FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 10 juni 2018

Just Cause 4 officieel aangekondigd

Het was allemaal al gelekt, maar nu is het dan officieel: Just Cause 4 wordt gemaakt door Avalanche Studios en Square Enix en komt uit op Xbox One, PlayStation 4 en pc. De releasedatum is 4 december 2018.

Mocht je de franchise niet kennen: ontploffingen, guns blazing en heel veel manieren om alles de vernieling in te helpen. Hopelijk loopt het dit keer wel beter op consoles, want het vorige deel liep daarop niet zo heel lekker.

Gears of War komt met drie nieuwe games

Gears of War komt terug als Mobile game, als Gears maar dan een in een turn based tactics stijltje en Gears of War 5. Voor ieder wat wils kun je dus zeggen.

De mobiele game zal de komende week nog verder worden uitgediept, maar dat zag er cartoonachtig uit. Net zoals die poppetjes die kunt kopen, maar dan voor je telefoon. En dan schieten. Komt uit voor Apple iPhones en Android devices.

De andere Gears titel die even snel werd laten zien was een tactische Gears of War game.

Echter, Gears of 5 heeft al wel gameplaybeelden.  Ze gaan terug naar waar het allemaal begon, diep in de Locust hives. Je zult niet direct met Fenix spelen, maar met Kate. En hoe dat allemaal afloopt, dat kun je in de onderstaande gameplaytrailer zien.

Dying Light 2 ziet het licht

Dying Light 2 is zojuist aangekondigd tijdens de presentatie van Microsoft tijdens de E3. Dying Light 2 zal weer parcours hebben, first person melee gevechten en de nacht zal weer een hoofdrol spelen.

Dit keer ligt de nadruk op de keuzes die je maakt als speler. De wereld zal er anders uit zien door de keuzes die je maakt. Er zijn meer dan 100 keuzes die je kunt maken, die allemaal invloed op je zullen hebben. De hoofddeveloper zal je hier meer over vertellen in de trailer die hieronder staat.


 

Shadow of the Tomb Raider getoond in nieuwe trailer

Je zou bijna vergeten dat Shadow of the Tomb Raider in ontwikkeling is tussen al dit videogame-geweld. De game is getoon tijdens de E3-persconferentie van Microsoft en toont wat meer van de omgevingen die we tegenkomen.

Shadow of the Tomb Raider is de afsluiting van de nieuwe trilogie uit de handen van Crystal Dynamics en Square Enix. Help Lara de definitieve Tomb Raider te worden vanaf 14 september op pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Luffy, Goku en Naruto tezamen in Jump Force

Bandai Namco en Spike Chunsoft hebben Jump Force aangekondigd tijdens de E3-persconferentie van Microsoft. Deze crossover komt uit in 2019.

Personages uit One Piece, Naruto en Dragon Ball vechten het uit met veel epileptische lichteffecten.

Met 's werelds populairste en klassieke manga- en anime-franchises, waaronder Dragon Ball, One Piece, Narutto en vele anderen die later aangekondigd gaan worden, kunnen spelers hun driekoppige manga- en anime-dreamtag-team samenstellen en ze in een arena tegen elkaar laten strijden. De arena's zijn bekende plekken, waaronder Times Square in New York City en de Matterhorn in de Alpen. Met behulp van Unreal Engine 4 brengt Jump Force dit allemaal in beeld.

Devil May Cry 5 officieel onthuld op E3

Tijdens de Xbox-persconferentie op E3 heeft Capcom beelden van Devil May Cry 5 laten zien. Dante is terug en hakt er weer als vanouds op los. Behalve een cinematische intro en wat korte gameplayfragmenten zijn er vooralsnog weinig details over de game losgelaten. Game director Hideaki Itsuno is in ieder geval terug en belooft een game die trouw is aan de roots van de franchise.

We Happy Few lanceert 10 augustus

Het is weer zo'n game die je ondertussen al meerdere conferenties hebt gezien, waar diverse previews over zijn geschreven en waarvan je eigenlijk gewoon wil dat hij eens beschikbaar komt.

We Happy Few laat op zich wachten, maar dat is bijna voorbij. Vanaf 10 augustus dit jaar kan iedereen met een Xbox One of pc met Windows 10 aan de slag met de game. Studio Compulsion Games is één van de studio's die is overgenomen door Microsoft, dankzij hun beloftevolle werk aan We Happy Few.

Er is ook een nieuwe trailer getoond, die vind je hieronder.

Di Grassi wint historische Formule E-race in Zürich

Lucas di Grassi heeft zondag de ePrix van Zürich gewonnen. Het was een historische race, want voor het eerst sinds de Zwitserse Grand Prix in de Formule 1 in 1954 werd er weer op Zwitserse bodem geracet. Dat was verboden sinds de dodelijke crash van Pierre Levegh tijdens de 24 uur van Le Mans in 1955, waarbij tientallen doden vielen. In 2015 werd het verbod voor elektrische auto's opgeheven en dus streek de Formule E er neer.

Polesitter Mitch Evans behield bij de start overtuigend de leiding, gevolgd door André Lotterer, Sam Bird en Jerome d'Ambrosio, de eerste vier plekken op de startgrid. Op plek tien kreeg Daniel Abt al in de eerste ronde een tik van Nelson Piquet Jr, waarbij de Duitser zijn achtervleugel verloor en de Braziliaan schade op liep. D'Ambrosio werd ondertussen al snel gepakt door Lucas di Grassi, die plek vier overnam.

Niet geheel verrassend kreeg Abt de meat ball: de vlag die aangaf dat hij wegens een technisch mankement naar binnen moest. Edoardo Mortara kon al snel echt inpakken: de Zwitser parkeerde zijn auto buiten de baan. Kampioenschapsleider Jean-Eric Vergne reed van een startplek in het achterveld ondertussen knap naar de tiende plek en dus een positie in de punten.

Di Grassi was prima bezig en na veertien ronden nam hij plek drie over van Bird. De Braziliaanse uittredend kampioen was op dreef en ook nummer twee Lotterer moest er aan geloven. Bij D'Ambrosio brak halverwege de race een voorvleugel af en daar reed Vergne overheen. De gele vlag werd gezwaaid om de boel op te ruimen, waarna men weer onderweg kon.

Di Grassi nam voor de pitstops ook de leiding over van Evans en bij de autowissel liep de Braziliaan nog eens uit: vier seconden was het gat naar Evans, die gevolgd werd door Lotterer en Sebastien Buemi. Met negen ronden te rijden werd de boel wat opgeschud door drive through penalties wegens het te snel rijden onder de gele vlag: Lotterer, Evans, Buemi en Lopez - de nummers twee, drie, vier en zes - werden bestraft.

Achter Di Grassi kon Bird zo naar plek twee opschuiven, terwijl D'Ambrosio van de zevende ineens naar de derde stek door kon schuiven. Di Grassi's eerste zege sinds het behalen van zijn titel kwam geen moment meer in gevaar en de Braziliaan won voor Bird. D'Ambrosio eindigde na twee jaar weer eens op het podium, Vergne werd tiende en zag Bird flink dichterbij komen in de titelstrijd.

Op 14 en 15 juli wordt het seizoen afgesloten met twee races in de straten van New York.

Gameplaybeelden van The Division 2

Ubisoft heeft al wat laten zien van Tom Clancy's The Division 2 in de persconferentie van Microsoft. Naast een trailer is er ook een demo om te zien hoe een missie in deze actie-shooter RPG verloopt.

Tom Clancy’s The Division 2 brengt spelers naar een verscheurd Washington D.C., zeven maanden nadat een dodelijk virus in New York City is uitgebroken. De wereld staat op het randje van de afgrond en mensen leven in de grootste menselijke crisis ooit. Als Division-veteranen zijn spelers de laatste hoop om de ondergang van de samenleving tegen te gaan en de machtsgreep van de vijandige facties op de stad te voorkomen. Als Washington D.C. valt, valt het hele land.

Tom Clancy's The Division 2 is verkrijgbaar vanaf 15 maart 2019 op PlayStation 4, Xbox One en pc. Het is daarnaast geoptimaliseerd voor Xbox One X en PlayStation 4 Pro. Spelers die kans willen maken om al eerder met de game aan de slag te gaan, schrijven zich nu in voor de bèta via http://thedivisiongame.com/beta.

Captain Spirit aangekondigd van Dontnod

Tijdens de Microsoft E3-persconferentie is Captain Spirit aangekondigd, een nieuwe game van Dontnod Entertainment. De game gaat over een jongetje dat zijn moeder is verloren en zijn relatie met zijn vader.

Het beste van alles is dat de game vanaf 26 volledig gratis te downloaden is. Het is voor iedereen een mooie gelegenheid om eens een game van Dontnod Entertainment uit te proberen.

Tom Clancy's The Division 2 krijgt nieuwe trailer

Tom Clancy's The Division 2 speelt zich een half jaar af na deel 1. De wereld heeft een draai gevonden en het draait nu alleen nog maar op overleven. Dit keer speel je niet alleen in de stad, maar ook in de jungle. 

Onderstaande trailer laat een typische Ubisoft trailer zien. Verwacht weer veel gameplaybeelden waarbij ze voorzichtig spelen, matige grappen en geen getrol.

Tom Clancy's The Division 2 staat in de planning voor Xbox One, PlayStation 4 en pc.

Microsoft bemachtigt Ninja Theory en vier andere studio's

Microsoft is vaak bekritisseerd om hun zwakkere first-party support en daar wil het bedrijf duidelijk verandering in brengen. Het bedrijft richt een nieuwe studio op, The Initiative, en bemachtigt vier andere studio's.

The Initiative wordt geleid door Darrell Gallagher, voormalig Tomb Raider-baas. Het team is momenteel nog in de vormingsfase en hun eerste project laat dus nog wel even op zich wachten. Microsoft heeft daarnaast Undead Labs, bekend van State of Decay, en Playground Games, bekend van Forza Horizon, bemachtigd. Playground Games werkt aan een nieuwe game, waarschijnlijk Fable 4.

Ook Compulsion Games van het aankomende We Happy Few valt nu onder Microsoft Studios en Ninja Theory, bekend van Hellblade en Heavenly Sword, is ook overgenomen. Het wordt voor sommige studio's wat langer wachten op hun projecten, maar de drive is er vanuit Microsoft om hun first-party line-up te versterken.

 Hellblade gamescom (Foto: Ninja Theory)

Achtste nummer 1-album voor Kanye West

Kanye West heeft opnieuw een album op de eerste plek van de Billboard Album Top 200. Zijn nieuwe plaat Ye staat vanaf dinsdag op de hoogste positie van de lijst. Ye kwam begin deze maand uit.

In de eerste week na de release verkocht Ye 85.000 fysieke exemplaren. Met de cijfers van de streamingdiensten daarbij opgeteld, komt het album tot een verkoopaantal van 208.000.

Met zijn acht nummer 1-albums is Kanye nu de op een na succesvolste hiphopartiest. JAY-Z haalde veertien nummer 1-albums.

Achtste nummer 1-album voor Kanye West
Achtste nummer 1-album voor Kanye West (Foto: BuzzE)

Dynamische seizoenen in Forza Horizon 4

Microsoft heeft Forza Horizon 4 aangekondigd. Racen doe je dit keer in een online open-wereld en er zijn ook dynamische seizoenen, elk weer met een ander rijgedrag voor je racewagens.

Dit keer racen we in de countryside van Engeland. Natuurlijk zijn er weer veel auto's te verzamelen, 450 stuks namelijk. Als je de Ultimate Edition preordert krijg je vier dagen eerder toegang twee uitbreidingen, een Car Pass, VIP Membership en meer.

Forza Horizon 4 komt 2 oktober uit op Xbox One en pc.

Nieuwe gebieden te ontdekken in Sea of Thieves

Sea of Thieves kende een stroef begin, maar The Hungering Deep betekende de eerste stap naar verbetering. Microsoft en Rare hebben in een teaser trailer getoond wat we van de toekomst mogen verwachten.

De komende uitbreidingen, Cursed Sails en Forsaken Shores, bieden nieuwe functies, nieuwe uitdagingen en nieuwe bedreigingen. Voor fans die de wereld al hebben ontdekt is er ook goed nieuws: er worden ook nieuwe gebieden toegevoegd om te onderzoeken.

De beelden vind je hieronder. Cursed Sails lanceert in de zomer.

