de vermoorde onschuld uit door verontwaardigd te eisen dat ze respect mogen genieten voor deze linkse opstelling van de afgelopen jaren. Als links er niet was geweest waren de arme Marokkanen en Antillianen uitgebuit, hadden ze geen fatsoenlijke huisvesting gehad, hadden ze hun hele familie niet hierheen mogen halen en hadden ze nooit allerlei subsidies gekregen! Ook hadden de arme mensen nooit mogen integreren met behoud van cultuur en was rechts niet doordrongen geweest van het grote belang van de vrijheid van godsdienst omdat de arme moslims hier zich anders niet thuis konden voelen!

Ook heeft links ervoor gezorgd dat er een tolerante, soosjale samenleving ontstond door streng en rechtlijnig de 'politieke correctheid' te formuleren en op de werkvloer en de basisschool af te dwingen. Je kunt een boel verdraaien en ontkennen als socialist; maar hoe je de liberalen daar de verantwoordelijkheid voor in de schoenen wilt schuiven is voorlopig onmogelijk gebleken, maar er is op zéker een manier want links is immers perfect. Het doel is goed, de mensen deugen, de partij kan niets verkeerd doen, de samenleving dat ben jij, en links moet de samenleving hoognodig veranderen, dus de linkse tuinkabouters gaan nierenproevend op pad en eisen die verandering bij iedereen die ze tegenkomen.

Behalve bij zichzelf.

Regels voor anderen, uitzonderingen voor jezelf. De grootste linkse schreeuwers, de meest drieste dominees van de linkse kerk, de snelst wapperende wijsvingertjes, de strengste wenkbrauwen, ze zijn vaak allemaal goed voor tien keer modaal en een status als bekende Nederlander. Beroepszeikers die dankzij het etaleren van de verontwaardigde frustratie van de doelloze nitwit een idee van soosjale bevlogenheid achterlaten, de tuinkabouters weten niet hoe snel ze er achteraan moeten hobbelen, terwijl ze al trots de spandoeken aan de voorkant van de stoet naschreeuwen, zonder een beginnend besef van onderbouwing.

Ik hak de hele tijd op deze gasten omdat ze zichzelf zien als het einddoel van een willekeurige maatschappij. Zij zijn de 'sociaal-democraten', zij zijn de enige mensen die deugen. Ze zijn de norm, de ijkwezens, de nierenproevers, het juiste, enige Intelligent Design. Je denkt na wat deze mensen je voordenken als je goede humeur je lief is. Ga op de FP op bezoek bij de betere linkse bekvechtertjes en je ziet telkens dezelfde symptomen: het verontwaardigd ontkennen en verdraaien van alle gedane blunders in het recente verleden; de overtuiging dat niemand deugt behalve men zelf, de obsessie met de correctheid van het gedachtegoed van anderen en de onbedwingbare manie anderen duidend aan te spreken op hun politieke denkwereld als die in hun ogen 'te rechts' wordt.

Maar vroeger was het allemaal zo veel erger. Toen ging Eveline Herfkens namens de PvdA naar Jamaica, deelde daar miljoenen belastinggeld uit om zich 's avonds in haar hotelkamer vol te laten beuken door dankbare, goed behangen onderontwikkelingsslachtoffers van het kapitalisme. Voor de PvdA zat Brongersma in de Eerste Kamer, een recidiverende pedofiel. In de partijprogramma's aan de linkerkant stond dat de grenzen wijd open moesten en iedereen zonder IQ en blanke huidskleur een verblijfsstatus moest krijgen om zich los te kunnen maken uit de echo van het kapitalistische kolonialisme, die arme zielige mensen hebben immers groot gelijk dat ze hier verhaal komen halen! De meest akelige 'vrouwen' kregen ineens een bestuursfunctie omdat ze lesbisch en doorlopend boos waren. De PvdA liep ook in deze waan voorop door haar kieslijst om en om te vullen met mannen en vrouwen, en de laatste groep was in allerijl opgetrommeld. En aangezien niemand een talent heeft en intelligentie alleen maar een exponent van 'kansen' mag zijn, bestond de hele fractie van de PvdA een tijdlang uit de meest spraakmakende idioten die dit volk te bieden heeft. En maar kakelen vanuit de eigen dogma's, en de echte problemen gewoon niet kunnen waarnemen.

