Het Binnenhofklasje kleurt Oranje

De kindertjes van het Binnenhofklasje, het Haagse kinderdagverblijf voor volwassenen, kwamen vandaag bijeen om met de hele klas naar Portugal tegen Nederland te kijken. De oranjekoorts was nu ook definitief in politiek Den Haag uitgebroken.

Jantje Marijnissen kwam aanzetten met een doos vol Sosjaals. "We zijn met het partij-uitje naar de McDonald's geweest", vertelde Jan zijn klasgenoten. "Rits maar mee en sluit je aan", was zijn boodschap. "Jan, we gaan voetbal kijken en niet demonstreren tegen onrecht", klonk het verzet vanuit de rechter zijde. Daarna ging de aandacht echter al snel uit naar Woutertje Bos die kwam binnenwandelen in een rood shirt. Meester Frans kon deze provocatie niet waarderen en stuurde Wouter huiswaarts met de woorden: "Woutertje, beken als de sodemieter kleur. En dan graag oranje vandaag."

Helaas moest Rita Verdonk verstek laten gaan omdat zij zich met haar ambtenaren buigt over de vraag of wuppies wel of niet het inburgeringsexamen moeten afleggen. En over de mogelijk nog lastigere vraag of er voor de Mega-Wup op wettelijke gronden een versnelde naturalisatieprocedure in gang gezet kan worden. Hij voldoet immers aan de eis dat hij een buitengewone bijdrage levert aan de Nederlandse maatschappij. Kijk maar eens in het rond als je in de file staat. Nog nooit was iets van een paar euro zo populair dat er op Marktplaats soms meer dan 50 euro voor wordt gevraagd. Dat vraagt om een versnelde naturalisatie. Maar Rita twijfelt. Zelfs de mededeling dat onze bondscoach voor de Mega-Wup minstens een plaatsje op de bank in gedachte heeft, kon haar nog niet overtuigen. En ook Orakel Cruijff die vol lof was over de kopsterke Mega-Wup, bracht Rita nog niet op andere ideeën.

Behalve Rita schitterden ook de o zo ambitieuze leden van de Partij Naastenliefde Vrijheid en Diversiteit door afwezigheid. De politieke pedo's gaven als reden op niet geïnteresseerd in het grote Oranje. "Onze interesses liggen met name bij Jong Oranje", was de verklaring van Ad van den Berg.

"Wie is jouw favoriete speler?", vroeg Gerrit Zalm aan Mark Rutte vlak voordat het volkslied klonk. "Robben natuurlijk", antwoordde Rutte zelfverzekerd. "Wat?!?", zei Jozias die leek te ontploffen. "Robben?! Robben?", hoe durf je dat te zeggen Mark. Robben is links!" Mark riep snel: "Van Persie?". Jozias liep nog roder aan: "Die is ook links maar hij speelt aan de rechterkant. Van Persie is dus een soort Rutte." Mark dacht nu nog dieper na. "Sneijder?", zei hij toch nog met enige aarzeling. Jozias werd nu echt boos. "Sneijder?! Sneijder is typisch PvdA. Soms rechts en als het hem uitkomt opeens weer links, bah".

Na afloop van de wedstrijd viel de teleurstelling op ieders gezicht af te lezen. Ondanks de uitschakeling probeerde Meester Frans het toch om zijn leerlingen met een positief gevoel naar huis te laten gaan. "We hebben vanaf nu geen reden meer tot klagen over het beleid van onze Rita. Het uitzetbeleid van Ivanov was stukken strenger", waren de troostende woorden van de meester. Maar die boodschap leek nu nog tot niemand door te dringen.