Uitgekleed bij Parkheuvel

Algemeen • 18-05-2012 @ 00:00 •   dm Driek (DriekOplopers)
print 

 Even met GroenLinks gebeld: “Goedemorgen, Oplopers hier. Mevrouw Sap in de buurt?”

De telefoniste zei me, dat ze een gesprek met Jolande Sap afraadde. Maar daar liet ik mij niet door van mijn stuk brengen. “Sap! Aan de telefoon! Nu! Onmiddellijk!” Bedeesd sprak de telefoniste haar verontschuldigingen uit, en verbond mij door met de geplaagde fractievoorzitter, die mij snibbig vroeg, wat ik van haar wilde. “Wat ik van je wil? Niets. Rare gnoom die je bent! Een beetje tegen die Tofik Dibi zeggen, dat je hem zijn gooi naar het lijsttrekkerschap afraadt? Schaam je je niet?” De geminachte volksvertegenwoordiger stelde dat zo’n gooi naar het lijsttrekkerschap zich wel eens tegen de heer Dibi kon keren, dus dat haar advies aan hem om er van af te zien oprecht was gemeend. Ik was niet onder de indruk: “Rot toch op met die onzin. Een beetje tegen je opponent zeggen dat ‘ie maar beter van de strijd kan afzien. Zodat je zelf als enige kandidaat-lijsttrekker overblijft. Schaam je!” Jolande gilde dat het gewoon beter is, want bij debatjes loop je het risico, elkaar te beschadigen. En daar had ik beet: “Beschadigen, ja. Wil je nou echt met droge ogen beweren dat jij niemand wilt beschadigen? Je hebt net je handtekening gezet onder dat Achterkamertjesakkoord, waardoor de zwaksten in de samenleving opeens een eigen risico van 450 euro hebben als ze ziek worden. En dan beweren dat je niemand wilt beschadigen? Schei toch uit!” Jolande Sap brieste in de telefoon dat ik met mijn kritiek GroenLinks kwaad deed. Dat klopte: “Zeker! Ik doe GroenLinks zeker kwaad, door de vinger op de zere plek te leggen. Een partijleider die alle concurrenten uit de weg wil, om vervolgens een rondje schijndemocratie naar Noord-Koreaanse snit erdoor te jassen, ja, zo’n partij zie ik het liefst van het electorale speelveld worden weggevaagd.” Beledigd hing de apparatsjik op. Mooi zo.

Niet te geloven, hoe partijen als GroenLinks hun ideologische veren zo kunnen afschudden. Hoe van die rare clubs de armen in ons land de crisis laten betalen, in ruil voor het door middel van als ontwikkelingsgeld vermomde omkoperij allerlei kwalijke dictaturen in het zadel laten houden. Heerlijk om te zien hoe allerlei politiek voetvolk zich in actualiteitenprogramma’s in de vreemdste bochten wringt, in een uiterste poging, hun wangedrag te rechtvaardigen. Of die leuke grap van Wilders: die gaat naar de rechter om een democratisch besluit van de Tweede Kamer tegen te houden. Zijn hulpje daarbij: Brammetje Moszkowicz. Maffiamaatje en verdediger van allerlei schoftentuig.

Die Bram. Het familiebedrijf uitgetrapt wegens allerlei malversaties, die in de Vrij Nederland van deze week nader worden toegelicht. Prachtig voorbeeld van hoe een glamour-advocaat helemaal kan ontsporen. En nu dan verkering met die blonde van Omroep WNL, u weet wel, waar ook de nieuwe Max Blokzijl (we kennen hem als Joost Eerdmans) achter de microfoon zijn ranzige praatjes mag houden. Zelf ben ik als columnist zo nu en dan niet vies van een rondje populisme-voor-het-goede-doel, maar die Eerdmans… Maar goed, terug naar huize Moszkowicz. Die blonde mevrouw, die denkt dat anderhalve ton per jaar een modaal inkomen is… Dan wek je toch het vermoeden dat Brammetje raar doet met geld?

