Faalmark Rutte en Geert de la Tourette

Algemeen • 21-04-2012 @ 18:01 •   dm Driek (DriekOplopers)
print 

Lachen. De NOS over Faalmark Rutte. “De eerste liberale premier sinds 1918.” Als er iets is wat Faalmark niet is geweest, dan is dat wel een liberale premier. Gedoogsteun van een zooitje ongeregeld met opvattingen die -in tegenstelling van wat hun naam suggereert- niets met vrijheid te maken hebben. Faalmark Rutte die  na de mislukte Eerste-Kamerverkiezingen ook zijn laatste beetje liberaal gedachtengoed in de wilgen heeft gehangen in ruil voor een handje hakken-over-de-sloot-steun van de haatgristenen uit de bible belt. Extra kwalijk: stiekem moest Faalmark Rutte handjeklap doen met een achterlijk Zeeuws Statenlid over een poldertje dat onder water zou moeten. Of niet. Dat Statenlid staat nu bekend als de lul van Zeeland.

En hoe heeft het zover kunnen komen? Achterlijke Faalmark wilde koste wat het kost een coalitie met de PvdA vermijden, ondanks een verkiezingsuitslag die aan duidelijkheid niets te wensen overliet. Nog liever ging hij met een stel zwakzinnigen, psychopaten en criminelen in zee. Met de PVV. Daarmee nam hij willens en wetens het risico dat hij te maken kreeg met incidenten als grof geweld, criminaliteit en alcoholmisbruik binnen zijn gedoogpartner. En met het uiteenvallen van zijn gedoogpartner, dat het einde van zijn zeer marginale Kamermeerderheid zou betekenen. Faalmark heeft niets willen leren van een eerder fiasco. Het was namelijk niet voor het eerst dat het duo CDA/VVD in zee ging met een zooitje ongeregeld. Een kleine tien jaar gelden. Met de penoseclub van Pim. Waar letterlijk enkele uren na haar benoeming een staatssecretaris alweer moest aftreden wegens haar verleden binnen het doodseskader van massamoordenaar Bouterse. Faalmark had beter moeten weten.

Maar goed, Faalmark Rutte wilde met Geert de la Tourette in zee. Met vrouwenmeppers, alcomobilisten, brievenbuspissers en oplichters. En in zijn kabinet een stel dementerende bejaarden zoals de heren Rosenthal en Opstelten. Achterlijke tuthola’s als Veldhuijsen van Zanten en Schultz. Om nog maar te zwijgen van die Gerd Leers. De wegens buitenlandse machtsverstrengeling rond gesjoemel met een vakantiehuis uitgerangeerde burgemeester die een zeer wonderlijke comeback maakte als Minister van Deportatie. Gerd was ooit een man met lovenswaardige principes. Als je dan akkoord gaat met de post van vuilnisman in het Kabinet-Hooligan I, dan past slechts één kwalificatie. Gerd Leers is de hoer van het Binnenhof. Met dank aan het CDA. Ook een raar zooitje, trouwens, met hun dissidenten-zonder-ruggengraat Ferrier en Koppejan en hun flauwekulcongres met de theatertranen van Rattus Maximus Verhagen.

Maar goed. Het is mislukt. Geert en zijn ordinaire secondante haakten vanmiddag af. Einde van het Kabinet-Hooligan I. Overigens is de heldenrol die Geert de la Tourette zichzelf toedient volkomen onterecht. Geert riep in verkiezingstijd toch altijd dat hij een einde wilde maken aan die achterkamertjespolitiek? Wat had hij dan gedurende zeven weken in het Catshuis te zoeken? En dat verhaal over dat er niet aan de inkomens van de bejaarden mocht worden getornd? Ook kletskoek. Want de allerzwaksten in onze samenleving zijn ook door Geert in de steek gelaten. De Sociale Werkplaatsen worden grotendeels opgedoekt, en de betrokkenen worden aan het werk gezet voor een salaris dat nog minder is dan het bijstandsniveau. Maar wel hoog van de toren blazen. En dan Job Cohen uitmaken voor bedrijfspoedel. De werkelijke bedrijfspoedel van dit kabinet, echter, is de PVV’er Leon de Jong.

Maar goed. Faalmark Rutte. Gestruikeld over zeven weken stiekemheid. Tijdens zijn persverklaring vanmiddag een beetje janken over dat hij zo druk bezig was met een “fatsoenlijke verdeling van de lasten”. Natuurlijk. Mensen die hun baan is afgepakt en die verder als ZZP’er aan de slag moeten, stonden op het punt, hun ziektewet te verliezen. Want ook een ZZP’er met kanker kan best wat eerder aan het werk. Die moet je prikkelen, vindt de heer Kamp. Ook VVD.