Metro Exodus krijgt een releasedatum

Tijdens de Microsoft Xbox E3 presentatie heeft Metro Exodus een releasedatum gekregen. Op 22 februari 2019 kun je aan de slag met de game.

De nieuwe gameplay-trailer werd gepresenteerd op de Microsoft E3 2018 persconferentie en toont hoe Artyom en zijn Spartans één groot, ‘sandbox’ survivalgebied binnendringen: het Wolga-gebied bij lente. Het Wolga-gebied bevat niet alleen het drainagebekken van de grootste rivier van Europa, de Wolga, maar ook gevaarlijke bandieten, een gestoorde religieuze sekte en woeste mutanten die vastbesloten zijn om van Artyom hun volgende maaltijd te maken. 

Metro Exodus komt op 22 februari uit op Xbox One, PlayStation 4 en pc.

Crackdown 3 lanceert in februari 2019

In een nieuwe trailer heeft Microsoft wederom Crackdown 3 getoond. We zien Commander Jaxon, gespeeld door Terry Crews, racen, schieten, dingen opblazen en ook heel veel gillen.

De game heeft een lange ontwikkelingsgeschiedenis achter de rug, maar gelukkig is het wachten bijna op. Crackdown 3 lanceert in februari 2019 voor Xbox One en Windows 10 en is onderdeel van de Xbox Game Pass. Nog 7 maanden wachten tot we zelf met het knotsgekke actiespel aan de slag kunnen.

Sekiro: Shadows Die Twice nieuwe titel From Software

De nieuwe game van Dark Souls- en Bloodborne-ontwikkelaar From Software heet Sekiro: Shadows Die Twice. Dat werd bekendgemaakt tijdens Microsofts persconferentie op E3. De game speelt zich af in een Japanse setting en uit de gameplayfragmenten blijkt dat er aardig wat erfenissen uit de Souls-games aanwezig zijn.

Sekiro: Shadows Die Twice vertoont ook gelijkenissen met de Soulslike PlayStation-exclusive Nioh. Het is vooralnsog lastig oordelen, maar het betreft in ieder geval een third person hack-n-slash met aandacht voor samoerai, en ninja-elementen en een dosis fantasy. Bekijk de trailer hieronder terug.

Irakees bekent ombrengen Duitse Susanna

De Irakees Ali Bashar heeft aan de Duitse justitie bekend dat hij de veertienjarige Susanna heeft omgebracht. Hij ontkende dat hij het meisje heeft verkracht.

Dat zei hoofdofficier van justitie Oliver Kuhn zondagavond. Bashar zei tijdens verhoor dat Susanna door een val verwondingen aan haar gezicht had opgelopen. Bashar zou bang zijn geweest dat ze naar de politie zou stappen en dan zou zeggen dat ze die had opgelopen door toedoen van de Irakees.

De Irakees was als asielzoeker naar Duitsland gekomen en vluchtte afgelopen week uit Duitsland naar Irak, omdat hij als verdachte van de moord op Susanna uit Mainz in beeld was gekomen. Hij werd in de nacht van donderdag op vrijdag opgepakt, niet ver van de Turkse grens, in een hotel in Zakho in het autonome Koerdische Noord-Irak. Zaterdag werd hij op het vliegtuig naar Duitsland gezet. Hij is zondag voorgeleid.

Irakees bekent ombrengen Duitse Susanna
Irakees bekent ombrengen Duitse Susanna (Foto: ANP)

Fallout 76 getoond in gameplay-trailer

Todd Howard van Bethesda bezocht de Microsoft E3-persconferentie en debuteerde daar de eerste beelden van Fallout 76. Vannacht horen we meer over de game in de presentatie van Bethesda zelf.

Fallout 76 dient als prequel van alle Fallout-games tot nu toe. Je bent één van de eerste vaults (uiteraard Vault 76) die weer opengaat met maar één doel: de wereld herbouwen. De game speelt zich af in West Virginia en heeft meer kleur dan de vorige Fallout-titels. De beelden kun je in de trailer hieronder zelf bekijken.

Een releasedate en meer over de functies worden ongetwijfeld, zoals gezegd, vannacht gegeven tijdens de presentatie van Bethesda. Deze begint om 03:30 uur Nederlandse tijd.

Ori and the Will of the Wisps

De makers van Ori and the Blind Forest zijn al een tijdje bezig met Ori and the Will of the Wisps. Op de E3-persconferentie van Microsoft is er eindelijk een nieuwe trailer getoond.

In Ori and the Will of the Wisps zijn er nieuwe manieren om vijanden te verslaan, is er een grote wereld om te verkennen en zijn er natuurlijk puzzels om op te lossen. Dit keer kun je ook hulp vinden in de wereld zoals een uil die je meeneemt in zijn vlucht.

Ori and the Will of the Wisps komt in 2019 naar Xbox One en pc.

Halo Infinite aangekondigd, ontwikkeld in nieuwe engine

Xbox is hun E3-persconferentie sterk begonnen. Ze toonden niet alleen een demo voor hun nieuwe Slipspace Engine, maar kondigden ook meteen de nieuwe Halo aan.

Halo Infiniteis het volgende avontuur van The Master Chief in zijn missie de aarde te beschermen. Het is de eerste bekende game die de nieuwe Engine gaat gebruiken. 343 Industries is wederom verantwoordelijk voor de game.

Meer details zijn nog niet bekendgemaakt.

Italië weigert boot met ruim 600 migranten

Italië weigert een boot met ruim zeshonderd immigranten toe te laten in één van zijn havens. De regering in Rome heeft Malta gevraagd de immigranten op te nemen.

Malta heeft het verzoek van de hand gewezen en gezegd dat het niets te maken heeft met de operatie waarbij honderden vluchtelingen uit zee zijn gered.

Volgens Italiaanse media heet het schip dat niet in Italië mag aanmeren Aquarius. Hulporganisaties zouden 629 immigranten aan boord van het schip hebben genomen bij meerdere reddingsoperaties. Aan boord zijn volgens de hulporganisatie SOS Méditerranée zeker 120 minderjarigen.

In Italië hebben de rechts-populistische Lega en de radicale Vijfsterrenbeweging onlangs een regeringscoalitie gevormd. Minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini (Lega) heeft zijn kiezers beloofd immigratie te beperken.

Italië weigert boot met ruim 600 migranten
Italië weigert boot met ruim 600 migranten (Foto: ANP)

F1: Uitslag Grand Prix van Canada

Sebastian Vettel heeft de Grand Prix van Canada op zijn naam geschreven. De Duitser leidde van start tot finish en nam bovendien de leiding in het kampioenschap over van Lewis Hamilton die slechts vijfde werd. Valtteri Bottas eindigde op plaats twee, vlak voor Max Verstappen.

Vettel startte op Circuit Gilles Villeneuve van poleposition en verzilverde deze meteen met plek een na de eerste bocht. Daarachter vochten Bottas en Verstappen voor plek twee, een strijd die door Bottas gewonnen werd. Daarachter sloot Lewis Hamilton aan, voor Daniel Ricciardo doe Kimi Räikkönen te grazen had genomen.

Voor Brendon Hartley en Lance Stroll was de wedstrijd al na enkele bochten voorbij. Hartley poogde Stroll in te halen, maar op dat moment brak de Williams van achteren uit, waarna beiden in de muur belandden. Omdat er veel rotzooi opgeruimd moest worden en de auto's weggetakeld moesten worden kwam de safety car de baan op.

Nadat deze na vijf ronden naar binnen ging trok Vettel direct een gat met Bottas en Verstappen. Iets naar achteren tikte Carlos Sainz Sergio Perez aan die door het gras moest en veel plaatsen verloor. Dat werden er nog meer omdat de Mexicaan in ronde tien een van de eersten was die stopte. Ook Ocon kwam vroeg, snel gevolgd door de Renaults die de zevende en achtste plek van de Fransman afsnoepten.

Verstappen verloor ondertussen veel tijd, waardoor de Nederlander samen met Hamilton al in ronde zestien binnenkwam. Een ronde later kwam Ricciardo die door een goede inlap Hamilton passeerde. Vettel, Bottas en Räikkönen konden een stuk langer doorrijden, maar haalden hier weinig voordeel uit. Räikkönen kon na zijn stop Hamilton net niet passeren en viel later iets terug.

Halverwege de race was er op de baan weinig actie te beleven. Fernando Alonso kwam in zijn 300e race niet aan de finish doordat zijn McLaren stuk ging. De Spanjaard reed op dat moment op een tiende plek, die daarna naar Sauber-coureur Charles Leclerc ging.

Met nog twintig ronden te gaan probeerde Bottas het gat met Vettel te dichten. De Fin kwam tot op 3,5 seconde van de Duitser, maar verslikte zich bij het inhalen van Sainz in de eerste bocht en ging hier door het gras. Verstappen kon hierdoor flink dichterbij komen, terwijl Vettel het rustig aan kon doen. Verstappen rook bloed en dichtte langzaam maar zeker het gat met Bottas. Met nog drie ronden te gaan was deze tot onder de seconde gezakt.

Vettel boekte met ruime voorsprong zijn vijftigste zege. Bottas verklaarde na afloop met brandstofproblemen te kampen, maar hield Verstappen toch nipt achter zich. De race werd overigens te vroeg afgevlagd, omdat na 69 ronden in plaats van 70 de vlag al buiten hing. Daarachter eindigde Ricciardo als vierde, voor Hamilton, Räikkönen, Nico Hülkenberg, Sainz, Ocon en Leclerc die Sauber wederom een punt bezorgde.

De snelste ronde was uiteindelijk voor Verstappen in een tijd van 1.13,864 omdat volgens de regels de stand van ronde 68 moest worden genomen, anders was teamgenoot Ricciardo er mee aan de haal gegaan.

Uitslag

# Coureur Team Tijd
1 Sebastian Vettel Ferrari 1:28:31.377
2 Valtteri Bottas Mercedes +7.376
3 Max Verstappen Red Bull Racing +8.360
4 Daniel Ricciardo Red Bull Racing +20.892
5 Lewis Hamilton Mercedes +21.559
6 Kimi Räikkönen Ferrari +27.184
7 Nico Hülkenberg Renault +1 ronde
8 Carlos Sainz Renault +1 ronde
9 Esteban Ocon Force India +1 ronde
10 Charles Leclerc Sauber +1 ronde
11 Pierre Gasly Toro Rosso +1 ronde
12 Romain Grosjean Haas +1 ronde
13 Kevin Magnussen Haas +1 ronde
14 Sergio Pérez Force India +1 ronde
15 Marcus Ericsson Sauber +2 ronden
16 Stoffel Vandoorne McLaren +2 ronden
17 Sergey Sirotkin Williams +2 ronden
DNF Fernando Alonso McLaren +28 ronden
DNF Brendon Hartley Toro Rosso +68 ronden
DNF Lance Stroll Williams +68 ronden


Coureursstand

# Coureur Team Punten
1 Sebastian Vettel Ferrari 121
2 Lewis Hamilton Mercedes 120
3 Valtteri Bottas Mercedes 86
4 Daniel Ricciardo Red Bull 84
5 Kimi Räikkönen Ferrari 68
6 Max Verstappen Red Bull 50
7 Fernando Alonso McLaren 32
8 Nico Hülkenberg Renault 32
9 Carlos Sainz Renault 24
10 Kevin Magnussen Haas 19
11 Pierre Gasly Toro Rosso 18
12 Sergio Perez Force India 17
13 Esteban Ocon Force India 11
14 Charles Leclerc Sauber 10
15 Stoffel Vandoorne McLaren 8
16 Lance Stroll Williams 4
17 Marcus Ericsson Sauber 2
18 Brendon Hartley Toro Rosso 1
19 Romain Grosjean Haas 0
20 Sergey Sirotkin Williams 0


Constructeursstand

Pos Team Punten
1 Mercedes 206
2 Ferrari 189
3 Red Bull 134
4 Renault 56
5 McLaren 40
6 Force India 28
7 Toro Rosso 19
8 Haas 19
9 Sauber 12
10 Williams 4

Messi denkt aan einde interlandcarrière

Lionel Messi sluit niet uit dat hij na het WK zijn interlandcarrière bij Argentinië beëindigt.

De sterspeler van Barcelona kondigde twee jaar geleden al zijn afscheid aan, maar hij kwam daar later op terug. "Het feit dat we drie finales verloren, leidde tot wat verschillen van inzicht met de Argentijnse pers. We kijken anders aan tegen wat het betekent om een finale te bereiken", zegt Messi in een interview met Sport.

