Column Slettejetten & Peestreezen

"...Mevrouw Straatelf ? Wat kost 't ?"
"Voor jou 10 eikeltjes, schat."
"...Doet u het ook op z'n Manga's ?"
"Met dat soort stripvervuiling wil ik niks te maken hebben! Ga maar een bos verderop, daar vindt je madame Mikmak huisje van plezier, HET adres voor liefhebbers van gepeperde billenkoek."
"Nee, dank u... Daar heb ik al eens een permanente betovering opgelopen. Daarom heet ik nu Pinkeltje."

Deze anekdote stamt van vóór Pinkeltjes ontmoeting met Pinkelotje. Toen hij nog bang was dat leuke kaboutermeisjes hem uit zouden lachen om zijn pinkeligheid en hij dacht dat stoepelven en gootfeeën met eelt op hun ziel (maar toch met dat gouden hart) HET antwoord waren op frustraties en minderwaardigheids complexen...

Sinds de stripserie 'Titia & Pijpelijn' weet elk oplettend lezertje tussen de 7 en 11 jaar dat mannen naar de hoeren gaan. Sommige bijdehandjes weten waarschijnlijk zelfs waarom. Dat wist ik pas op m'n 20ste, maar dat is weer een andere column. Bepaalde mannen gaan naar de hoeren omdat je voor bepaalde zaken nou eenmaal niet naar de hengelsportshop gaat. Ik zie niks zinnigs in hengelen en nog minder in seks met prostituées. Beiden hebben iets engs waar weinig spannends aan is. Maar hordes mannetjesdieren vinden prostitutie juist dat: een spannend sprookje...

'Dames van lichte zeden'. Al kun je je afvragen wat daar nou zo licht aan is. De belangstelling ervoor begint vaak al vroeg. De vader van je eerste meisje zegt: "Als jij binnen penisafstand van mijn dochter komt, maak ik een Wiener Sängerknaap van je", en in de tweede week van je hooggespannen verkering weet je niet hoe snel je je naar de dichtstbijzijnde rosse buurt moet haasten. Wham bam thank you ma'am, Graag gedaan spettertje en kom nog 's terug!

Achter de Titia's en de Pijpelijntjes van deze grote boze wereld staan geen grote boze schoonvaders. En terugkomen doe je; in het zoveelste jaar van je huwelijk met dat meisje. Omdat het een hoofdpijnhuwelijk is geworden. En je schoonheidje van weleer niet meer zo strak oogt. Ze oogt helemààl niet meer; met haar sinaasappeldijen en nog maar één borst. Dus lease je een vriendin. Of je cruist langs de Geileweg. Je bent immers een man? En je wilt die reputatie wel graag behouden.

Dat mannen met zulke opvattingen geen uitzonderingen zijn bewijst de vrouwenvleesmarkt. De maatschappij kent nooit hoerenschaarste. Daar zorgt ondernemer Koos wel voor. Koos is een Man, uiteraard. Koos Krimineel; een omhooggevallen wijkboef die zijn fortuin vergaarde door een gouden greep: kansarme vrouwen uit het buitenland lokken met beloftes van een paradise-by-the-sea. Koning Koos bouwt paleizen voor zijn adelheidjes en omringt ze met de goede zorg en bescherming van 's konings spierbundelende garde. Evengoed nog opstand en rebellie binnen de paleismuren? Een kuurtje heroïne doet dan wonderen voor de rust en de meegaandheid. Trouwens, voor elk van hen zó tien andere importstukken, laten zijn koninginnetjes dat goed beseffen. En zonder paspoort en geld en zonder de taal van dit land machtig te zijn schikken ze zich ernaar, omdat ze moeten leven. En willen overleven.
Koning Koos is in mijn ogen een stuk snot. Het manvolk dat zich gretig van zijn assortiment bedient eigenlijk ook. Omdat de doorsnee man zichzelf óók een koninkje waant. De vrouw is er immers om hem te behagen? En menige man blijft geloven dat hij haar binnen de toebedeelde tijd het orgasme van haar leven heeft gegeven. Hij is immers God's Gift? Daarom betaalt hij haar niet; hij ziet zichzelf liever een grootmoedige tip geven. Het belangrijkste is misschien nog wel dat hij daarna zijn maten weer recht in de ogen kan kijken.
IK zal nooit betalen voor seks. Voor dat geld koop ik liever iets duurzamers, zoals een nieuwe stofzuiger. Aangezien ik geschapenlijk ergens tussen een pinkeltje en een paardenpaal inzit heb ik dubbel profijt van zo'n apparaat- zuigen Hooverkreng, ahhh die slangribbeltjes!
Jammer van dat schuldgevoel naderhand. Als vrijgezelle of gescheiden of lichamelijk gehandicapte of gewoon eenzame man heb ik dan wéér een souteneurdirecteur en zijn personeel van een dagelijkse boterham beroofd...

...Maar er zijn toch ook vrouwen die willen, hoor ik mannen zeggen.
Ja, maar de vrije onderneemsters zijn een beetje aan het uitsterven. De slavinnenproductielijn neemt een steeds grotere marktpositie in en waarschijnlijk vindt de klant deze trend ook aanzienlijk spannender.

Vergeleken met haar grootmoeder en overgrootmoeder bevindt de vrouw zich in deze tijd in een sterk verbeterde positie: ze kan haar handtastelijke baas, haar stalkende ex-vriend, haar gewelddadige echtgenoot voor de rechter slepen, als ze dat durft. Maar ze doet dat als individu. En de suffragettes van honderd jaar geleden hebben ons geleerd dat je alleen met eendracht iets bereikt. Met eendracht zou je bijvoorbeeld een goed georganiseerd ondergronds verzet tegen de slavinnenhandel op kunnen richten. Want de sterke arm van de wet krijgt deze onderwereld allang niet meer in de houdgreep.

Lach erom, maar voor het ondermijnen van dergelijke misstanden zou een Zeedijk vol geil knipogende mannen in opgesneden korte broeken eigenlijk een must zijn. De andere kant van de medaille: 'Entrez! Hier kunt u voor 50 euro een half uur lang onze beste snollenknollen berijden, dank voor de klandizie dames, kom nog 's terug!'

Misschien moeten we als mannen eens beginnen met vrouwen niet langer als 'gleufdier' of 'doos' te bestempelen. Wij voelen ons ook in onze waardigheid betast wanneer we 'batterijloze rommelmarktvibrators' genoemd worden. Prijsgestickerde liefde zal altijd bestaan, maar misschien kan dat ook als beide sexen stoppen met vrouwen te beschouwen als een submenselijk ras.

Eh, met Pinkeltjes confrater Piggelmee gaat het overigens niet zo goed heb ik gehoord. Hij is al jaren niet meer Hot, zijn oerHollandse boodschappen zijn kuisch vergeten. Men wil hem niet eens verfilmen. Er blijft Piggel dus niets anders over dan zijn Keulse Pot te verbouwen en aan het toovervischje een make-over voor vrouwtje Piggelmee plus wat dozen condooms te vragen. Kwalijke zaak voor ons culturele erfgoed, maar de Blankentopse duinkonijnen zullen voor dit hoerige sprookje gegarandeerd in de rij staan. En reken maar dat ze terug zullen komen. Typisch mannen.

©2003doubleu