Sfeerimpressie: Parkpop

Zodra ik 's morgens wakker werd keek ik naar buiten. Mooi, nog geen harde regen. Gewapend met regenpakken, broodjes en toch ook maar een zonnebril, begeef ik me naar het Zuiderpark. Het zou er vast niet zo druk zijn, met de WK-finale, Rock Werchter en het concert van Rammstein die op dezelfde dag zouden plaatsvinden. Dat bleek heel fout gedacht, vanaf het begin om 13.00 was het superdruk.

Het eerste optreden dat ik wil zien is dat van Kirsten. Haar single No Psycho ken ik uit mijn hoofd en ik ben wel benieuwd hoe haar andere nummers klinken. Nou...ongeveer hetzelfde dus, maar dan iets minder goed. Nee, ik vond er niet veel aan en de rest van het publiek ging ook niet bepaald uit zijn dak.

Dan maar naar Di-rect. Ik geloof dat ze een gemiddelde leeftijd van 18 jaar hebben, maar daar was op het podium werkelijk niks van te merken. Wat een optreden! Vooraf was ik redelijk cynisch en de aanwezigheid van een paar duizend gillende meisjes maakte dat alleen maar erger, maar al halverwege het optreden was ik helemaal om. Hier staat een band die er zin in heeft en of je nou van de muziek houdt of niet, de energie en het enthousiasme van deze 4 jongens werken erg aanstekelijk.

Hierna begint al snel de volgende grote publiekstrekker: Within Temptation. En een publiekstrekker blijken zij te zijn...ik geloof niet dat ik eerder zo veel mensen bij elkaar heb gezien. In het begin van het optreden stond ik redelijk vooraan, maar na 10 minuten achterhoofden te hebben bekeken en een heleboel ellebogen in mijn zij gehad te hebben, vlucht ik een stuk naar achter. Ik kwam terecht op een heuveltje, helemaal achteraan en aan de zijkant van het veld, waarvandaan ik een prima uitzicht bleek te hebben op het podium. Fjoe, kon ik toch nog zeggen dat ik Within Temptation gezien had....
Ook dit optreden was erg goed en meeslepend, maar door de grote drukte hing er een wat vervelender sfeertje.

En ja, toen was het dan zover: Kane.
Ja, ik ben een groot fan, en ja, ik vind Dinand een erg lekker ding. Kan er ook niks aan doen, ben ook maar een vrouw enzo....
Gewapend met zojuist aangeschaft Kane shirt begeef ik me richting het veld waar zij over een uur gaan optreden. Het plan is om lekker achterin te gaan zitten. Maar ja...als het optreden begint sta toch bijna helemaal vooraan, tegen de VIPtribune aan. Met fototoestel in de aanslag natuurlijk.
De show begint en alhoewel ik niet geheel objectief ben, kan ik niet anders zeggen dat het echt geweldig was. De energie die de band uistraalde en de manier waarop zij het hele publiek meekregen, dwong bij mij diep respect af, zeker toen ik hoorde dat dit al hun 3e grote optreden in 20 uur was en zij die ochtend nog op Werchter hadden gestaan.
Mijn dag was pas helemaal geslaagd toen zanger Dinand aan het einde van het optreden het podium afrende en opeens op de VIP-tribune stond. Nog geen 10 meter van me verwijderd. Soms is het leven zo mooi.....



Ja, ik heb het alles bij elkaar erg naar mijn zin gehad en genoten van de artiesten. Jammer genoeg lang niet alles kunnen zien, omdat er meestal 2 optredens tegelijk plaatsvonden. En natuurlijk was ik niet de enige aanwezige Fok!ker. Maar ja...hoe vind je elkaar op zo'n groot terrein met zoveel mensen? De omschrijving die ik via de mobiele telefoon gaf ("Ja, ik sta daar ongeveer in het midden") bleek niet bepaald effectief, maar gelukkig is het uiteindelijk allemaal goed gekomen en heb ik er toch nog een stuk of 10 op kunnen sporen.

Parkpop heeft naar verwachting meer dan 400.000 bezoekers getrokken, een nieuw record. Volgend jaar zal het festijn waarschijnlijk verdeeld worden over 4 podia en een grotere oppervlakte. Ik denk dat ik er, zeker als er weer zo'n goede programmering is, wel weer bij ben.