Argentinië verloor in 2014 de WK-finale van Duitsland, waarna in 2015 en 2016 de eindstrijd van de Copa America verloren ging tegen Chili. Messi benadrukt dat het moeilijk is om de finale van een toernooi te halen. "We verdienen waardering voor het bereiken van drie finales."

Lionel Messi speelde tot nu toe 124 interlands (64 goals), maar na het WK in Rusland stopt die teller mogelijk dus. "Ik weet het niet. Het hangt ervan af hoe we gaan presteren en hoe het toernooi eindigt." De Argentijnen zijn ingedeeld in groep D bij IJsland, Kroatië en Nigeria.

NieR: Automata komt naar Xbox One

NieR: Automata Become as Gods Edition komt op 26 juni uit op Xbox One. De game, waar al drie miljoen exemplaren van zijn verkocht, kwam begin vorig jaar al uit op PS4 en pc. De Xbox-versie krijgt een iets lagere prijs en komt met alle DLC.

NieR: Automata is een actie-RPG met twee androids in de hoofdrol en speelt zich af in een post-apocalyptische wereld. De Xbox-versie bevat dit alles:

  • Base NieR: Automata
  • The 3C3C1D119440927 DLC
  • Grimoire Weiss Pod
  • Retro Red Pod Skin
  • Retro Grey Pod Skin
  • Cardboard Pod Skin
  • The Machine Lifeform Mask Accessory

Gündogan geraakt door reacties op Erdogan-foto

Ilkay Gündogan is aangeslagen door sommige reacties van het Duitse publiek, naar aanleiding van een veelbesproken foto met Recep Tayyip Erdoğan.

De middenvelder van Manchester City ging onlangs met de Turkse president op de foto, samen met Arsenal-speler Mesut Özil. Het duo gaf Erdoğan een shirt van hun club met hun naam op de rug. Duitsland heeft regelmatig te maken met politieke spanningen met Turkije sinds Erdoğan het daar voor het zeggen heeft.

Tijdens de oefenwedstrijd tegen Saoedi-Arabië (2-1 winst) werd Gündogan vrijdag uitgefloten door een deel van het Duitse thuispubliek. "Sommige reacties hebben me geraakt, waaronder persoonlijke aanvallen", vertelt hij aan France Football. "In de afgelopen jaren hebben we veel gedaan om de integratie in Duitsland te bevorderen."

"We hebben niet alleen een Turkse kant, wat we hebben overgenomen van onze ouders. We zijn geboren en getogen in Gelsenkirchen, een stad met een hoog percentage immigranten." Gündogan noemt het hele incident 'een moeilijke ervaring'. "Vanwege onze roots hebben we een sterke band met Turkije, maar dat betekent niet dat we de Duitse regering niet erkennen."

De international spreekt dan ook tegen dat hij en Özil gebruikt zouden zijn in de verkiezingscampagne van Erdoğan. "Het is nooit onze bedoeling geweest om een politiek statement te maken. We zijn er wel aan gewend om door fans van de tegenstander uitgefloten te worden. Maar het is moeilijk om te leven met fluitconcerten van je eigen supporters."

Kijk mee naar de E3-persconferentie van Microsoft!

Na een weinig spannende avond van EA is het de beurt aan Microsoft. Om 22:00 uur Nederlandse tijd begint Microsoft met haar E3-persconferentie van 2018.

In tegenstelling tot vorige jaren heeft Microsoft besloten om niet op de E3-beursvloer zelf aanwezig te zijn. In plaats daarvan is er een eigen evenement in het Microsoft Theater in L.A. Live. Het is een belangrijke E3 voor Microsoft, nadat het bedrijf al veel kritiek heeft gehad over de line-up aan games voor Xbox One en Windows 10.

We gaan in ieder geval meer zien van Battlefield V en Anthem en krijgen zonder twijfel ook Crackdown 3 en een nieuwe Forza te zien. Verder laten we ons graag verrassen. De persconferentie is hieronder te bekijken via Twitch, hier via YouTube of hier via Mixer. Meepraten kan hieronder of op ons immer gezellige Forum!

AS Roma verklapt transfer Kluivert op Instagram

AS Roma lijkt de komst van Justin Kluivert al te hebben verklapt. Dat gebeurde met een foto die op Instagram werd geplaatst.

Roma publiceerde daar een afbeelding van technisch directeur Monchi die omringd is door de drie aankopen die de Italianen deze zomer al deden; Ivan Marcano, Ante Coric en Bryan Cristante. Bijschrift: 'Monchi making moves'. Op het silhouet van een vierde aanwinst was het gezicht bedekt door een emoji.

Oplettende fans zagen echter dat er een foto is gebruikt van Kluivert die namens Ajax een doelpunt tegen FC Twente viert door zijn vinger op te steken. Diverse media denken te weten dat de vleugelaanvaller al met AS Roma akkoord is over een vijfjarig contract. Ajax ontvangt naar verluidt circa achttien miljoen euro voor hem.

Opnieuw winst voor Herlings

Jeffrey Herlings heeft de MXGP van Frankrijk gewonnen. De motorcrosser won in St. Jean d’ Angely beide races en vergroot daarmee zijn voorsprong in de tussenstand van het wereldkampioenschap.

In de eerste race ging Herlings van start tot finish aan de leiding en pakte zijn zeventiende raceoverwinning van het seizoen. De Nederlander had een slechte start in de tweede race en moest van ongeveer de tiende plaats een inhaalrace beginnen. In de slotfase nam hij de koppositie over van Antonio Cairoli.

Door de winst loop Herlings acht punten uit op Cairoli. Glenn Coldenhoff was vijfde en zevende en behoudt daarmee zijn zevende plaats in het WK.

Omstreden imam omgekomen bij ongeval A16

Bij een ernstig verkeersongeval op de A16 tussen Breda en knooppunt Galder zijn zondagochtend 10 juni twee dodelijke slachtoffers gevallen. Vermoedelijk is de aanrijding door een spookrijder ontstaan.

Kort voor het ongeval kreeg de politie meerdere meldingen binnen van een spookrijder op de A16. Vervolgens ontstond er rond 03:45 uur een ernstig verkeersongeval op de eerdergenoemde locatie. Meerdere hulpdiensten rukten uit. Bij aankomst bleken twee auto’s met hoge snelheid met elkaar in aanraking te zijn gekomen.

Beide bestuurders kwamen hierbij om het leven. Hun identiteit is nog niet vastgesteld. Een aantal andere voertuigen raakten beschadigd, doordat zij niet op tijd uit konden wijken. De inzittenden van deze voertuigen raakten niet gewond.

Ten behoeve van het onderzoek is de weg tijdelijk afgesloten. Voor het verkeer is er een omleiding ingesteld. De politie doet verder onderzoek naar het incident.

Update 20:40 uur
Bij het noodlottige ongeluk blijkt de omstreden iman Abdullah Haselhoef om het leven gekomen te zijn. Dit wordt bevestigd door een goede vriend van het slachtoffer, Faisal Mirza. Het andere slachtoffer zou een 27-jarige man uit Litouwen zijn. Het is niet bekend wie van de twee aan het spookrijden was.

Volgens Faisal ligt de iman inmiddels opgebaard in een moskee in Den Haag, maar wordt omwille van de gemoedsrust van familie en bekenden niet bekend gemaakt in wélke moskee dat is. 

Haselhoef werd bekend als 'spreekbuis' van de moslims in Nederland na de aanslagen op de Twin Towers in 2001. Faisal geeft aan dat de uitvaart morgenmiddag om kwart over twee zal plaatsvinden in de Haagse Noeroel Islam-moskee. Hierbij zou volgens hem iedereen welkom zijn om afscheid te nemen van hem. 

Peter Andre houdt kinderen weg bij Jordan

Peter Andre weigert zijn kinderen met Katie Price terug te geven aan het glamourmodel. De 45-jarige zanger is woest over het feestgedrag van zijn 40-jarige ex en om de opvoedkeuzes die zij maakt.

Peters zoon Junior (12) en dochter Princess (10) hebben de schoolvakantie doorgebracht bij de zanger. Toen Andre wind kreeg van de wilde nachten stappen van Katie met haar nieuwe 29-jarige vriend Kris Boyson, wilde hij zijn kinderen niet meer terugsturen naar hun moeder. "Pete heeft haar een duidelijke boodschap gegeven: als je je kinderen weer wilt zien moet je je leven op orde krijgen", onthult een ingewijde tegenover The Sun.

Ook is Peter furieus dat Katie hun kinderen alleen heeft gelaten met Kris terwijl ze pas net aan het daten zijn. "De druppel die de emmer deed overlopen was toen hij ontdekte dat hun moeders nieuwe vriend, die hij nooit heeft ontmoet, er in zijn eentje op uit was gestuurd om Princess en Junior op te halen. Hij wil niet dat die arme kinderen steeds worden voorgesteld aan een nieuwe man."

Terwijl Andre al een tijdje gelukkig getrouwd is, ligt het privéleven van Katie in duigen. Vorige maand kwam haar derde huwelijk ten einde. Het glamourmodel wees Kieran Hayler, met wie ze ook twee kinderen heeft, de deur omdat hij meerdere slippertjes heeft gemaakt. Price heeft ook nog een oudere zoon uit eerdere relatie met voetballer Dwight Yorke.

Peter Andre houdt kids weg bij Katie Price
Peter Andre houdt kids weg bij Katie Price (Foto: BuzzE)

FIFA wijzigt formule voor wereldranglijst

Wereldvoetbalbond FIFA heeft de formule aangepast die wordt gebruikt om de maandelijkse wereldranglijst te bepalen.

Dat bracht de bond zondag naar buiten. De huidige berekening gaat uit van gemiddelden, waardoor het voor landen soms gunstiger is om geen oefeninterlands te spelen. Na het WK wordt een nieuwe formule gebruikt waarbij rekening wordt gehouden met de tegenstander en het belang van een wedstrijd. Kwalificatieduels voor een eindtoernooi wegen bijvoorbeeld zwaarder dan oefenpotten.

Tot het WK blijft de huidige FIFA-ranglijst ongewijzigd. Duitsland is sinds september 2017 koploper, gevolgd door Brazilië. België heeft de derde plaats in handen en Europees kampioen Portugal staat vierde. Argentinië, Zwitserland, Frankrijk, Polen, Chili en Spanje maken de top tien compleet.

Het Nederlands elftal zakte na de dramatische EK-kwalificatiereeks ver weg, maar is na het mislopen van het WK weer iets geklommen. Oranje staat nu zeventiende. In 2011, ruim een jaar na de verloren WK-finale in Zuid-Afrika, had Nederland nog de eerste plaats in bezit.

'Voor Trudeau is een speciale plek in de hel'

Peter Navarro, economisch adviseur van Donald Trump, heeft tegen de zender Fox News gezegd dat er een "speciale plek in de hel is" voor de Canadese premier Justin Trudeau. Navarro haalde uit naar Trudeau, omdat die op een persconferentie na de G7-top kritisch was over de Amerikaanse president.

"Er is een speciale plek voor elke buitenlandse leider die zich bezighoudt met boosaardige diplomatie met president Donald J. Trump en die hem in de rug probeert te steken als hij de deur uitloopt", zei Navarro.

Trudeau had zaterdag bij het afsluiten van de G7-top in Canada laten weten dat er een slotverklaring was die door alle leiders van de invloedrijkste landen werd gesteund, inclusief Trump. Kort daarna liet Trump via Twitter weten dat hij afstand nam van de gemeenschappelijke slotverklaring. Volgens de Amerikaanse president waren de woorden van Trudeau dat Canada niet met zich laat sollen "heel erg oneerlijk en zwak".

'Voor Trudeau is een speciale plek in de hel'
'Voor Trudeau is een speciale plek in de hel' (Foto: ANP)

Pionier in WMMA ingewijd in UFC Hall of Fame

Pionier in het vrouwen-MMA, Ronda Rousey, krijgt de eer om als eerste vrouwelijke vechter ingewijd te worden in de UFC Hall of Fame. Dit zal gebeuren op 5 juli in het Pearls at the Palms Hotel in Las Vegas.


Ronda Rousey (Foto: Gettyimages)

Kijkcijferkanon
De nu 31-jarige showworstelaar en voormalig bronzen olympische medaillewinnares in judo heeft deze eer absoluut verdiend; in 2012 werd ze de eerste vrouwelijke vechter ooit die een contract kreeg aangeboden van de UFC. UFC-directeur Dana White had in de jaren daarvoor meerdere malen uitgeroepen géén toekomst te zien in vrouwen in de octagon en leek lange tijd ongevoelig voor de roep naar vrouwengevechten. Totdat Rousey de kop opstak en White halsoverkop verliefd werd op de uitstraling van de Strikeforce-kampioene.

