Geluksvogeltjes

Bert van Marwijk is een pechvogel, want hij heeft vrijwel alleen maar matige verdedigers tot zijn beschikking.

Jetro Willems is een geluksvogel, want Bert van Marwijk heeft vrijwel alleen maar matige verdedigers tot zijn beschikking, waardoor de 18-jarige Willems na één aardig seizoen bij PSV zomaar basisspeler van het Nederlands Elftal kan zijn op een eindtoernooi.

Wilfred Bouma is een pechvogel, want in aanloop naar het EK in 2008 stond hij alle wedstrijden in de basis, maar op het eindtoernooi zat hij op de bank.

Wilfred Bouma is een geluksvogel, want Bert van Marwijk heeft vrijwel alleen maar matige verdedigers tot zijn beschikking, waardoor de oude Bouma na een matig seizoen bij PSV zomaar alsnog basisspeler van het Nederlands Elftal kan zijn op een eindtoernooi.

Wilfred Bouma is een pechvogel, want in aanloop naar het EK in 2012 stond hij door een blessure van Joris Mathijsen tegen Slowakije in de basis, maar door na 15 seconden al tegen het hoofd van John Heitinga te lopen schakelde hij zichzelf uit.

Bert van Marwijk is een pechvogel, want hij heeft zulke goede aanvallers tot zijn beschikking en daardoor kan hij nooit een keuze maken waar de rest van het land het mee eens is.

Bert van Marwijk is een geluksvogel, want hij heeft zulke goede aanvallers tot zijn beschikking en daardoor kan hij voor de spitspositie kiezen tussen de topscorer van de Bundesliga en de topscorer van de Premier League.

Robin van Persie is een geluksvogel, want Bert van Marwijk lijkt hem toch weer het vertrouwen te geven in de spits, ondanks een matig WK in 2010 en met de topscorer van de Bundesliga, Klaas-Jan Huntelaar, achter de hand.

Klaas-Jan Huntelaar is een pechvogel, want Bert van Marwijk lijkt toch weer het vertrouwen aan Robin van Persie te geven in de spits, ondanks een matig WK in 2010 van Van Persie en het feit dat Huntelaar topscorer van de Bundesliga is.

Ik heb nu 2 geluksvogeltjes van de C1000 op mijn televisie staan, maar ik vrees dat het niet genoeg gaat zijn. Oranje heeft op het moment te veel pechvogels, te veel matige spelers en te veel sterren voor te weinig posities. Dat valt zelfs met geluksvogeltjes niet tegen te houden. We vliegen er straks gewoon in de eerste ronde uit, pechvogels die we zijn.