Chantage: blote Manon Thomas

Even met de draagster van het slechtste kapsel van Nederland gebeld. “Dag Trix, Oplopers hier. Waarom ben je nou zo kwaad? Je hebt de pest in over dat boek dat Willem I, Willem II en Willem III beschrijft als oplichters, gekken, homo’s en moordenaars? Maar dat boek is toch terecht? Die familie van jou ís toch door en door verrot?” Het bleef niet lang stil aan de andere kant van de lijn. “Jongeman, zulk een vrijpostige taal wensen Wij niet te accepteren. U dient uzelve wat meer te beheersen.” Nou ja zeg, dat mens is nog schizofreen ook…

Maar zeg nou zelf, de schrijvers Dorine Hermans en Daniela Hooghiemstra van het deze week verschenen boek 'Voor de troon wordt men niet ongestraft geboren' hebben toch gewoon gelijk met hun tirade tegen de familie van Trix? Haar papa was zo corrupt als maar kon en neukte meer buiten de deur dan op Soestdijk, en die geschifte zus van haar dreigt de feestdagen ook dit jaar weer te verzieken met haar stomme kut-kerstcd’s. En de volgende Willem die de troon binnenkort wel zal bestijgen deugt ook al niet. In plaats van trouwen met een leuk luchtvaartmeisje of een fatsoenlijke tandartsdochter heeft-ie zich uiteindelijk laten strikken door het kind van een massamoordenaar. Ja, Trix schijnt een goed ‘milieu’ heel belangrijk te vinden qua schoonfamilie. Terwijl ze zélf een verwoestend effect heeft op het milieu. Die zes bussen haarlak die Hare Majesteit per dag in heur haar spuit zijn natuurlijk een regelrechte aanslag op de ozonlaag! En het blijft een belazerd kapsel, die puinhoop op haar Koninklijke Hoofd.

Trouwens, zeg je “belazerd kapsel”, denk je “Gerard Joling”. Onze mollige haartransplantatienicht klaagt dat zijn liefdesleven op een laag pitje staat. Eenzaam snikkend in zijn bedje heeft hij er een verklaring voor bedacht. Als hij maar even staat te zoenen in de kroeg, dan moet hij tekst en uitleg geven aan alle Nederlandse media, en daarom is hij niet zo populair bij de jonge blaadjes waar hij zo graag van zou snoepen. Vindt Gerard. Wát een gelul: niemand in Nederland geeft tekst en uitleg over met wie hij wanneer waarom staat te zoenen. Dus waarom zou Gerardje dat dan wél moeten? Toch? Nee, Gerardje, je middernachtelijk verzonnen waandenkbeelden raken kant noch wal. Het zit anders, Gerard, er zijn gewoon heel erg weinig gegadigden om jouw gebleekte hol een keertje te rimmen. Maar om nou de media de schuld van jouw eenzaamheid te geven, dat vind ik echt een luizenstreek.

Ook een luizenstreek vind ik de dolkstoot die Het Orakel van Diever heeft uitgedeeld aan het VVD-bestuur. Door hun vertrek te eisen ging de bejaarde ex-politicus ver buiten zijn boekje. De voorzitter van de VVD heeft besloten, tussentijds zijn functie neer te leggen, en zijn medebestuursleden waren solidair. Gelijk hebben ze. Ik zou ook voor de eer bedanken, een club te besturen met leden van het allooi Hans Wiegel. Rot toch op. Je zou hem dat ziekenfondsbrilletje toch recht in zijn zelfingenomen strot duwen?

Maar pas écht een luizenstreek vind ik het op internet plaatsen van de stoute plaatjes van Manon Thomas. Ooit was ze miss Europa, later liep ze hinderlijk door het beeld bij een of ander doe-het-zelfprogramma. En dan te bedenken dat jaren geleden menig puber lag te doe-het-zelven met haar voluptueuze boezem aan de muur van zijn kille slaapkamertje. Maar goed: de buurman heeft haar geprobeerd te chanteren, en uiteindelijk de beelden op internet gezet. Maar tóch miste ik iets aan die plaatjes van Manon. Op geen enkele afbeelding viel een boodschappentas te ontdekken. En dat is raar. Want uit een onderzoek van het blad ‘First Magazine’ blijkt dat erg veel vrouwen winkelen plezieriger vinden dan seks! Kort samengevat: niet soppen, maar shoppen met Manon.

Tsjonge, het was me het weekje wel. Een hele stoet nutteloze figuren kwam hier op FOK! in de nieuwsberichten aan bod. Gerard Joling. Hans Wiegel. Manon Thomas. Trix en haar familie. Toch zie ik wel een kans voor één van de Oranjeprinsessen om eindelijk eens wat nuttigs voor de samenleving te doen. Die ene, die de hele tijd tegen bomen staat te ouwehoeren. In een interview met Trouw heeft ze gezegd dat het helemaal niet waar is, dat ze steeds met bomen ouwehoert. Kom op, Ireentje, maak dat de kat wijs. Er is op menig koninklijk landgoed een enorme hoeveelheid oordoppen besteld, die later in de bomen werden terug gevonden. Nee, mij maak je niks wijs. Misschien dat je je even in het centrum van Amsterdam kan melden. Uurtje ouwehoeren met die boom achter het Anne Frankhuis, en dat ding kan tot het einde der tijden blijven staan.