Geen slechte zet van White. Rousey werd de eerste vrouwelijke vechter die als afsluiter van een UFC-gala werd geprogrammeerd en ze werd de eerste vrouw die meer dan de magische grens van één miljoen dollar aan toegangskaarten verkocht én ze verviervoudigde met ditzelfde gevecht het record aan verkochtte Pay Per Views voor een vrouwensportwedstrijd.

Daarnaast verkocht de UFC voor het eerst in de geschiedenis van de MMA-organisatie, met Rousey als uitsmijter van het programma, één miljoen PPV's. Cijfers waar sporten als boksen, kickboksen en zelfs het amerikaans showworstelen toentertijd alleen maar van konden dromen.

Dominatrix in de kooi
Niet alleen commercieel, maar ook binnen de octagon was Rowdy Ronda Rousey ongenaakbaar. De voormalig judoka won haar eerste zeven gevechten in het MMA door middel van een armklem en zes van deze gevechten duurde korter dan een minuut.

RRR heeft nog steeds het record van de snelste opgave door een tegenstander: na veertien seconden gaf MILF Cat Zingano al op tijdens UFC 184. Rousey staat derde op de ranglijst van vechters met de snelste KO tijdens een titelgevecht: al na zestien seconden werd Alexis Davis bewusteloos geslagen tijdens UFC 175.

Rousey bezit nog steeds het record aan titelverdedigingen bij de vrouwen, zesmaal en al haar professionele gevechten werden voortijdig beëindigd. In haar succesvolle periode wist slechts één vrouw, rivale Miesha Tate, langer dan één ronde met Rousey in de octagon te overleven.

Grote schare fans
Rousey is ook verantwoordelijk voor het populair maken van de sport bij het grote publiek. MMA dat, voordat RRR bekend werd, voornamelijk bekend stond als weerzinwekkend kooivechten is sindsdien enorm gegroeid in populariteit en de grote sterren zijn in de VS net zo populair als grote voetballers zoals Cristiano Ronaldo en Tom Beugelsdijk in Europa. Kampioenen worden inmiddels regelmatig uitgenodigd als gast in populaire talkshows zoals die van Stephen Colbert of Conan O'Brien.


Heerlijke samenvatting van RRR in de UFC (Bron: Youtube)

In 2015 werd Rousey door het tijdschrift Sports Illustrated uitgeroepen tot meest dominante atleet ter wereld, bij zowel de mannen als de vrouwen. Fans kroonden haar bij een verkiezing georganiseerd door ESPN tot grootste sportvrouw ooit. Achteraf blijken deze titels enigszins overdreven, maar dit geeft wel de populariteit aan van de atleet Rousey tijdens haar succesvolle periode die liep van 2011 tot en met 2015.

De voormalig UFC-kampioene wordt de jongste toevoeging aan de UFC Hall of Fame die alleen maar zeer grote namen van het MMA bevat, waaronder zelfs één Nederlander: voormalig kampioen bij de zwaargewichten Bas Rutten werd in 2016 ingewijd in het prestigieuze lijstje van MMA-legendes.

Shakira is narcistischer dan voorheen

Shakira was bang dat ze nooit meer zou kunnen zingen. Dat zegt ze in een interview met de BBC. De zangeres moest in november van het vorig jaar haar wereldtournee onderbreken vanwege stemproblemen.

Inmiddels treedt Shakira weer op. Maar de problemen met haar stem waren ernstiger dan ze in eerste instantie dacht. Dat maakte de zangeres nerveus. "Ik was soms bang dat ik nooit meer zou kunnen optreden", zegt ze. Hoewel de doktoren haar hadden gewaarschuwd dat ze mogelijk geopereerd zou moeten worden, bleek dat tot grote opluchting van de Colombiaanse ster toch niet het geval te zijn.

Shakira is zielsgelukkig dat ze weer op kan treden. "Tot nu toe gaat het geweldig. Maar ik ben wel iets narcistischer dan voorheen. Ik ben me er veel meer bewust van dat de mensen voor mij komen, dus wil ik dat ik goed zing en er goed uitzie."

Zaterdag was Shakira in de Amsterdamse Ziggo Dome. Ze had voor die gelegenheid haar kinderen meegenomen. Maandag is ze te zien in Londen.

Shakira was bang dat ze niet meer kon zingen
Shakira was bang dat ze niet meer kon zingen (Foto: BuzzE)

Nadal wint voor elfde keer Roland Garros na zege op Thiem

Rafael Nadal heeft zondag voor de elfde keer in zijn carrière Roland Garros gewonnen. De Spanjaard was in drie sets te sterk voor de Oostenrijker Dominic Thiem: 6-4, 6-3, 6-3. Voor Thiem was het zijn eerste grandslamfinale.

Nadal had het alleen in de eerste set lastig tegen de Oostenrijker. Nadal verspeelde een 2-0 voorsprong in de eerste set, maar bij een 5-4 stand in het voordeel van de nummer één van de wereld ging brak hij de tweede maal door de service van Thiem.

In set twee liep Nadal al snel uit naar een 3-0 voorsprong. In de zevende game van de tweede set kreeg Thiem, nummer acht van de wereld, de kans om terug te breaken maar slaagde daar niet in. Daarna kwam Nadal niet meer in de problemen.

In de derde set kreeg Nadal bij een 2-1 in het voordeel van de Spaanse tennisser last van kramp in zijn linkerhand. Dat maakte de Spanjaard weinig uit en won de derde set ook eenvoudig en pakte daarmee zijn elfde titel op Roland Garros. In totaal heeft Nadal nu zeventien zeventien grandslamtitels, dat zijn er nog altijd drie minder dan recordhouder Federer. Elf keer hetzelfde grandslamtoernooi winnen, dat lukte alleen Margaret Court in de jaren zestig en zeventig bij de Australian Open.

Nadal wint voor elfde keer Roland Garros

Nadal wint voor elfde keer Roland Garros (Pro Shots / Action Images)

Politie neemt half miljoen euro, drugs en wapens in beslag

Een politieonderzoek naar ondermijning heeft zaterdagmiddag in Schiedam z’n vruchten afgeworpen. In een auto vonden agenten een groot geldbedrag. In een woning troffen ze wapens, drugs en nóg meer geld aan. In totaal werd omgerekend ruim een half miljoen euro aan contanten in beslag genomen. Een 27-jarige man is aangehouden.

Een agent zag rond 17:30 uur  op de Nieuwe Haven twee mannen vanuit de Nassaulaan naar een geparkeerde auto lopen. Ze legden een pakket in de auto. De agent vertrouwde het niet en toen een van de mannen in de auto stapte en wegreed, gaf de agent collega’s de opdracht het voertuig te achtervolgen. De auto kon staande worden gehouden op de Willem de Zwijgerlaan. In de auto troffen agenten een tas aan, met daarin een aantal pakketten bankbiljetten. Het geld namen ze in beslag, de bestuurder hielden ze aan voor witwassen. Het gaat om een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

De agent die verdachte man in het oog had gekregen, was ondertussen op onderzoek uitgegaan naar de woning waar hij mogelijk verbleef. Toen bij het pand aan de Nassaulaan niemand open deed, forceerde hij samen met collega’s de deur en doorzocht de woning. De agenten vonden meerdere vuurwapens, nog een grote hoeveelheid geld, een taser en ongeveer 15 kg harddrugs. Er werd omgerekend ruim een half miljoen aan contanten in beslag genomen.

Politie neemt half miljoen euro, drugs en wapens in beslag (Foto: Politie.nl)
Politie neemt half miljoen euro, drugs en wapens in beslag (Foto: Politie.nl)

Recidivist opgepakt voor rijden onder drugsinvloed

Zondagmorgen is in de Wijdaustraat in Middelburg een man aangehouden omdat hij positief reageerde bij een speekseltest. Een agent zag de man rond 10.45 uur in een auto rijden. Tegen deze bestuurder was in april van dit jaar en afgelopen week reeds proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol en drugs. Daarom werd besloten een controle in te stellen.

Uit een ademtest bleek dat hij weliswaar niet teveel alcohol had gedronken, maar uit de speekseltest bleek dat hij drugs had gebruikt. De 30-jarige man uit Vlissingen werd aangehouden. Door een GGD-arts is een bloedonderzoek uitgevoerd. Het bloedmonster is voor analyse naar het Nederlands Forensisch Instituut gestuurd.

De auto is in beslag genomen en door een takelbedrijf weggehaald. De officier van justitie zal besluiten wat hiermee wordt gedaan.

Van der Poel klopt Bouhanni in Ronde van Limburg

Mathieu van der Poel heeft voor de tweede keer in zijn carrière de Ronde van Limburg gewonnen. De Nederlandse veldrijder was in de sprint te sterk voor Nacer Bouhanni. Tim Merlier, een Belgische veldrijder, kwam als derde over de streep.

De kopgroep van de dag bestond uit vijf renners. Hun maximale voorsprong bedroeg vijf minuten. Voor het ingaan van de laatste plaatselijke ronde werden de vluchters gegrepen.In de laatste plaatselijke ronde waren er meerdere aanvallen, maar niemand kwam weg.

In de sprint die volgde was Van der Poel oppermachtig. De Nederlandse alleskunner won met meer dan fietslengte verschil op Bouhanni. In 2014 won hij ook al de Ronde van Limburg. Toen was dat zijn eerste profzege op de weg in zijn carrière.

Sagan sprint naar zege in tweede etappe Ronde van Zwitserland

Peter Sagan heeft de tweede etappe in de Ronde van Zwitserland gewonnen. De Slovaakse wereldkampioen was na etappe van 155 kilometer in Frauenfeld de snelste in de massasprint. Fernando Gaviria werd tweede, voor Nathan Haas. Stefan Küng blijf leider in het algemeen klassement.

Perrig Quemeneur (Direct Energie), Filippo Zaccanti (Nippo-Vini Fantini-Europa Ovini) en Calvin Watson (Aqua Blue Sport) waren de aanvallers van de dag. Het drietal fietste een voorsprong van iets meer dan drie minuten bij elkaar.

Het parcours bestond uit vier grote rondes van 39 kilometer met daarin twee klimmetjes. In de voorlaatste ronde besloot Michael Albasini om alleen in de tegenaanval te gaan en de Zwitser reed snel het gat dicht op de koplopers.

In het peloton ging het ondertussen er wat nerveuzer aan toe en dat leidde tot een valpartij met als grootste slachtoffer William Clarke. Ook Mikel Landa, die in Zwitserland om zijn Tour voor te bereiden, kwam ten val maar kon al snel weer zijn weg vervolgen. Door het nerveuze gedoe ging het tempo in het peloton ook omhoog en met dertig kilometer werden dan ook de vluchters gegrepen.

Om het laatste klimmetje van de dag werd er even goed doorgereden wat ervoor zorgde dat een aantal sprinters moesten afhaken in het peloton. In de laatste tien kilometer was er nog een aanval van een achttal renners, maar het peloton hield alles onder controle.

In de sprint die daarop volgde ging Gaviria vroeg aan, waarna Sagan makkelijk over hem heen ging in de laatste honderd meters. Het was pas zijn eerste overwinning sinds twee maanden tijd. Toen won de Slowaakse wereldkampioen Parijs-Roubaix. In totaal was het alweer zijn zestiende zege in de Ronde van Zwitserland.

Visser sprint 29 jaar oud hordenrecord uit de boeken

Atlete Nadine Visser heeft het Nederlands record op de 100 meter horden verbroken. De 23-jarige Hoornse snelde tijdens de Diamond League in Stockholm naar de vierde plek, maar de tijd was belangrijker: 12,71 seconden.

Visser liep vorig jaar al naar 12,78 seconden en bleef daarmee één honderdste boven het nationale record van Marjan Olyslager, die in 1989 in Frankrijk naar 12,77 liep. Dat record is nu dus eindelijk uit de boeken. Brianna McNeal won met een razendsnelle tijd van 12,38 seconden.

Met 49,84 seconden deed Salwa Eid Naser het op de 400 meter weer prima. De 20-jarige Bahreinse, zoals vrijwel alle atleten uit dat land niet in Bahrein geboren, pakte de winst in een nieuw persoonlijk record. Achter de geboren Nigeriaanse eindigde wereldkampioene Phyllis Francis in 50,07 als tweede.