Het allerleukste is deze uitspraak van Faalmark Rutte. “Ik wil graag met de Kamer in overleg over de te nemen maatregelen.” Eerst ondanks een storm van protest de Kamer willens en wetens buitenspel zetten, en dan nu iets roepen over dat de Kamer moet samenwerken met de demissionaire kabinet? Dan ben je echt niet goed snik. Als de Tweede Kamer ook maar een béétje zelfrespect heeft, stelt de Kamer met uitsluiting van VVD, CDA en PVV een verstandig bezuinigingspakket samen. En dan mag Faalmark Rutte bij het kruisje tekenen. Ongeveer zoals hij het zich andersom ook had voorgesteld, immers.

Faalmark Rutte heeft de VVD te schande gemaakt. Dat betekent zo snel mogelijk opsodemieteren. Leider van het meest nutteloze kabinet sinds mensenheugenis. Eén lichtpuntje zie ik wel. Er komen verkiezingen. Verkiezingen die hopelijk worden gewonnen door de PvdA. Een partij die dan met helaas CDA en verder ook D66 en eventueel SP de ravage van anderhalf jaar Hooligan I mag gaan opruimen. Toch leuk voor Trix. Kan ze nog één keertje een fatsoenlijk kabinet benoemen. Daarna kan zij eindelijk met een gerust hart met pensioen.
4033 views / 23 reacties
Reacties op dit bericht
23  van 23 reacties op deze pagina. (2 verborgen.Registreer en log in om deze berichten te kunnen zien)
Pagina  1
userIcon
quote:
Op zaterdag 21 april 2012 @ 18:51 schreef Okaht het volgende:
Tourette heb je gejat Driek. Nooit meer met de vinger naar Youp wijzen .
De beschuldiging dat Geert aan Gilles de la Tourette zou lijden, die ken ik. Maar is die naam Geert de la Tourette als zodanig ook al eens door een ander gebruikt? Dat is mij niet bekend.
Edit Ik google, en kom die naam tegen op een website die ik nog nooit heb bezocht. In augustus 2011 is die naam daar inderdaad gebruikt.
Twee zielen, een gedachte. Erewoord.
quote:
Maar verder? Heerlijk nieuws in een heerlijke column!
Merci.

[ Bericht gewijzigd door DriekOplopers op zaterdag 21 april 2012 @ 19:53 ]
userIcon
Behalve de halve alinea's duurende bijvoegelijke naamwoorden, vind ik dat u ook echt alles negatief bestempeld. Leiderschap is ook risico nemen. En ik snap dat het u een beetje dwars zit dat uw geliefde PVDA niet in het kabinet zit, maar is dat nou de schuld van faalmark of incapabele theedrinkende job? Afin. Het meest interessant vind ik nog wel dat u creatiever bent met bijvoegelijke naamwoorden dan dat dhr. Wilders is met termen. Ik zie een overeenkomstigheid.

edit:
[quote]Het allerleukste is deze uitspraak van Faalmark Rutte.

[ Bericht gewijzigd door TMartina op zaterdag 21 april 2012 @ 20:25 ]
userIcon
Te makkelijk. Ik snap dat het voor veel mensen een bron van veel leedvermaak is maar deze column brengt totaal niets nieuws.
man Okaht (Redactie Frontpage) 21-04-2012 @ 20:55 fotoboek no homepage
userIcon
quote:
Op zaterdag 21 april 2012 @ 20:49 schreef Fir3fly het volgende:
Te makkelijk. Ik snap dat het voor veel mensen een bron van veel leedvermaak is maar deze column brengt totaal niets nieuws.
Daarom is het ook een column. Geen journalistiek stuk.
man Okaht (Redactie Frontpage) 21-04-2012 @ 20:57 fotoboek no homepage
userIcon
quote:
Op zaterdag 21 april 2012 @ 19:48 schreef DriekOplopers het volgende:
[..]


De beschuldiging dat Geert aan Gilles de la Tourette zou lijden, die ken ik. Maar is die naam Geert de la Tourette als zodanig ook al eens door een ander gebruikt? Dat is mij niet bekend.
Edit Ik google, en kom die naam tegen op een website die ik nog nooit heb bezocht. In augustus 2011 is die naam daar inderdaad gebruikt.
Twee zielen, een gedachte. Erewoord.

[..]


Merci.
Ik plaag maar Driek. Maar gisterenavond werd bij Pauw en Witteman de gehele PVV nog van Tourette beticht .

Goede beeldspraak blijft goede beeldspraak
userIcon
quote:
Op zaterdag 21 april 2012 @ 20:55 schreef Okaht het volgende:
[..]
Daarom is het ook een column. Geen journalistiek stuk.
Dat snap ik wel. Ik vraag me dan alleen af wat voor waarde dit stuk dan heeft. Geen nieuwe inzichten, geen originaliteit of scherp commentaar. Driek heeft deze exacte column al meerdere keren geschreven.
userIcon
quote:
Op zaterdag 21 april 2012 @ 20:58 schreef Fir3fly het volgende:
[..]
Driek heeft deze exacte column al meerdere keren geschreven.
Deze boodschap heb ik inderdaad (afgezien van de val van Hooligan I) al vaker verkondigd. Maar dat maakt de boodschap niet opeens onwaar.