Nu is Brammetje Moszkowicz niet de enige die raar doet met geld. Restaurant Parkheuvel in Rotterdam. Ook zoiets. Mensen hadden een cadeaubon gekregen voor een viergangendiner met wijnarrangement ter waarde van een paar honderd euro. Lekker aan tafel. Lekker smullen, lekker wijntje erbij, Nog meer lekker smullen, nog een wijntje. Hartstikke leuk. Tot het tijd werd om te vertrekken. Kregen de gasten een rekening. Van een tientje. Voor twee glazen wijn. Want die zaten niet bij het arrangement. Volkomen terecht weigerden de gasten principieel te betalen. Dus werd de politie gebeld. Die gaf volkomen terecht de gasten gelijk. Ze hadden nooit kunnen weten dat de aangeboden wijn niet bij het wijnarrangement hoorde. Restaurantbezoekers zijn nu eenmaal per definitie niet helderziend. Dus staat ‘Patron Cuisinier’ (dat is gewoon een kapsonesuitdrukking voor eigenaar/kok) Erik van Loo totaal voor lul. Kapsoneskok. Van Loo die nietsvermoedende gasten probeert een poot uit te draaien. Voor je het weet, word je dus uitgekleed bij de sjoemelaar van de Parkheuvel. En als dat niet lukt, schuimbekkend de politie bellen. Als het voedsel in die ballentent net zo snel is aangebrand als die Erik van Loo, dan weet ik wel waar ik niet moet wezen voor een fatsoenlijk bord vreten. Mag ik Van Loo nog even citeren? Ja? Fijn. “Het is hier geen friettent.” Daarmee suggereert hij dus, dat zijn nietsvermoedende gasten sukkels zijn die nog nooit een fatsoenlijk restaurant van binnen hebben gezien. Hoe erg wil je je gasten schofferen… Je zou die Erik van Loo toch in zijn eigen kapsoneskeuken een pollepel in z’n kapsonesreet stoppen en dan drie keer ronddraaien? Etoile brune manège. Maar wat ik misschien wel nóg erger vind, is dat de zogenaamd onafhankelijke recensiesite Ien’s het vernietigende commentaar van de gasten in kwestie van de site heeft verwijderd. Mooi. We eten nooit meer bij Parkheuvel en we kijken nooit meer op Ien’s.
5192 views / 15 reacties
Reacties op dit bericht
15  van 15 reacties op deze pagina. (1 verborgen.Registreer en log in om deze berichten te kunnen zien)
Pagina  1
Een aperitief valt toch nooit binnen een wijnarrangement?
userIcon
Driek, verdiep je eens in het ESM verdrag en wat het precies betekent. Ik lees er een enorm stuk soevereiniteitsoverdracht in. Bij meerderheid van stemmen (85%) kan besloten worden om geld van welvarende landen naar landen in problemen te pompen. Nederland heeft maar 6% van de stemmen en kan een voorstel dus niet blokkeren. Er wordt dan zonder ons goedvinden geld weggesluisd. Ook democratische controle en borging van ESM is wankel.

Ik ben zeker geen wilders aanhanger, maar hier geef ik 'm gelijk.

Het lenteakkoord is een klein buitje, ESM is onweer.
userIcon
quote:
Op vrijdag 18 mei 2012 @ 16:01 schreef Claro het volgende:
Nu naar het gedeelte over Groen Links.
Zit net naar een uitzending van de Halve Maan te kijken.
Het ziet er naar uit dat niet alleen Sap het kandidatuurschap aan haar collega ontraadt maar het is een feit dat Dibi van het Partijbestuur niet naar de Halve Maan mocht en dat het hele lijsttrekkersreferendum binnen Groen Links van de baan is.
Als dat laatste klopt hebben we een prachtig voorbeeld van het Polit bureau!
Klopt. Wordt feest, morgen in PlatHaags.
quote:
Op vrijdag 18 mei 2012 @ 16:54 schreef Claro het volgende:
[..]