Op de 200 meter was de winst voor wereldkampioen Ramil Guliyev. De voor Turkije uitkomende Azeri won in een prima tijd van 19,92 seconden, voor de 20,07 van de Canadees Aaron Brown. Steven Gardiner uit de Bahama's, dit seizoen met 19,75 al razendsnel, leek in de bocht te verkrampen en gaf op, terwijl Churandy Martina met 20,82 als zesde eindigde.

Met een indrukwekkende tijd van 3:57,64 minuten, een nieuw persoonlijk record, ging de winst op de 1500 meter bij de vrouwen naar Gudaf Tsegay. De aanvallende wedstrijd van de Ethiopische werd zo mooi bekroond en de Britse Laura Muir kwam met 3:58,53 net te laat opzetten om Tsegay terug te pakken.Visser sprint 29 jaar oud hordenrecord uit de boeken (Pro Shots / Henk Jan Dijks)
Visser sprint 29 jaar oud hordenrecord uit de boeken (Pro Shots / Henk Jan Dijks)

Bennett sprint naar zege in Rund um Köln

Sam Bennett heeft Rund um Köln op zijn naam geschreven. De Ierse sprinter van BORA-hansgrohe was na 207,7 kilometer de sterkste in Köln. Tweede werd de Est Mihkel Raim, voor de Pool Szymon Sajnok.

Sjoerd van Ginneken was een van de aanvallers in de beginfase, maar de Nederlander van Roompot-Nederlandse Loterij werd samen met zes andere aanvallers op vijftig kilometer van de streep gegrepen door het peloton. In de finale waren er nog verschillende aanvallen, maar niemand kwam echt weg.

In de sprint was Bennett de sterkste. De Ier, die in de Ronde van Italië al drie ritzeges boekte, was duidelijk te sterk voor de concurrentie. Marcel Kittel een van de andere favorieten voor de zege in Köln kwam niet verder dan een vijfde plaats.

Van Gerwen eenvoudig naar kwartfinales Gibralter Darts Trophy

Michael van Gerwen heeft de kwartfinales van de Gibraltar Darts Trophy bereikt. De nummer één van de wereld won in zijn partij in de achtste finales met 6-2 van Andy Boulton.

De tweevoudig wereldkampioen weinig tegenstand van Boulton. Met een gemiddelde van ruim 103 ging Mighty Mike in cruise control naar een 6-2 overwinning. Ook Jonny Clayton is door naar de kwartfinale. Hij won met 6-2 van de Duitser Max Hopp. Van Gerwen en Clayton treffen elkaar vanavond in de kwartfinales. 

Jermaine Wattimena is er niet in geslaagd volgende ronde te bereiken. Machine Gun kwam met 6-3 tekort tegen Gerwyn Price. De wedstrijd tussen Wattimena en Price ging lang gelijk op, na zes legs stond het dan ook 3-3. Wattimena verzwakte echter, waarna Price aanzette. Price won drie legs op rij, die voldoende waren voor de overwinning.

Vanavond is het slot van het zevende toernooi op de Euro Tour. Naast de kwartfinales worden ook nog de halve finales en finale gespeeld. 

Uitslagen Gibraltar Darts Trophy - Achtste finales

Michael van Gerwen 6-2 Andy Boulton
Jonny Clayton 6-2 Max Hopp
Steve West 6-1 Daryl Gurney
Rob Cross 6-2 Simon Whitlock
Gerwyn Price 6-3 Jermaine Wattimena
Paul Nicholson 6-5 Joe Cullen
Adrian Lewis 6-5 James Wade
Peter Wright 6-1 Chris Dobey

Kwartfinales vanaf 19.15 uur
Michael van Gerwen v Jonny Clayton
Steve West v Rob Cross
Gerwyn Price v Paul Nicholson
Adrian Lewis v Peter Wright

Cubaanse tiener benadert legendarisch wereldrecord verspringen

Verspringer Juan Miguel Echevarria heeft weer eens van zich doen spreken. De pas 19-jarige wereldindoorkampioen uit Cuba is al lange tijd een wereldtalent, maar tijdens de Diamond League in Stockholm ging het zondag pas écht ver.

Met 8,50 meter was Echevarria na vijf pogingen al zeker van de winst, dus nam hij in de laatste poging nog eens volop risico. Dat werkte perfect: de tiener sprong naar een monsterlijke afstand van 8,83 meter. Helaas had hij 2,1 meter per seconde wind in de rug, 0,1 m/s meer dan toegestaan. Zijn wereldsprong gaat dus niet officieel de boeken in, maar vond natuurlijk wel gewoon plaats.

Alleen wereldrecordhouder Mike Powell (8,95 legaal, 8,99 'illegaal'), Ivan Pedroso, Carl Lewis, Bob Beamon en Robert Emmiyan sprongen ooit verder dan Echevarria zondag deed, en Pedroso deed dat alleen een windmeter die kapot was, waardoor dat resultaat niet officieel is. Sinds Pedroso in 1995 met kapotte windmeter naar 8,96 meter sprong kwam niemand meer zover als de Cubaanse tiener zondag, met of zonder teveel rugwind.

Op de 400 meter horden was Abderrahman Samba weer eens snel. De in Saoedi-Arabië opgegroeide halve Mauritaniër, uitkomend voor Qatar met zijn Zuid-Afrikaanse coach, snelde naar een Afrikaans record van 47,41 seconden en steeg naar de veertiende plek op de eeuwige ranglijst. Met 47,81 was ook de Noorse wereldkampioen Karsten Warholm weer rap bezig, hij liep een nieuw nationaal record.

Gridstraf Gasly na motorwissel

Pierre Gasly start vandaag in de Grand Prix van Canada achteraan. Toro Rosso heeft besloten de Honda-motor achterin de Formule 1-bolide van de Fransman te wisselen, waardoor dit zijn vierde krachtbron van het seizoen is en hij een gridstraf van tien plaatsen ontvangt. Hij zal achteraan de grid moeten vertrekken.

Bij de auto van Gasly werd voor dit weekend een nieuwe krachtbron van Honda ingebouwd die veel meer pk's leverde dan de vorige. In de derde vrije training trad er volgens Honda echter een probleem op, waardoor in de kwalificatie teruggevallen werd op een oude motor. Gasly kwalificeerde zich gisteren als zestiende, mede doordat de Fransman vanwege een bezoek aan de weegbrug tijd verloor.

Na analyse van alle data is besloten om de bolide van Gasly uit te rusten met alle mogelijke nieuwe motorcomponenten, zes in totaal. Hierbij zorgt de nieuwe verbrandingsmotor voor een gridstraf van tien plaatsen. Het zorgt er tegelijkertijd wel voor dat zusterteam Red Bull Racing meer data krijgt om een goed besluit over de motor van 2019 te kunnen maken.

Basketbalsters uitgeschakeld op WK 3X3

De Nederlandse basketbalsters zijn uitgeschakeld op het WK 3x3. In de Filipijnse hoofdstad Manilla werd Oranje derde in de groepsfase achter Spanje en Hongarije en dat was niet voldoende voor een plaatst in de volgende ronde.

Karin Kuijt, Jacobine Klerx, Sharon Beld en Loyce Bettonvil boekten zondag zeges op Duitsland (16-8) en Spanje (13-11), maar dat was niet voldoende om de kwartfinales te bereiken. Spanje en Hongarije wonnen net zoals Nederland drie wedstrijd, waarna het puntentotaal de doorslag gaf. Nederland kwam op een totaal uit van 64 punten, terwijl Spanje 69 had en Hongarije uitkwam op 68 punten.

Oranje werd vorig jaar nog derde op de EK op het Museumplein in Amsterdam.

De heren, die zilver wonnen op het WK in 2017, spelen maandag hun resterende twee groepswedstrijden. Eerder werd er al met 22-7 gewonnen van Kyrgyzstan, terwijl er met 17-21 werd verloren van Servië.

'Red Bull maakt stap naar Honda, Ricciardo tekent bij'

Volgens ingewijden van Red Bulls eigen mediaplatform Speedweek zal het Oostenrijkse renstal vanaf volgend jaar met Honda-motoren rijden en zal Daniel Ricciardo nog tot 2020 bij Red Bull blijven. De voortekenen zijn volgens de Duitse site alom aanwezig in het Canadese paddock, maar Red Bull zelf laat niet meer los dan dat er in Oostenrijk een aankondiging gedaan zal worden.

Dat Red Bull aan een overstap naar Honda dacht werd aan het einde van vorig seizoen al duidelijk, toen Toro Rosso de overstap naar Honda maakte. Het juniorenteam van Red Bull kan zodoende de benodigde data verzamelen die Red Bull kan gebruiken om een weloverwogen keuze tussen de Japanse fabrikant en Renault te maken. Beide fabrikanten kwamen naar Canada met een nieuwe motor, wat de onderlinge verhoudingen nog duidelijker moet maken. Naar verluid zou Honda met deze upgrade nu op gelijke hoogte met Renault staan.

Samen met het ondertekenen van het contract met Honda zou ook het bijtekenen van Ricciardo komen. De Australiër is het middelpunt van de stoelendans voor 2019 en heeft zich dankzij zijn sterke optredens in de kijker gereden bij zowel Ferrari als Mercedes, waar hij teamgenoot zou kunnen worden van Sebastian Vettel of Lewis Hamilton. Ook de positie van de aan Renault uitgeleende Carlos Sainz is sterk afhankelijk van wat Ricciardo gaat doen komend jaar; bij een vertrek zal hij zijn plek bij Red Bull overnemen.

Of de contracten echt getekend zijn zal over drie weken in Oostenrijk moeten blijken, als Red Bull met de aangekondigde aankondiging komt.

ricciardo canada
Ricciardo is het middelpunt van de stoelendans voor 2019 (Pro Shots / Action Images)

Ongeregeldheden bij voetbalwedstrijd

Gistermiddag om ongeveer 5 uur ontstond er bij een voetbalwedstrijd in Vriezenveen tussen DETO Vriezenveen en VV Groningen een handgemeen tussen meerdere mensen. Volgens omstanders zou het gaan om de harde kern van supporters van FC Groningen die met hun plaatsgenoten waren meegekomen. Hierbij raakten een aantal personen lichtgewond.

"Het was gewoonweg niet normaal", aldus een getuige. "Banken werden door de lucht geslingerd. Iedereen moest wegspringen. Een vrouw heeft net nog een kind weggetrokken. Een andere vrouw had allemaal bloed aan haar hoofd zitten. Het was gewoon een ravage. Mijn zoon is 44, we gaan al vanaf 6 jaar naar de voetbal, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt."

De gewaarschuwde politie greep in en haalde de vechtenden uit elkaar. Bij de inzet van de politie en het begeleiden van de supporters maakte de politie gebruik van een surveillancehond maar de hond is niet actief ingezet. De aanhangers van VV Groningen werden door de politie naar de gereedstaande bus begeleid waarna deze vertrok. Daarna werd de wedstrijd uitgespeeld.

Afterparty toont 7 minuten gameplay

Ontwikkelaar Night School Studio heeft tijdens E3 zeven minuten gameplay van Afterparty getoond. Deze developer staat bekend om de unieke en veelgeprezen Oxenfree. Afterparty belooft een vergelijkbare soort game te worden.

In Afterparty speel je als Milo en Lola, twee recent overleden tieners die zich een eeuwigheid in de hel zullen bevinden. Er is echter een manier om hieruit te ontsnappen: versla Satan in het drinken en dan mogen jullie opnieuw de aarde betreden. De game zal zich met name richten op dialoog met af en toe minigames als beer pong.

Hughes sprint naar beste seizoenstijd op 100 meter

Atleet Zharnel Hughes heeft op de 100 meter 's werelds beste tijd van het jaar gelopen, in elk geval wat betreft wedstrijden met 'legale' wind. De op Anguilla geboren, maar voor Groot-Brittannië uitkomende Hughes snelde op Jamaica naar een tijd van 9,91 seconden.

Tijdens de Racers Grand Prix in Kingston was Hughes met zijn tijd net iets sneller dan de Amerikaan Noah Lyles (9,93), terwijl oud-wereldkampioen Yohan Blake in 10,00 derde werd. Hughes is de negende Brit ooit onder de tien seconden en alleen Linford Christie (9,87 in 1993) was ooit sneller.

