Het orgasme van Hennie Stoel

Het leukste aan de dierentuin vind ik altijd aapjes kijken. Ik vraag me altijd af als ik naar de aapjes aan het kijken ben wie er nu eigenlijk de apen zijn. Zijn het de Homo Sapiens die als een weirdo in hun toeristenkloffie debiel staan te doen? Het is immers niet zo verwonderlijk dat Bokito een statement maakte door een van die weirdo’s eens goed bij te tikken. Of zijn het toch de apen zelf, die doorgaans vrij relaxed zitten te genieten van hun appel of banaan? Ik ben er nog niet uit, maar wat ik wel weet is dat apen zwaar relaxed zijn. Ze nemen niet eens de moeite de schil van hun banaan te halen. Daarom hoeven apen denk ik ook nooit hun tanden te poetsen. Ze eten veel fruit.

Althans, als ik de tandarts met een bezoekje vereerd heb, leef ik door de fruitpropaganda-posters in zijn praktijk altijd in de veronderstelling dat fruit ontzettend goed is voor je tanden. Ikzelf heb sinds ik op het Koningsplein woon en de fruitboer boycot bijzonder weinig meer met fruit. De stukjes perzik die ik dagelijks in mijn Optimel yoghurt aantref, kan ik niet bepaald rekenen tot de fruitfamilie. Gelukkig ben ik verzot op het ‘tandvriendelijke snoepje voor de hele familie’ en drink ik wel met enorm veel plezier allerlei verse sapjes. Dan zie ik in ieder geval de duivelse aardbeien, sinaasappelen, druiven en appels niet, die mij iedere zaterdagochtend uit mijn slaap houden, omdat de marktkoopman zo nodig hun naam over de markt wil brullen. Rare aap!

De meest vreemde aap die ik dan ooit heb mogen aanschouwen is, naast de Homo Markt Oratus, de brulaap. Dat was in de dierentuin van Keulen. Ik zeg: geen plaats om beter uit te brakken dan deze dierentuin. Ze hebben er zelfs twee nijlpaarden die luisteren naar de namen Evert en Erik! Het zou goed kunnen dat de vervelende marktkoopman zijn oratorische kunstjes heeft afgekeken van de brulaap. Zelfs Evert en Erik, die toch op enkele honderden meters afstand wonen van deze brulaap, maakten op mij een nogal gestresste indruk. Wat een ongelofelijk kabaal maken die brulapen. Het leek godverdomme wel op het klaarkomen van Hennie Stoel. Niet dat ik weet hoe de meest huismoederlijke ex-nieuwslezeres van Nederland klinkt als ze klaarkomt, maar ik heb er wel over gefantaseerd. Dat moet ongeveer als het gebrul van de brulaap klinken. Of in ieder geval hebben geklonken, want ik vrees dat Hennie inmiddels haar beste jaren achter de rug heeft.

Onderzoek heeft mij geleerd dat geen van de dierentuinen in Nederland beschikt over een brulaap, maar ik heb een oplossing. Vang de marktkoopman! Dat kun je het beste rond een uurtje of half zes in de ochtend doen op maandag, vrijdag of zaterdag. Dan komt dit onmens namelijk met zijn piepende kutvrachtwagen in zijn achteruit het Koningsplein op rijden. Zet hem in een kooi en laat hem de rest van zijn leven brullen en fruit eten. Bij voorkeur aardbeien van een euro!! Ik kom wel aapjes kijken!