Het verbod op de ondoorzichtige paraplu

Hier in Istanboel is elke dag een tv uitzending te zien van een turkse versie van Rasta Rostelli die dag in dag uit hele weirde koranlessen geeft. De man ziet er zelf ook als een alien uit en beweert dat de Koran bewijst dat over een paar jaar de aliens de aarde over zullen nemen. De Koran, welke gebaseert is op het oude testament net als de andere jezuitische religies, beschrijft een "eindtijd" die wel wat lijkt op de apocalypse. De meeste islamieten geloven dan ook wel in een of andere versie van deze eindtijd. Als je een beetje doorvraagt gelooft eigenlijk niemand dat de wereld echt zal ophouden bestaan, maar blijkt dat de meeste mensen verwachten dat de wereld een heel ander meer op spiritualiteit geijkt systeem gebaseerd zal worden.

Ik bekeek de uitzending van deze Turkse Rasta Rostelli met een aantal nogal conservatieve oudere moslimvrouwen, hoofddoek en al, die af en toe wat geschockeerd keken door wat Mijnheer Rostelli allemaal over de Koran wist verkondigen. Hun dochters vonden het allemaal prachtig en keken af en toe moeder aan om te kijken wat voor impact de woorden van de hypnotiserende koranhervormer op hun moeders hadden. Die zaten verbazingwekkend vaak "ja" te knikken, ze waren het vaak helemaal met Rostelli eens. Over een paar jaar zullen de aliens zichtbaar op aarde rondlopen.

Zoiets zet je toch aan het denken. Zijn de aliens wellicht al onder ons, maar dan niet zichtbaar? Fok is toch de website die relatief het vaakst rare ufoberichten plaatst en als je de reacties van sommige posters leest kun je al snel eigenlijk niet meer onder de conclusie uit: de aliens zijn onder ons.

We zien ze weliswaar nog niet zichtbaar op straat rondlopen, wellicht omdat ze zich met kapuchons vermommen, maar een internetverbinding hebben ze zeker en ze posten driftig allerlei geheimtaal onder politieke nieuwtjes die slechts door de beste linguisten onder ons ontcijferd kunnen worden.

Hoewel ik hun berichten niet kan ontcijferen heb ik sterk de indruk dat de aliens een hekel aan buitenlanders hebben. Dit kan ik afleiden uit het feit dat hun berichten steevast onder de berichten geplaatst worden die zich laten herleiden tot alles wat het woord "buitenlander" of "immigrant" bevat.

Ik vind dat niet zo vreemd. Als ik een alien was, ergens op een missie op een of ander dom achterafplaneetje, dan zou ik ook een hekel aan buitenlanders hebben. Buitenlanders, gatverdamme! Als toerist ken je dat toch ook wel: je geeft honderden euro’s uit en doet enorm veel moeite om naar een ongerept stukje strand te komen, en vervolgens zit dat strand vol met allerlei buitenlanders! Hoe durven ze!

Ik snap dus best waar die enorme aversie tegen buitenlanders vandaag komt. Enerzijds is het puur een interstellair probleem, anderzijds is bijv. zo'n hoofddoekje ook wel erg afschrikwekkend voor de lokale inboorlingen. Ik had vroeger al nachtmerries over ongeintegreerde oma's die weigerden hun hoofddoekjes te verwijderen als ik, als columnist, ze op straat daarop aansprak.

Als inboorlingen van Nederland hebben wij de verantwoordelijkheid ook iets te doen aan het parapluprobleem. Minister Dekker van Verkeer en waterstaat ging niet ver genoeg toen zij de paraplu verantwoordelijk hield voor een groot aantal verkeersdoden per jaar: het is allemaal nog veel erger. Zo heb ik laatst een inboorling met opengeklapte paraplu aangesproken en deze weigerde op mijn verzoek de paraplu dicht te klappen, hoewel deze duidelijk mij het zicht ontnam op zijn gelaat. Wie weet wat er onder zo'n paraplu schuilt, een bankovervaller, een terrorist, een gevaarlijke holenbeer?

Een parapluverbod zal niet helpen. Dan haalt men gewoon de regenkap van Oma weer uit de kast en kun je naar de integratie fluiten. Bovendien is de kans dan groot dat er rellen gaan uitbreken in Zwolle, Zeewolde en Hengelo. Daarom zou ik willen opteren voor een verbod op ondoorzichtige paraplu's. Het zijn de ondoorzichtige paraplu's die zeer waarschijnlijk bankovervallers, terroristen en holenberen verbergen kunnen.

Dit noemt men ook wel het "principe van Schrodinger's kat". Dat principe wordt tegenwoordig in de media vaak uit de kast gehaald. Je mag dit en dat niet dragen want er zou vanalles en nogwat onder kunnen zitten. Ik ben het daar uiteraard helemaal mee eens. We moeten dit Schrodinger's Kat probleem keihard aanpakken! Wat dachten we van putdeksels,spiegelruiten, zonnebrillen en, last but not least, makeup en kleding?

Het wordt tijd dat de overheid eens haar verantwoordelijkheid neemt en de samenleving opschoont van al deze gevaarlijke Schrodinger katelementen. Als gevolg zullen wij door naaktheid gedwongen wel weer wat hariger uit de hoek moeten komen en af en toe aan elkaars reet gaan snuffelen, maar de vooruitgang heeft nou eenmaal zijn prijs. Waar is mijn knots?

M.H.Benders