Bij de vrouwen won thuisfavoriete Shelly-Ann Fraser-Pryce in 11,10 seconden. Landgenote Briana Williams maakte met de derde plek in 11,26 ook grote indruk: de pas 15-jarige liet na haar 11,13 in Florida in maart weer eens zien een waar toptalent te zijn.

Lowes wint eindelijk in World Superbikes, Van der Mark 2e

Motorcoureur Alex Lowes heeft na 118 races eindelijk zijn eerste zege in de World Superbikes binnen. De Yamaha-coureur won op het Tsjechische circuit van Brno voor teamgenoot Michael van der Mark, het eerste 1-2'tje voor Yamaha in zeven jaar.

Bij de start kwam Lowes binnendoor bij Yamaha-teamgenoot en polesitter Van der Mark naar de leiding, voor Eugene Laverty, Marco Melandri en Chaz Davies. Van der Mark pakte de leiding snel terug, terwijl Kawasaki-coureurs Tom Sykes en Jonathan Rea op plekken zes en zeven reden.

Lowes nam voorin de leiding over en ook Melandri verschalkte Van der Mark, terwijl wereldkampioen Rea in de derde ronde vanaf plek zes onderuit ging nadat uitgerekend teamgenoot Sykes hem een tik gaf. Melandri pakte de eerste plek over van Lowes, maar dook al snel het grind in en was klaar.

Sykes vocht ondertussen met Laverty en Lorenzo Savadori om de vierde plek, maar ook de tweede Kawasaki-coureur schoof tegen het asfalt. Lowes en Van der Mark waren verder oppermachtig en de Brit boekte zijn eerste zege ooit, voor de Rotterdammer en Davies.

Leon Camier eindige als zevende en dat was reden voor 'juichen': de Engelsman, die de afgelopen jaren vooral de MV Agusta flink ontwikkelde, heeft nu 195 World Superbikes-races gereden zonder overwinning, een verbetering van Piergiorgio Bontempi's record van 194 races zonder winst.

Thomas pakt eindzege Critérium du Dauphiné, Yates wint slotrit

Geraint Thomas heeft het eindzege gepakt van het Critérium du Dauphiné. De Welshman van team Sky kreeg in de slotetappe meerdere aanvallen van Romain Bardet en Adam Yates te verwerken, maar hield ruim voldoende over om de eindwinst te pakken. De zege in de slotetappe ging naar Yates. Op vijftig meter van de finish reed de Engelsman van Mitchelton- Scott Daniel Navarro, die als laatste was overgebleven van de vroege vlucht.

In het begin waren er meerdere aanvallen van onder andere Vicenzo Niabli en Warren Barguil, maar kregen niet de ruimte van het peloton. Pas na dertig kilometer kon er een groep wegrijden vanuit het peloton met daarbij de Nederlander Antwan Tolhoek. De renner van LottoNL-Jumbo had in de kopgroep het gezelschap van David Gaudi, Edward Ravasi, Pierre Rolland en Julian Alaphilippe.

In het peloton had team Sky de controle. Thomas kreeg halverwege de rit een lekke band, maar kon vrij rustig terugkeren. Nadat AG2R La Mondiale het vlak voor van de Col des Saisies had overgenomen kreeg klassementsleider opnieuw een lekke band. Ditmaal zorgde dat wel voor problemen. Het verschil liep tussen Thomas en de kop van het peloton, waar nog steeds de Franse aan het rijden was, liep op naar de vijftig seconden. De teamgenoten van de klassementsleider lieten zich afzakken en brachten langzaam aan het verschil weer terug en met nog 25 kilometer te fietsen tot aan de finish was alles weer bij elkaar.

Door het hoge tempo in het peloton was het verschil tussen de kopgroep en het peloton ook onder de anderhalve minuut gezakt. In de afdaling naar de slotklim toe bleef het hard gaan in het peloton. Het zorgde onder meer voor dat Daniel Martin, Emanuel Buchmann en Damiano Caruso in de achtervolging moesten op de andere klassementsrijders.

Bardet was op de klim naar Côte des Amerands de eerste aanvaller in het peloton. Thomas en Yates konden de Fransman makkelijk volgen. Daarbij had Thomas in de vorm van Geoghegan Hart ook nog een ploegmaat bij zich. In de kleine afdaling naar de echte slotklim konden Martin Buchmann en Caruso weer aansluiten. In de kopgroep had Gaudu een kleine voorsprong te pakken op de rest van zijn medevluchters te pakken, maar het verschil was nog maar veertig seconden.

Navarro reed zo naar Gaudu toe en liet hem meteen achter. Tolhoek ook nog steeds aanwezig in de kopgroep kon de Spanjaard niet volgen en werd langzaam aan opgeslokt door de groep van de favorieten.

In de groep van de favorieten keken ze vooral naar elkaar, waardoor Navarro zijn voorsprong bleef behouden. Pas in de laatste kilometer was er een serieuze versnelling van Yates waarop de rest geen antwoord had en ging in de laatste meters nog over de ervaren Spanjaard heen, die volledig was moe gestreden. Thomas verloor nog twintig seconden op Yates, maar hield nog voldoende voorsprong over om het eindklassement te winnen.

Meisje verdronken in Drentse recreatieplas

Een tienermeisje is dit weekend verdronken in een recreatieplas bij het Drentse Schoonloo. Het meisje werd nog gereanimeerd toen ze met de ambulance naar een ziekenhuis werd gebracht, maar dat mocht niet meer baten.

De hulpdiensten werden zaterdag aan het einde van de middag naar het Loomeer geroepen vanwege een vermissing. Toen de lokale brandweer aankwam, werd het in 2006 geboren meisje net uit het water gehaald door een omstander. De hulpdiensten namen het over en zijn het slachtoffer volgens een woordvoerder van de brandweer direct gaan reanimeren. "Ze hebben alles gedaan wat ze konden", aldus de woordvoerder.

Meisje verdronken in Drentse recreatieplas
Meisje verdronken in Drentse recreatieplas (Foto: ANP)

Zwitsers zeggen 'nee' tegen Olympische Spelen 2026

De Olympische Winterspelen van 2026 worden niet gehouden in het Zwitserse Sion. Zondag werd een referendum gehouden in het kanton Wallis, waarvan hoofdstad Sion gaststad van de Spelen had moeten worden.

Het referendum ging er met name over over een kleine 87 miljoen euro vrijgemaakt moest worden voor de Spelen. Iets meer dan de helft van de bewoners stemde tegen dat plan, wat onder meer de infrastructuur en veiligheid in de regio verbeterd zou hebben.

Sinds vooral de Spelen van Sochi in 2014 synoniem zijn gaan staan voor peperdure Spelen, hebben landen en steden er steeds minder trek in, ook al wordt alsmaar duidelijker dat Spelen zonder belachelijk hoge bedragen prima georganiseerd moeten kunnen worden. 

Voor 2026 zijn Calgary, Sapporo en Stockholm nu de meest vergevorderde kandidaten, terwijl ook Graz, Erzurum en een Italiaans bid van Cortina d'Ampezzo, Milaan en Turijn nog in de race zijn. Voor 2030 liggen er onder meer Amerikaanse plannen, waarvan de financiering voor het grootste deel uit de commerciële sector komt.

Meer content onderweg voor Plants vs Zombies Garden Warfare 2

Gister tijdens de EA E3-persconferentie was de game slechts enkele momenten te zien en werd verder niet behandeld. Toch is er goed nieuws voor fans van Plants vs Zombies: Garden Warfare 2.

De game krijgt de komende maanden nieuwe content. Wat de content is, hoeveel content er komt en wanneer precies is nog niet bekend. De laatste grote update kreeg de game in 2016, waarna er slechts nog enkele balance patches en bug fixes werden doorgevoerd. Het is wachten tot EA of Pop Cap met meer informatie komt over de nieuwe content.

De content updates worden in ieder geval gratis, zoals te lezen is in onderstaande Tweet.

Tuinierende man vindt schedel vermoorde ex van zijn vrouw

In het Russische Luzino is altijd wat te doen. Een stoplicht springt op rood, een ander weer op groen. En soms vindt je ineens een schedel in je tuin...die van de ex-man van jouw vrouw blijkt te zijn.

Dat overkwam een Rus onlangs tijdens het tuinieren. Meneer stond de aardappels te poten en stuitte ineens op een schedel. "Geen zorgen", stelde zijn vrouw hem gerust. "Dat is mijn eerste echtgenoot", zo zei ze toch weinig geruststellend.

Vrouwlief vertelde hoe ze haar eerste man twintig jaar geleden met een bijl vermoordde nadat hij dronken thuis was gekomen en haar in elkaar had geslagen. Vervolgens had ze de man in de tuin begraven, alvorens verder te gaan met het leven.

"Laten we de boel maar weer begraven, het vergeten en het vooral niet aan de politie vertellen", was de tip die de vrouw haar huidige man gaf. Die was het daar niet mee eens en stapte naar de politie. De vrouw werd opgepakt, gaf de moord toe en hangt tien jaar cel boven het hoofd.

Van het slachtoffer zijn ondertussen overigens nog meer resten opgegraven, waardoor inmiddels vastgesteld kon worden dat het om mevrouw's ex-man ging.

De vraag van de dag: wat is het vreemdste wat jij wel eens in je tuin gevonden hebt, behalve schedels van vermoorde exen van je partner?

Windsurfster De Geus tweede in World Cup-finale

Windsurfster Lilian de Geus heeft tijdens de World Cup-finale in Marseille de tweede plek veroverd in de olympische RS:X-klasse. De 26-jarige Nederlandse, vierde op de Spelen van Rio in 2016, gaf de winst in de afsluitende medalrace weg.

In die medalrace gingen zoals gebruikelijk alleen de beste tien deelneemsters van start, met dubbele punten als inzet. De Geus eindigde als zesde en doordat de Israëlische Noga Geller de race won, ging de overwinning met één punt naar Israël.

De Geus ging in Marseille voor het podium en dat lukte dus wel. Dit seizoen won ze voor de kust van Mallorca al de prestigieuze Prinses Sofia Cup, terwijl ze in Medemblik tweede werd.

Overeem kan verder dromen na UFC 225

Curtis Blaydes zorgde er zondagochtend voor dat Alistair Overeem rustig verder kan dromen over zijn titelaspiraties. Halverwege de derde ronde sloeg de dominerende Amerikaan Overeem knock-out en leek Overeem letterlijk op het canvas in de octagon te dromen over de, verder dan ooit zijnde, UFC-kampioensgordel.

Blaydes was slim genoeg om het gevecht met Overeem niet staande aan te gaan. Overeem begon met zijn tegenwoordig kenmerkende afwachtendheid, maar de ijzersterke Blaydes gooide The Demolition Man al snel in de eerste ronde achteloos op de grond en was gedurende die ronde de betere van de twee.

In de tweede ronde leek Overeem een blessure aan zijn rechterbeen te hebben, maar dat deerde de Nederlander niet om af en toe flink uit te halen. Toch was het weer Blaydes die de Nederlander, na een uitdelen van harde linkerknie, naar de grond bracht. Ook die tweede ronde eindigde op de grond en werd zo in het voordeel van de dominante Amerikaan beslist.

Vroeg in de derde ronde werd Overeem aangeslagen door een knie en een stotenbarrage van Blaydes. Overeem wist zich knap staande te houden, maar was duidelijk onder de indruk van de agressie van zijn tegenstander. Blaydes besloot Overeem direct naar de grond te werken om een minuut later Overeem het bewustzijn met loeiharde elleboogstoten te laten verliezen. De hevig bloedende Overeem incasseerde zodoende zijn tweede achtereenvolgende verlies en zijn zesde verlies bij de UFC, allen door knock-out.

Colby Covington vs Rafael Dos Anjos
Een ontketende Covington overrompelde de voormalig UFC-kampioen volledig. De gehate Amerikaan ging compleet los in de vijf ronden tegen de Braziliaan die nergens goed in zijn spel kwam. Een indrukwekkend aantal van 355 stoten en 23 take-downs in vijf ronden van vijf minuten was teveel voor de stugge Dos Anjos om te incasseren.

"Niemand kan tegen mijn wil op", bleef Covington zelfverzekerd na afloop van deze overtuigende overwinning voor de interim-titel in de weltergewichtsklasse. "Niemand kan vijf ronden tegen mij overleven."

