Hitlerhaters moeten dood!

Dood moeten ze! De personen die de grootste leider uit de geschiedenis van de mensheid bespottelijk maken door middel van wat slappe internetpersiflages. Durven ze wel, stelletje lijkenpikkers, om zo’n invloedrijk persoon 65 jaar na diens heldendood schandelijk in zijn hemd te zetten. Wat een laaghartige streek. Het zal ze bezuren!

Het lijdend voorwerp in dezen is natuurlijk ons aller Adolf Hitler. Anno 2010 geeft de grote roerganger van het derde rijk (in de vorm van Bruno Ganz, de acteur die de rol van mijn idool op zich nam in de bekroonde film Der Untergang) via Youtube zijn commentaar op de meest uiteenlopende actuele kwesties. Een schande, als je het mij vraagt; zulk een integer heerschap als de Führer zo te kijk zetten, terwijl hij zich al lang niet meer zelf kan verweren. De briljante analyses en rake typeringen van weleer zijn verworden tot ridicule schreeuwbuien over de meest stompzinnige onderwerpen. Zo lijkt hij een woede-uitbarsting te hebben omdat hij geen Xbox Live meer mag spelen, omdat hij te horen krijgt dat Usain Bolt het wereldrecord op de 100m sprint aan diggelen heeft gelopen of omdat Susan Boyle Britain's Got Talent niet op haar naam wist te schrijven.
Extra schrijnend is het, dat juist het fragment waarin de grote leider ter ore komt dat de oorlog als verloren moet worden beschouwd, is gebruikt om hem belachelijk te maken. Want natuurlijk was hij in 1945 terecht ziedend op de falende nazicommandanten, door wie hij zijn gewenste derde rijk door de neus geboord zag worden.

Ik heb gedreigd het adres van de makers van de verwerpelijke filmpjes op mijn website te publiceren, waarna de volgelingen van de grote rassendenker het werk kunnen afmaken. Ook de adressen van de Youtube-magnaten dreig ik online te gooien. Ze hebben er zelf om gevraagd. De idioten zullen hetzelfde lot als de joden ondergaan! Om dat kracht bij te zetten, heb ik een foto van een concentratiekamp bijgevoegd, met witte rook uit de gaskamers. Daarnaast mogen de kopstukken van extreemrechts hun zegje doen op mijn website. Dat zal de wannabe-grappenmakers leren, de Führer te beschimpen. Hitler is het beste wat de mensheid ooit is overkomen! Dat zijn ideeën zelfs heden ten dage nog voortleven in vele verlichte geesten, zegt genoeg lijkt me. Hij had gewoon altijd gelijk.
Maar wat ik ook deed, het mocht niet baten. Hatemails, doodsbedreigingen, geen haan die ernaar kraaide. De krenking van miljoenen individuele zielen laat de betrokken personen volledig koud. Een schande! Dat de filmpjes binnenkort alsnog zullen verdwijnen, komt slechts doordat het productiebedrijf van Der Untergang dit heeft opgedragen, wegens schending van de auteursrechten ofzo. Alsof dat het belangrijkste is.

Op dit punt zal ik moeten bekennen dat ik Hitlers ideeën, net als ieder weldenkend mens, verwerpelijk vind. Natuurlijk heb ik niet echt bedreigingen geuit aan het adres van de makers van de parodieën. Anders zou ik onmiddellijk een proces aan m’n broek krijgen wegens opruiing. Want zo werkt het. Zonder de afgelopen 3 zinnen zou dit stukje over Hitler direct van internet moeten worden verwijderd.
En dat terwijl een fictieve dictator ervoor kan zorgen dat ánderen juist hun geesteskinderen dienen te verwijderen. Zelfs als deze verzonnen gek -net als Hitler- ook agressief, barbaars en achterlijk is, en miljoenen doden op z’n geweten heeft.
Noem het geloof, en de wereld ligt voor je open. De wereld zit soms vreemd in elkaar.

Tijd om de tekenaars van de Smurfen eens een bebloed mes op te sturen. Want de manier waarop zij de door mij geadoreerde profeet Gargamel afbeelden, is een schande! Bah!