Ik verheug me erop!!
Frappant dat de sjournalistiek zo laat reageert op deze geruchten. (dat zijn het he!) Duurde 35 minuten na de uitzending van De Halve Maan. En nog triester dat het partijbestuur aangeeft dat de sollicitatieprocedure nog gewoon loopt en eind vd middag meer bekend is.

Ik dacht; nu komt op Nederland 1 hier nieuws over. Nee hoor, heb een uur lang op de NOS moeten kijken naar de persconferentie (die maar herhaald werd) over de uitslag binnen het CDA. Gek hoor.
A propos....bij het CDA is ook gemarchandeerd. Eigenlijk zat Buma op 47% en Mona op 32%. Maxime heeft ingegrepen.
Binnen de PvdA heeft Pronk grote kritiek op Samsom.
Wiegel roept in de Volkskrant dingen over GL.
Roemer heeft geen idee wat er gebeurt.

Hoe lang duurt het nog voor we inzien dat de politiek, zoals we die in NL kennen, volslagen zinloos is? Slechts slecht cabaret, waarvoor we een veel te hoge prijs betalen.

En .... had dit de PVV betroffen...............BREAKING NEWS op Ned 1...zeker weten.
quote:
Op vrijdag 18 mei 2012 @ 17:41 schreef Claro het volgende:
[..]


WAT???
Buma Stemra toch 51% en daarom geen 2e ronde????

Voor rest van je reactie; eens.

Ik ben nog niet op Parkheuvel ingegaan.
Het was mijn droom om daar ooit te eten.
Dankzij Driek vervliegt mijn droom.
En bedankt - pinkt traantje weg- .
Niet bekend? Haha. Komt waarschijnlijk omdat CDA-ers minder twitteren. Maxime wilde geen tweede ronde en heeft met het partijbestuur overlegd en men was het er over eens. Mona komt pas als het politieke circus voor 100% om het uiterlijk gaat.
Zij komt erin als Gordon de PvdA aanvoert, Doutzen Kroes de VVD, Marijke Helwegen de SP, Hans Smolders de PVV en God zelf de SGP.

De politiek mag eenvoudigweg niet boeiend worden.
userIcon
leuke, klassieke stamp-alles-de-grond-in column.

ik denk dat van Loo zijn winterbanden moet laten vervangen.
quote:
Op vrijdag 18 mei 2012 @ 18:19 schreef Claro het volgende:
[..]
Sap, van Gent en Weening twitteren zich rot.
Maar duidelijkheid komt er niet....
Tuurlijk komt er geen duidelijkheid. Als de politiek duidelijk wordt maakt ze zichzelf overbodig.
Voor mij is het wel duidelijk.
userIcon
quote:
Op vrijdag 18 mei 2012 @ 19:29 schreef buzz1291 het volgende:
Met een cadeaubon bij Parkheuvel gaan dineren .... Hoe een paupert ben je dan?
Als die mensen een bon hebben van een prijsklasse die daar geldig is, waarom zouden ze daar dan niet mogen eten? Snob dat je daar bent!!!

quote:

Daarnaast ben je, gezien je tekst, ook nog een beetje jaloers op Bram die al zijn zaakjes goed voor elkaar heeft met een lekker wijf als toetje.
Ik ben niet jaloers want ik heb het financieel prima en ben al jaren heel gelukkig getrouwd met een absoluut topwijf in alle denkbare opzichten.
15  van 15 reacties op deze pagina. (1 verborgen.Registreer en log in om deze berichten te kunnen zien)
Pagina  1


Lees ook:

» 13:00 Ziek zijn is leuker dan vroeger2
» 01:00 Dodelijk verleden 45
» 22/09 Klokslag 1310
» 22/09 Slapeloze bommennacht4
Gebruikersnaam 
Wachtwoord
 
Video's