Robert Whittaker vs Yoel Romero
De jury was verdeeld, maar oordeelde na deze thriller toch in het voordeel van de kampioen Whittaker. Twee juryleden gaven het voordeel aan Whittaker, terwijl eentje de winst aan Romero gaf. Deze uitslag gaf inderdaad het verloop van het gevecht goed weer. Beide vechters waren aan elkaar gewaagd en maakte er een prachtige show van.

"Hij slaat keihard", zei Whittaker na afloop nadat hij tweemaal tegen het canvas was geslagen door de Cubaan. "Hij ziet er misschien zwak uit, maar ik voel me alsof ik geraakt ben door een vrachtwagen. Hij raakte me goed in de vierde en vijfde ronde en ik moest echt alles op alles zetten om te overleven."

Volledige uitslag UFC 225
Robert Whittaker verslaat Yoel Romero na jurybesluit (47-48, 48-47 x2)
Colby Covington verslaat Rafael dos Anjos na jurybesluit (49-46, 48-47 x2)
Holly Holm verslaat Megan Anderson na jurybesluit (30-27, 30-26 x2)
Tai Tuivasa verslaat Andrei Arlovski na jurybesluit (29-28 x 3)
Mike Jackson verslaat Phil Brooks na jurybesluit (30-26 x 3)
Curtis Blaydes verslaat Alistair Overeem door TKO (stoten, ronde 3)
Claudia Gadelha verslaat Carla Esparza na jurybesluit (28-29, 29-28 x2)
Mirsad Bektic verslaat Ricardo Lamas na jurybesluit (29-28, 28-29, 30-27)
Chris De La Rocha verslaat Rashad Coulter door TKO (stoten, ronde 2)
Anthony Smith verslaat Rashad Evans door KO (knie, ronde 1)
Sergio Pettis verslaat Joseph Benavidez na jurybesluit (28-29, 29-28, 30-27)
Charles Oliveira verslaat Clay Guida na opgave (guillotine choke, ronde 1)
Dan Ige verslaat Mike Santiago door TKO (stoten, ronde 1) 

Darter Durrant jaloers op PDC na winnen alle majors BDO

Darter Glen Durrant won een week geleden de BDO World Trophy en daarmee heeft de Engelsman alle majors bij de BDO gewonnen: het WK (Lakeside), de Finder Darts Masters, de Winmau World Masters en nu dus ook de World Trophy.

Durrant won begin dit jaar voor de tweede keer op rij het WK op Lakeside en beloofde daarna de rest van zijn loopbaan bij de BDO te blijven. Toch is Duzza wel van mening dat er iets moet gebeuren, want het gaat bepaald niet best met de eens zo oppermachtige dartsbond.

"Ik ben niet politiek ingesteld en zal de BDO niet afkraken, maar er moet iets gebeuren. Ik ben zelf geen strategist op het gebied van marketing, maar ik weet wel dat de BDO met een oplossing moet komen", aldus Durrant, vooral doelend op de toeschouwersaantallen.

"In de week voor de World Trophy zat ik naar de PDC te kijken en daar zaten 22.000 mensen in de zaal. De jaloezie is dan wel aanwezig, daar ga ik niet over liegen. Onze marketing is niet goed genoeg: als er 22.000 mensen naar de PDC komen kijken is de interesse in darts er duidelijk wel."

De World Trophy werd gespeeld in Preston, maar daar was weinig van te merken. "Ik zag niet één poster in de stad. Wel voor een of andere zanger, maar niks voor het darten. Een taxichauffeur wist niet eens dat het toernooi bezig was toen ik vertelde dat ik een darter was."

"Met de PDC moeten we het opnemen tegen een enorme tegenstander en we hebben antwoorden nodig. We hebben een visie of iets dergelijks nodig, anders worden we simpelweg opgeslokt."

Nederland's voornaamste dartscommentator, Jacques Nieuwlaat, schreef onlangs overigens nog een interessante column over de neergang van de BDO, hier te lezen.

Dreigen met een hakbijl mag niet

Zaterdagmiddag deed een man aangifte van een bedreiging door een andere man met een bijl aan de President Rooseveltlaan in Vlissingen. Het incident gebeurde rond 16:45 uur en speelde zich af in de relationele sfeer. Tijdens de bedreiging kwam een vrouw tussenbeide en kon erger voorkomen. Hierop is de man in een auto weggereden.

Zondagmorgen werd  in een woning aan de Van Dycklaan een man aangehouden, omdat hij verdacht wordt van de bedreiging. Hij is voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht. De politie vraagt evenuele getuigen zich te melden via 0900-8844 of via 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. 

Ophef om transgendersprinters die meisjeswedstrijd domineren

In de VS is weer de nodige ophef ontstaan rondom de rol van transgenders in de sportwereld. Op de high school-kampioenschappen van de staat Connecticut werden de 100 en 200 meter bij de meisjes gewonnen door ene Terry Miller, geboren als jongen. Andraya Yearwood eindigde als tweede op de 100 meter en ook zij werd geboren als jongen.

De concurrentie was er niet gelukkig mee en op beelden is te zien dat Terry na haar zege volledig genegeerd wordt. Het een en ander zorgt op social media gelijk voor flink wat ophef en dat gaat zoals tegenwoordig gebruikelijk is weer eens alle kanten op: van 'dit is heel normaal in de sport en moet kunnen' tot 'elke transgender ooit is gestoord en dit is de schuld van homo's die mogen trouwen'.

Gary Moore, coach van een van de andere scholen, is een van de weinigen die er een tegenwoordig nogal zeldzame genuanceerde mening op na lijkt te houden. Moore zegt er helemaal niet tegen te zijn dat mensen als Terry en Andraya meedoen aan de wedstrijden, maar volgens hem moet er wel 'iets' gebeuren om het eerlijk te maken. 

"Ik ben door zeker vijf coaches aangesproken en iedereen was blij met wat ik in de krant zei", aldus Moore. "Waarom zeggen andere coaches niks? Dit is een groot 'ding' onder de coaches, en het irriteert me nogal dat we er niet in slagen om allemaal samen te komen en tot een goede oplossing te komen, die voor beide kanten acceptabel is."

Selina Soule, een van de concurrenten van onder anderen Terry en Andraya, is begrijpelijk niet gelukkig. "In wiskunde, wetenschap of muziek zouden we het allemaal tegen elkaar op moeten kunnen nemen, maar sport is daar niet voor gemaakt. Mannen en vrouwen zijn biologisch gezien anders en de meerderheid wordt opgeofferd voor de minderheid."

Eerste screenshots van Assassin's Creed Odyssey

Net als de screenshots van Just Cause 4 zijn er ook screenshots gelekt van Assassin's Creed Odyssey. We wisten al dat de game eraan zit te komen, maar Ubisoft wilde ongetwijfeld zelf de game voor het eerst tonen.

Odyssey speelt af in het oude Griekenland en gebaseerd op de screenshots lijkt het heel erg op Assassin's Creed Origins. Een aantal van de screenshots vind je hieronder, de rest in het bronartikel. Er bestaat een kans dat de game vanavond al bij Microsoft getoond wordt, anders moeten we wachten op de E3-persconferentie van Ubisoft op maandag.

Assassin's Creed Odyssey komt naar pc, PlayStation 4 en Xbox One, waarschijnlijk aan het einde van het jaar.

Assassin's Creed Odyssey Birdview

Assassin's Creed Odyssey Sailing

Assassin's Creed Odyssey havenstand

Fun met Funda #104: tuinhuis van 2,2 miljoen

In Amsterdam kun je de trotse bezitter worden van een groot en klein tuinhuis en een deel van een achterhuis. Dan ben je wel 2,2 miljoen armer maar woon je wel aan de Herengracht  in een binnentuin van de Herengracht en de Keizersgracht. De huidige eigenaar heeft het in elk geval apart ingericht... Kijkt u even mee?

De reacties staan op de laatste pagina en daar staan ook alle foto's onder elkaar (maar dat zijn er wel veel).

tuinhuis van 2,2 miljoen (Foto: Funda)
tuinhuis van 2,2 miljoen (Foto: Funda)

tuinhuis van 2,2 miljoen (Foto: Funda)
tuinhuis van 2,2 miljoen (Foto: Funda)

Recalcitrante alcomobolist mocht nachtje logeren

Zaterdagavond werd aan de Singel in Domburg een dronken bestuurder aangehouden. De politie kreeg rond 23.00 uur diverse meldingen dat een dronken bestuurder met een busje door het centrum van Domburg reed. Een agent in zijn vrije tijd, wiens dienst er juist op zat, zag de auto de parkeerplaats aan de Singel oprijden en wees zijn collega's op de bewuste auto.

In de auto zat een 35-jarige man uit Vlissingen. In het voertuig lagen diverse geopende flessen bier, deels leeg en deels gedeeltelijk gevuld. De agenten vermoedden dat hij teveel alcohol had gedronken. Dit werd bevestigd door een ademtest, hij blies een F-indicatie. Hierop werd hij aangehouden en voor verder onderzoek naar het politiebureau in Middelburg gebracht.

Agressie
Waar de man in eerste instantie zich normaal gedroeg, sloeg zijn gedrag bij aankomst in het politiebureau om. Hij werd agressief en zeer recalcitrant. Zo schold de man de agenten uit en bedreigde hen. Ook weigerde hij mee te werken aan een uitgebreide ademanalyse om het alcoholgebruik exact vast te stellen.

Hierop werd besloten de man naar het politiecellencomplex te brengen. Zijn rijbewijs werd ingenomen. Zondag wordt hij verhoord. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Rolstoeltennisster De Groot grijpt naast Roland Garros-titel

Rolstoeltennisster Diede de Groot is er niet in geslaagd de enkelspeltitel op Roland Garros te veroveren. In de finale tegen de Japanse Yui Kamiji liep aanvankelijk alles op rolletjes, maar vervolgens ging het in rap tempo bergafwaarts. Kamiji draaide de boel om en was uiteindelijk veel te sterk: 6-2, 0-6, 2-6.

Voor Kamiji is het inmiddels de zesde Grand Slam-titel in het enkelspel. Rijzende ster De Groot won vorig jaar op Wimbledon haar eerste titel en veroverde eerder dit jaar ook de beker op de Australian Open. In het dubbelspel was er revanche: samen met Aniek van Koot won De Groot met 6-1, 6-3 in de finale tegen Kamiji en een derde Nederlandse, Marjolein Buis, de twee titelverdedigers en winnaressen op de Australian Open dit jaar.

Bij de mannen ging de winst naar de Japanse grootheid Shingo Kunieda, die zo al zijn 22e Grand Slam-titel in het enkelspel pakte. Kunieda klopte de Argentijn Gustavo Fernandez in de finale met 7-6 (5), 6-0 en veroverde zijn zevende titel in Parijs. De twee speelden in het dubbelspel overigens samen, maar kwamen niet in de finale. De Fransen Stéphane Houdet en Nicolas Peifer wonnen de finale met 6-1, 7-6 (5) van de Fransman Frédéric Cattaneo en de Zweed Stefan Olsson, Houdet's negentiende Grand Slam-titel in het dubbelspel.

Piepjonge Gauff wint juniorentitel op Roland Garros

Op Roland Garros heeft de pas 14-jarige Amerikaanse Cori Gauff de titel bij de meisjes gewonnen. Op 13-jarige leeftijd werd ze vorig jaar al de jongste finaliste bij de meisjes ooit op de US Open, dit keer is ze de op vier na jongste winnares ooit op Roland Garros.

Gauff stond in Parijs tegenover haar 16-jarige landgenote Caty McNally, die vorig jaar de kwartfinales haalde. Tot aan de finale verloor Gauff geen enkele set, maar in de eindstrijd won McNally het eerste bedrijf in slechts 24 minuten met 6-1.

Vanaf dat moment gebruikte Gauff naar eigen zeggen haar ervaring van de US Open-finale van vorig jaar, waarin ze met 6-2, 6-0 van de baan geveegd werd door Amanda Anisimova. Gauff werkte een 0-2 achterstand in set twee weg, nam het heft in handen en trok de winst met 1-6, 6-3, 7-6 (1) naar zich toe.

Bij de jongens was de winst voor de 16-jarige Taiwanees Tseng Chun-hsin, die eerder dit jaar nog de Australian Open-finale verloor. Dit keer nam hij het op tegen de Argentijn Sebastian Baez, 's werelds nummer één bij de junioren. Daar was Tseng niet van onder de indruk en met 7-6 (5), 6-2 pakte hij de titel.