Rutte wilde liever regeren met een zooitje tuig dan met echte politieke partijen, en het land zit nu met de brokken. Inclusief Henk en Ingrid.
userIcon
quote:
Op zaterdag 21 april 2012 @ 21:14 schreef DriekOplopers het volgende:
[..]


Deze boodschap heb ik inderdaad (afgezien van de val van Hooligan I) al vaker verkondigd. Maar dat maakt de boodschap niet opeens onwaar.
Maar wel, zoals ik al zei, onorigineel. En dus saai.
userIcon
quote:
PvdA, VVD, CDA, D66, GL, PVV, SP, PvdD, CU en SGP

Stem met uw verstand, stemmen moet, ga toch stemmen. Uhuuu. Volgende keer zwaffel ik het digitale stembiljet, kijk wel wat er van komt.
Ben het volledig met Driek eens,
Of de PvdA samen met CDA de oplossing is betwijfel ik echter want het CDA is net zo schuldig als natte wind Rutte aan deze ellende. Het CDA is zo geil van regeringsdeelname dat ze de PVV geaccepteerd hebben en nu huillie doen over Geert terwijl je tevoren al wist dat die niet deugd.
userIcon
Het is weer het geijkte column van Driek.Altijd maar schelden naar de PVV,want andere partijen zijn natuurlijk onschuldige lammetjes in zijn opzicht.Wanneer hou je daar nou eens mee op Driek.Ga eens een normale column schrijven!!!
userIcon
quote:
Op zondag 22 april 2012 @ 00:26 schreef Electrood het volgende:
Het is weer het geijkte column van Driek.Altijd maar schelden naar de PVV,want andere partijen zijn natuurlijk onschuldige lammetjes in zijn opzicht.
Eh, volgens mij krijgt vooral Faalmark Rutte ervan langs, heur.
userIcon
Pffff wat een vreselijke poging tot leuk doen... sorry kan er niet om lachen en vind het eigenlijk zelfs een beetje zielig.
userIcon
quote:
Verkiezingen die hopelijk worden gewonnen door de PvdA. Een partij die dan met helaas CDA en verder ook D66 en eventueel SP de ravage van anderhalf jaar Hooligan I mag gaan opruimen. Toch leuk voor Trix. Kan ze nog één keertje een fatsoenlijk kabinet benoemen.
Droom lekker verder.

VVD komt er sowieso in, CDA valt dood neer en SP zal nooit regeringsverantwoordelijkheid durven te nemen.

[ Bericht gewijzigd door TimMer1981 op zondag 22 april 2012 @ 03:56 ]
userIcon
quote:
Op zaterdag 21 april 2012 @ 21:14 schreef DriekOplopers het volgende:
[..]

Rutte wilde liever regeren met een zooitje tuig dan met echte politieke partijen, en het land zit nu met de brokken. Inclusief Henk en Ingrid.
Welke echte partijen? De PvdA met Samsom die bovenop een gestolen ME-bus stond te dansen samen met zijn kornuiten van Greenpeace? Of GroenLinks met al haar milieuterroristen? Of de SP met haar verafgoding van massamoordenaar Mao? Daar is brievenbuspissen nog beschaafd bij...

Het is allemaal tuig; links en rechts. Maak je vooral geen illusies.
Beste burgers, jullie krijgen precies de regering die jullie verdienen. Als je zelf niks beters weet te doen dan mensen op hun falen te wijzen en belachelijk te maken, moet je niet vreemd opkijken dat je regering ook niet veel verder komt.
Domme column zeg, ik heb wel betere gezien van je...
userIcon
quote:
Op zondag 22 april 2012 @ 11:12 schreef rechtvoorjeraap het volgende:
Domme column zeg,
Want?

quote:
ik heb wel betere gezien van je...
Zoals?
De VVD zou niet mogen bestaan. Wat n stelletje asociale figuren.Goed dat t geklapt is. Nu idd weer iets links. Die bezuinigingen sloegen dus weer nergens op. Alles over de ruggen van de zwaksten. Rutte=misbaksel van de 1ste orde.
Helemaal eens met de column en erg goed geschreven. Alleen een beetje jammer dat mensen met Gilles de la Tourette te boek staan als scheldende idioten. Het grootste deel van de mensen met Tourette hebben wel tics, maar schelden niet. Dat is maar een zeer klein percentage van alle patiënten. Ook mensen met Tourette krijgen het schaamrood op de kaken van onze geblondeerde brulaap.
23  van 23 reacties op deze pagina. (2 verborgen.Registreer en log in om deze berichten te kunnen zien)
Pagina  1


Lees ook:

» 01:00 Horror0
» 21/08 Ober waar is mijn zitvlees3
» 21/08 Het standaard rondje Facebook2
» 20/08 Vreemd, maar vooral heel erg kut9
Gebruikersnaam 
Wachtwoord
 
Video's