Thee drinken (1) (met pics)

Lipton Earl Grey Tea bevat een melange van zwarte thee en goudsbloemblaadjes, op smaak gebracht met een snufje bergamot. Het resultaat is een klassieke Earl Grey thee met een elegante, bloemige smaak. Onafhankelijk onderzoek toont aan dat er geen lekkerdere Earl Grey bestaat dan deze variant van Lipton.

Ik begin graag mijn dag met Lipton Earl Grey Tea. Het bovenstaande stukje mag dan van de site van Lipton komen, het is wel de waarheid. Earl Grey Tea van Lipton is soepele thee, vol van smaak. Het zit in een leuk zakje, een kleine doorzichtige piramide, die een beetje blijft drijven in je kopje. Voor twintig zakjes betaal je 1,40 euro, slechts 14 cent per zakje. Geen geld. Ja, de Albert Heijn is nu nog open. Ga nog even snel naar de supermarkt. Dan kun jij morgen ook beginnen met een echt lekker kopje thee. Of lekkere drank ná de maaltijd in de variant van London Fog. Ook leuk: deze inruilactie van Lipton.

thee


Thee drinken heeft een slecht imago. Het is iets uitsluitend voor vrouwen. Theeclubjes, theekransjes, theeonderonsjes. En voor Job Cohen, onze toekomstig minister-president. Op FOK! zijn daar al veel grappen over gemaakt. Ik vond ze geen van allen grappig. Met thee moet je niet spotten, thee is de drank der dranken. Thee koelt af, lest de dorst, smeert de stem, geeft de energie, het opent je zintuigen. Tea can do that. Anders dan bier, dat alleen maar verdoofd. Anders dan koffie, dat je alleen maar oppompt. Ik drink die beiden dranken ook graag, maar thee blijft toch de koning. Waarschijnlijk drinkt Job geen Earl Grey, maar Lipton Morocco thee, een mystieke kruidenthee met de charme van Marokko. Ook een ontzettend heerlijke thee trouwens, maar meer voor de fijnproever. Ja, en dat ben ik niet.

Jus d’orange is als een engel die op je tong piest, thee voelt alsof een zwerm engelen door je lichaam suist. Je drinkt thee zonder suiker. Suiker is voor kinderen en voor mietjes, het verpest de smaak die Lipton voor je heeft gecreëerd. Thee drink je puur. Tenzij je London Fog drinkt, dan drink je dus niet puur. Maar da’s ook oké hoor. Want thee is altijd oké. Tijdens het ontbijt, tijdens het werk, tijdens de studie, tijdens het lezen van verkiezingsprogramma’s. Thee laat het gemoed stemmen.  

Je hebt natuurlijk altijd mensen die het niet begrijpen. Zeikerds zijn het, zeikerds. Ik kan je vertellen dat Lipton Earl Grey Tea verruit de lekkerste en meeste sympathieke thee is die je in Nederland kunt vinden. Punt.

Nog anderhalve week tot de studiefinanciering weer is gestort en op het moment nog maar een paar euro op mijn rekening. Een FOK! column van mijn hand behaalt gemiddeld zo’n vijftienhonderd views. Lipton, we mailen.