Met landgenoot Ray Ho verloor Tseng de dubbelfinale van Ondrej Styler uit Tsjechië en de Japanner Naoki Tajima: 6-4, 6-4. McNally kon in het meisjesdubbel samen met de Poolse Iga Swiatek alsnog juichen: Yuki Naito en Naho Sato uit Japan werden met 6-2, 7-5 verslagen.

'Nederland van het gas af is onverstandig'

Bijna de helft van de Nederlanders vindt het onverstandig om heel Nederland af te koppelen van het gas. Dat blijkt althans uit een peiling van Maurice de Hond. Gemiddeld 46 procent vindt het geen goed idee, maar de meningen zijn erg verdeeld. Van de kiezers van VVD, PVV en Forum voor Democratie vindt een meerderheid (60 tot 63 procent) het onverstandig, van GroenLinks en Partij voor de Dieren juist een heel kleine minderheid (respectievelijk 10 en 23 procent).

Het besluit van VVD-minister Eric Wiebes (Economische Zaken) om even te wachten met het verstevigen van 1600 beschadigde huizen in het aardbevingsgebied, kan alleen rekenen op bijval van VVD-kiezers: van hen toont 81 procent begrip voor die opstelling. Bij de overige partijen, ook de coalitiegenoten, is dat begrip een stuk minder. Veel Groningers vinden dat Wiebes eerder gemaakte afspraken verbreekt.

Van de VVD-kiezers vindt 33 procent dat de Groningers de aardbevingsproblemen overdrijven. Bij alle andere partijen ligt dat percentage veel lager. De liberale achterban neemt ook een afwijkende positie in bij de vraag of de overheid al heel lang wist dat de gaswinning voor omwonenden een gevaar zou zijn. Van de VVD'ers is 54 procent het daarmee eens, bij D66 is dat 59 procent. Bij de overige partijen is een grote meerderheid (74 tot 91 procent) ervan overtuigd dat de overheid het allang wist.

'Nederland van het gas af is onverstandig'
'Nederland van het gas af is onverstandig' (Foto: ANP)

Eerste beelden Just Cause 4 gelekt

Just Cause 4 is nog niet aangekondigd, maar na een eerder lek via Steam was er al genoeg speculatie dat de game eraan komt. Neem dat samen met het feit dat er nu screenshots zijn gelekt en we kunnen wel aannemen dat de game bestaat.

Waarschijnlijk wordt de game vanavond aangekondigd tijdens de Microsoft E3-persconferentie, anders ongetwijfeld morgen tijdens de persconferentie van Square Enix. Een aantal van de screenshots vind je hieronder, de rest in het bronartikel.

Een release date en platforms van Just Cause 4 zijn nog niet bekend.

Just Cause 4 Screenshot

Just Cause 4 Main Character

Just Cause 4 Glider Screenshot

Hans Teeuwen wil Peter R. de Vries aftrekken

De deadline voor het ophalen van 300.000 handtekeningen voor een referendum over de Donorwet ligt op 14 juni en de teller staat nog niet eens op 120.000 stuks. Niet zo best dus en daarom heeft Nederland nu de kans gekregen om een natte droom waarheid te zien worden.

Cabaratier Hans Teeuwen vraagt zich op Instagram af of jij al getekend hebt en geeft aan dat het heel makkelijk is en we dat snel moeten doen. Daar staat wel iets tegenover: "Als we de 300.000 handtekeningen halen ben ik bereid om Peter R. de Vries af te trekken. Eén keer, want ik ben gekke Henkie niet."

Betere redenen om de petitie te tekenen zijn er natuurlijk niet en dat Teeuwen belooft om het nummer Yes sir, I can boogie met Peter R. de Vries op te nemen klinkt dan weer wat minder aantrekkelijk.

Instagram-video niet zichtbaar? Klik hier!

Veel details voor Anthem

Gameinformer heeft veel informatie gekregen over Anthem. In een 'Rapid Fire' interview met executive producer Mark Darrah is er een hoop informatie bekendgemaakt over de game.

Een aantal van de belangrijkste punten zijn onder andere het ontbreken van PVP, het ontbreken van local co-op, een always-online vereiste en dat er geen AI party members zijn in de game. Je kunt de game solo doorspelen, maar er zijn wel elementen waar je een volle party van vier voor nodig hebt. Gelukkig is er matchmaking in de game voor die elementen.

De wereld van Anthem is een grote open wereld en je kunt gaan en staan waar je wil, al zijn er dus zeker gebieden die je wil vermijden. De wereld lijkt wel voornamelijk groen te worden, want er zijn geen woestijn- of sneeuwgebieden in de game. Onderwater is er geen combat mogelijk. Op elk moment, behalve tijdens een missie, kun je van klasse veranderen, maar niet van uiterlijk (tijdens de launch). Ruilen met vrienden is er niet bij, dus loot die je vind is puur van jou. Loot stelen is er ook niet bij. Er zijn nog 'Dialogue Trees' in de game, maar deze zijn wel versimpeld ten opzichte van eerdere Bioware-games.

Er ligt een focus op unieke persoonlijkheden en interacties van NPCs. In de hub-wereld, waar ook je eigen base te vinden is, moet dus een mengelmoes aan interessante personages te vinden zijn. Omgevingen zijn ten slotte te vernietigen, maar niets is permanent. In de video hieronder kun je alle 123 gestelde vragen zelf nog eens beluisteren.

Anthem lanceert 22 februari 2019 voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Zevenvoudig Grand Slam-kampioene Bueno (78) overleden

De Braziliaanse tennislegende Maria Bueno is op 78-jarige leeftijd overleden. De tennisballerina, een van 's werelds beste spelers in de jaren vijftig en zestig, overleed in het ziekenhuis in São Paulo aan de gevolgen van mondkanker.

Tussen 1958 en 1977 won Bueno honderden toernooien, waaronder zeven Grand Slams: in 1959, 1960 en 1964 was ze de beste op Wimbledon, terwijl ze in 1959, 1963, 1964 en 1966 de titel pakte op de US Open. In het dubbelspel won Bueno ook nog eens twaalf Grand Slam-titels en gedurende haar carrière was ze lange tijd de nummer één van de wereld.

"Maria was een grote ster in de tijd dat mannen de dienst uitmaakten. Dankzij haar is de basis gelegd voor wat erna is gekomen en ze verdiend het om daarvoor te worden erkend", aldus oud-tennisster Billie Jean King, die Bueno de baas was in de Wimbledon-finale van 1966.

Kingdom Hearts III haalt 2018 niet meer

Tijdens een optreden van het Kingdom Hearts Orchestra heeft Square Enix aangekondigd dat Kingdom Hearts III niet meer lanceert in 2018. De release date staat nu op 29 januari 2019.

Een reden voor het uitstel is niet gegeven, maar we hebben nu wel een vaste datum om naar uit te kijken. Ook is bekendgeworden dat Remy uit Ratatouille zijn opwachting maakt, al is nog niet duidelijk in welke vorm. E3 belooft een groot evenement te worden voor Kingdom Hearts III, met meerdere trailers.

Square Enix geeft morgenmiddag een presentatie tijdens E3, ongetwijfeld zien we dan meer. Kingdom Hearts III komt naar PlayStation 4 en Xbox One.

Noord-Koreanen strijken neer in Singapore

Een Noord-Koreaanse delegatie is zaterdagavond in Singapore aangekomen in de aanloop naar de topontmoeting tussen de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un en de Amerikaanse president Trump. Volgens plaatselijke media is de delegatie naar het St. Regis Hotel gegaan waar Kim waarschijnlijk zondag zijn intrek neemt.

De twee leiders zijn onderweg naar Singapore. Het vliegtuig van Trump heeft in de nacht van zaterdag op zondag een tussenlanding op Kreta gemaakt om bij te tanken. De top is dinsdag gepland in Hotel Capella op het eiland Sentosa dat voor de zuidkust van het hoofdeiland ligt.

Het hotel waar Kim logeert is slechts 500 meter ten zuiden van het Hotel Shangri-La waar volgens mediaberichten Trump wordt ondergebracht. De veiligheidsmaatregelen zijn volgens The Straits Times zaterdagavond nog verder verscherpt met veel afzettingen, vooral rond het Shangri-La. Politie en militairen zijn uitgerukt en Singapore heeft extra manschappen ingehuurd om de veiligheid te garanderen: Ghurka's, Nepalese elitetroepen.

Noord-Koreanen strijken neer in Singapore
Noord-Koreanen strijken neer in Singapore (Foto: ANP)

Man aangehouden na neerslaan messentrekker

Een man verwondde zaterdagavond in een portiek aan de Datheenstraat in Vlaardingen twee mensen met een mes . Een derde persoon die door hem met het mes werd bedreigd, sloeg de man zodanig hard in het gezicht dat deze naar het ziekenhuis moest voor behandeling. Zowel de man met het mes als de man die hem heeft geslagen zijn aangehouden.

Rond 22:15 uur stond bij een woning in de Datheenstraat een man met een mes aan de deur bij zijn buren. De reden is vooralsnog onduidelijk maar de buren liepen letsel op aan hun handen. Een derde persoon kwam poolshoogte nemen bij de onenigheid en ook hij werd bedreigd met het mes. Daarop sloeg deze man de man met het mes hard in het gezicht.

Man aangehouden na neerslaan messentrekker (Foto: stockfoto politie.nl)
Man aangehouden na neerslaan messentrekker (Foto: stockfoto politie.nl)

FOK! Wat een weer: later meer zon

Gegroet!  

De afgelopen dagen overheerste de bewolking. Op vrijdag viel er in het oosten nog plaatselijk 25 mm regen, maar in het westen bleef het opnieuw grotendeels droog. gisteren begonnen we ook op veel plaatsen bewolkt, maar later op de dag brak de zon er meer en meer door. Op een enkel buitje in het noorden na, bleef het op de meeste plaatsen droog.

Vandaag is een beetje vergelijkbaar met gisteren. We beginnen overwegend bewolkt, maar uiteindelijk moet het dan toch weer flink opklaren. In het oosten zou er nog een lokale bui kunnen ontstaan. Die kans is echter maar heel klein. Het kwik ligt rond de 19 graden pal aan zee, tot 25 graden in het binnenland. Er staat een zwakke tot matige wind uit een noordelijke richting.

De komende dagen blijft het overwegend droog met geregeld de zon erbij. Daarbij is het dinsdag en woensdag wel even flink koeler met maxima van 15 tot 20 graden. Daarna wordt het weer warmer.

Fijn weekend!

Zonkracht (onbewolkt/bewolkt) 6/3

Nederland
 

Zonnig met wat wolkjes (Foto: Stephan5)
Een lief schattig wolkje. Stabiel weer dus. (Foto: Stephan5)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Schat gevonden van 600 goudstukken


Bij de sloop van een woning in het Franse Pont-Aven, is een schat gevonden van 600 goudstukken.

De werklui waren afgelopen week bezig met de sloop van een onbewoond huis toen zij iets aantroffen wat op een granaat lijkt. "Toen ze ermee schudden hoorden zij munten rinkelen", zegt Laurent Le Bihan, woordvoorder van het bedrijf. Hiermee wordt ook het bericht bevestigd wat in de krant staat.

In het object bleken 600 Belgische goudstukken te zitten uit 1870 met de beeltenis van Koning Leopold II. De politie is op de hoogte gebracht. De eigenaar van het huis zegt niet verrast te zijn "omdat zijn grootvader een verzamelaar was."

De waarde van de schat zou meer dan 100.000 euro bedragen. Volgens de franse wet komt de schat voor de helft toe aan de eigenaar van het terrein waar het werd gevonden, de andere helft is voor de vinder.

goudstaven
goudstaven

Trump staat niet achter slotverklaring G7

De Amerikaanse president Donald Trump staat niet achter de gemeenschappelijke slotverklaring die aan het einde van de G7-top is samengesteld. Volgens hem heeft de Canadese premier Justin Trudeau valse verklaringen afgelegd. Dat heeft hij op Twitter laten weten, enkele uren nadat hij de top had verlaten om naar Singapore af te reizen.

Trump zegt dat hij Amerikaanse vertegenwoordigers het slotakkoord niet heeft laten ondertekenen. Trudeau sprak aan het einde van de top op een persconferentie, toen Trump al was vertrokken. Volgens de Amerikaanse president waren de woorden van Trudeau dat Canada niet met zich laat sollen "heel erg oneerlijk en zwak".

Trump staat niet achter slotverklaring G7
Trump staat niet achter slotverklaring G7 (Foto: ANP)

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.