De weg kwijt? Man, ze zijn nog niet eens in staat zich voor te stellen hoe de infrastructuur er uit zou moeten zien! Ze zitten nog helemaal vast in de gezelligheid van de jaren zestig, toen de moraal met de opvoeding meeging, en de politie haast niets te doen had omdat Nederland werkte en naar school ging. Nu alles beter moest van de politieke correctheid zitten we met een opgelegd doel dat alleen werkt in de verbeelding van de betweters, en een samenleving die nu denkt dat 'de politiek' in staat is alle problemen aan te pakken en op te lossen.

Verder dan het verontwaardigd signaleren komen ze niet. Ja, er gaat nóg meer geld naartoe en het wordt nóg beter uitgelegd.

Daar mag je straks op gaan stemmen. Persoonlijk vind ik het vernederend dat men ervan uitgaat dat die zaal met hip geklede Dorknopers zonder enige twijfel, zonder een begin van zelfreflectie, in staat zou zijn om deze huidige maatschappelijke puinhoop vol theocratische kolonisten, gewetenloze criminelen en geldzuigende Europese buurlanden op te lossen met wat wetjes, buurthuizen, voorlichtingsspotjes en praatprogramma's waar de zwaaiende vingertjes mogen aanschuiven.

Ik beweer, anders dan Herman, dat we niet door minderheden maar door kleinigheden geregeerd worden.

De sociaal-bevlogenen waren van mening dat de Tweede Wereldoorlog de laatste moest wezen en dat het nu de tijd van akwariejus was, waar we allemaal in blote kleren en slow-motion van een alpenwei afhuppelden om elke linkse dag de wereldvrede te vieren. Alle grote mannenzaken waren klaar, we hebben huizen, truttenschudders, kantoorbaantjes, supermarkten en buitenschoolse opvang; dus nu moet de 'zachte kant' van de samenleving het voor het zeggen krijgen. Alles wat klein en teer is gaan we beschermen. Dus zeggen we bijvoorbeeld dat alle arme criminelende migranten gedwongen worden crimineel te zijn omdat ze klein en zielig gehouden worden door rechtse krachten. Domme jonge mensen zijn niet dom, maar hebben door gemene rechtse krachten te weinig kansen gekregen en schreeuwen nu hun piepkleine meninkjes met trots over straat vanachter een totaal gedevalueerd hbo-diploma.

Daarmee leg je geen wegen aan, daarmee maak je de infrastructuur voor iedereen even dom en brak. Een patroon dat we steeds weer tegenkomen als we de linkse kleinigheden te serieus gaan nemen. Momenteel zitten we met een mislukte volksverhuizing, een verdamping van ons kapitaal, een idiote woningmarkt, bipolair onderwijs en een roedel politici die denken dat alle televisie-aandacht een motie van vertrouwen is om eens lekker spontaan proefbalonnetjes rond te kakelen.

Hoe dit opgelost wordt? Eerst moet alles natuurlijk helemaal kapot gaan, want we kunnen niet verwachten dat de huidige generatie politici en haar achterban in staat zijn tot zelfreflectie; dat is een volwassen vaardigheid. En zolang haar kiezers de leiders blijven verwennen met kraaiende volgzaamheid zal elk gevoel van urgentie overschreeuwd worden door dat lekkere gevoel misschien tóch wel intelligent te kunnen lijken als je de juiste, politiek correcte meningen maar zo hard mogelijk probeert op te leggen in een 'discussie'.

Ik heb geen schulden, en spaar gestaag. De enige juiste houding in dees tijd lijkt me.