40 dagen zonder seks

Column door partyyboyy

Maandag 8 januari 2008 was het dan zo ver. De eerste aflevering van het programma ’40 dagen zonder seks’ werd uitgezonden. In dit programma wil de EO de kwaliteit van intimiteit terugbrengen door de seksconsumptie onder jongeren in beeld te brengen. In iedere aflevering wordt een jongere gevolgd die de afspraak heeft gemaakt om 40 dagen geen seks te hebben. Onder seks wordt verstaan: wrijven, zelfbevrediging, pijpen of beffen en natuurlijk neuken. Zoenen is wel toegestaan. Mag er dan ook gerimd en gefistfucked worden?

Het programma wordt gepresenteerd door Arie Boomsma, welke naar eigen zeggen maar één sekspartner heeft gehad. Hij volgde in de eerste aflevering Niels. Een jongen van eenentwintig met verschillende sekspartners. Halverwege begon hij het moeilijk te krijgen en belande met een meisje in bed. Verder dan “zoenen en een beetje aan de tietjes zitten” was hij niet gegaan. Tè ver dus!. Toch heeft hij de rest van de aflevering zijn seksverslaving aan de kant kunnen zetten.

Is het dan zo moeilijk om 40 dagen geen seks te hebben? Op het forum van FOK! loopt regelmatig een topic genaamd ’40 days 40 nights’. Nader onderzoek van dit topic wijst uit dat ongeveer 10% van de deelnemers de eindstreep haalt. Er kan geconcludeerd worden dat het in ieder geval niet gemakkelijk is om aan de afspraak te voldoen.

Echter gaat het de EO er niet om of je je aan de 40 dagen kan houden, maar dat je alleen seks moet hebben met iemand waar je liefde voor voelt. Hoe moet het dan met die duizenden mensen zonder partner? Steeds meer mensen staan ingeschreven op relatiesites. Deze mensen moeten volgens de EO wachten met seks, totdat ze de grote liefde tegenkomen. Ze moeten vechten tegen de natuur. Want een orgasme krijgen is normaal. Mensen moeten zich voortplanten, daar hoort klaarkomen nu eenmaal bij.

Als je alleen seks mag hebben met iemand waar je echt om geeft, dan is het vinden van de liefde dus een groot probleem in Nederland. Half Nederland zou hierdoor seksueel gefrustreerd raken. Rondkijkend op FOK! lijkt dit ook inderdaad zo te zijn. Toch ligt het percentage seksueel gefrustreerden veel lager dan bij de naleving van de EO-regels.

Is een land met depressieve gefrustreerde mensen dan echt wat de EO wil? Depressies en frustraties zorgen namelijk voor ergere zonden.